Burada birini diğerinden ayırmaya çalışmanın anlamı yok ve bir sonuca ulaşamayız. Türk futbolu ezelden beri böyledir ve böyle olacaktır. Şimdi sistem içinde her türlü pisliği yapanlar 10 yıl sonra yorumcu olduklarında ben herşeyi biliyorum bana masal anlatılmasın tarzında, aslında çok talihsiz olmasına rağmen, gururla açıklamalar yapacaklar. Herkes sadece kendini düşünürken adalet, demokrasi, hak hukuk gibi kavramlar hiçe sayılarak yorumlar yapılmaya devam edilecek. Kendi canı yandığında hakemin düdük asmasına sebep olanlar, başkasına yağıldığında Hakemlerin en büyük savunucusu olmaya devam edecekler. Futbolda her takım şike yaparken sadece rakip takımın yaptığına dair kendini inandırmış garibanlar ise en küçük çaresizlikte düşman üstüne salınarak bizi ne hale getirdiler ayağa kalkın ve bu sistemden hesap sorun denilerek kışkırtılacak.

Biz 30 yıl sonra da (Ömrümüz yeterse) yine aynı sorunları tartışıp sistemin ne kadar kötü olduğunu, PFDK ve TFF gibi kurumların ne kadar yozlaşmış olduğundan bahsedeceğiz. Her şeyin mantıklı tek açıklaması yine para, para, para olacak...