Karanlik Mi, Aydinlik Getİrecek???
KARANLIK MI, AYDINLIK GETİRECEK?
Dün gece Star TV’de yayınlanan Telegol programında TFF Başkanı Haluk Ulusoy şike / şaibe suçlamaları ile ilgili görüşlerini kamuoyu ile paylaştı. Syn. Haluk Ulusoy’ un tüm Türkiye’nin gözünün içine bakarak yaptığı açıklamalardan herkesi şaşkınlık içersinde bırakan satır başları !
Haluk Ulusoy: Ben Türk futbolunun kirli olduğuna inanmıyorum!
Haluk Ulusoy: Ben Türkiye'de maç satıldığına inanmıyorum!
Haluk Ulusoy: Türk futbolu kirli gösterilmek isteniyor!
Yıllardır bu kadar açık bir biçimde ( bkz. Milliyet Gazetesi ) Türk futbolun kirli yüzü kamuoyu ile paylaşılmamıştır ve bu kadar açık bir şekilde belirtilen olaylar sonrasında Türk Futbol Federasyonun Başkan’ı ‘YOK BÖYLE BİRŞEY’ diyebiliyor?
Beşiktaş Külübü Milliyet Gazetesin’de açıklanan Ç.Rizespor – Beşiktaş karşılaşması ile ilgili haberden sonra bir basın bildirisi yayınladı. Beşiktaş Kulübü ne dedi veya ne demek istedi? Evet, şike/şaibe var, olmuştur ama bu futbolcular/menejerler artık bizim külübümüz ile bir bağlantısı kalmamıştır ve bu yüzden Beşiktaş Kulübü sorumlu tutulamaz. Yapılan bildirinin tercümesi budur... Ve TFF Başkan Haluk Ulusoy hala ‘YOK BÖYLE BİRŞEY’ diyebiliyor?
Malesef dün akşam çok açık bir şekilde şunu görebildik.
TFF Başkanı bu olayların üstüne gitmek istemiyor, gidemiyor. Gitse kendisinin açıklarını da ortaya çıkarmak zorunda kalacak... Topu hep başkalarına atmakla meşguldu sevgili TFF Başkanımız Haluk Ulusoy.
TFF Başkanı Devlete devrediyor, Devlet (Spor Bakanı Şahin) Türk Futbol Federasyonuna...
Syn. Haluk Ulusoy... Siz önce TFF Kanunlarını inceleyin ve sorumluluklarınızın ne olduğunu görün, göremiyor veya bilemiyorsanız bir an önce o koltuktan kalkın!
İŞTE TFF KANUNLARI...
ŞİKE TESBİT GÖREVİ FEDERASYONUNDUR
(TFF KANUNU DİYOR Kİ MADDE 10- B BENDİ )
b) Müsabaka sonuçlarını tescil etmek, müsabakaları ertelemek, ileriye kaydırmak, yarım kalan müsabakalar ile olaylı ve anlaşmalı müsabakalar hakkında karar vermek,
ŞİKEYE CEZAYI FEDERASYON VERİR
( TFF KANUNU DİYORKİ MADDE 25)
MADDE 25 – (Değişik 10.06.2004-5175/13) Futbol müsabaka ve çalışmalarında kulüpler ve kişilerce disiplin ve sportmenliğe aykırı fiiller ve bunlara uygulanacak müeyyideler, milli ve milletlerarası teamüllere uygun olarak Federasyon Yönetim Kurulu tarafından hazırlanacak esaslarla tespit edilir.
Belirlenecek fiillere uygulanacak cezalar, ihtar, yarışmadan men, hak mahrumiyeti, yarışmayı seyircisiz oynatma, saha kapatma, para cezası, tescil iptali, puan indirme ve küme düşürmedir.
Uygulanacak para cezası, beşyüzmilyar lirayı geçemez, bu miktar her yıl 213 sayılı Vergi Usul Kanunu uyarınca tespit ve ilan edilen yeniden değerleme oranında artırılır.
Buyrun, Türkiye gerçeği... Kimsenin birşey yapmaya niyeti yoktur, kanunen belirtilmiş hükümleri bile yok sayılmaktadırlar.
Türk futbolu bu insanlar ile hiç bir zaman beyaz gömlek giyemeyecektir.
Bursasporlu Olmak Ayrıcalıktır...