Gereksiz mesajlar silindi ve başlık değiştirildi. Lütfen daha dikkatli olalım.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
Malesef böyle bir sıkıntı var,artık profil şişirilmesimi diyelim,oyunun hatası mı diyelim;yoğun maç temposuna karşın her maçı iç saha - dış saha farketmeden 2-3 farklı hatta 4 farkla kazanabiliyorlar
Evet benim oyunumdada Gs fena ilerliyor.İlk sene Şampiyonlar ligini aldılar umut ve burak zaten durdurulamıyor Burak S.L FİNALİNDE Vidicle kafa topuna çıkıyor adam Umut buluta koşu yoluna pas atıyor biraz fazla abartılmış gibi türk takımları
İstisnasız her oyunumda Galatasaray Şampiyonlar liginde banko yarı finali görüyor. Bu bazen finalde oluyor. Asıl benim merak ettiğim yabancıların bu konudaki eleştirilerini merak ediyorum. İngilizcem yeterli olsa açıp forumları araştıracağım neler yazılmış ama yok işte![]()
Last edited by Mamadou : 30.Aralık.2012 at 03:45
Genel olarak bakarsak Galatasarayın gerçekten kaliteli bir kadrosu var.Fatih Terim gibide bir teknik adam başında olunca...
Oyuncuların özellikleri o kadar uçukmu ? Bence değil.
Sampdoria kariyerimdeki 2013 sezonunda TSL ;
4.Sırada tamamlamış Galatasaray. ŞL de 3. olarak Avrupa Ligine gitmiş ordada Tottenham a elenmiş.
Dediğiniz gibide olduğunda abartı yok normal bir durum hem gerçektede şu an ilk 16 dayız yani![]()
Genel olarak gerçekte Fenerbahçe'nin Galatasaray'dan daha iyi kadrosu olduğunu düşünüyorum. Ama oyunda Fenerbahçe daha dengeli öyle abartı bir durumla karşılaşmadım. Diyorum oyunumda Galatasaray ilk sezondan olmak üzere Şampiyonlar liginde en az yarı final yapıyor. Bir çok kişide durum böyle. Final oynadığı bile oluyor. Diğer liglerde daha iyi kadrolar varken ilk sezondan bu başarıyı normal karşılıyorsunuz yani iyi o zaman![]()
bende de fener uçuyor.aykut kocaman rüyasında görse ateşler içinde uyanacağı sistemle, 4 4 2 oynuyor kuyt sow yanyana krasic sağda yardırıyor
eskişehiri yönetiyorum.gerçi galatasaray da aynı fener gibi, başa baş gidiyorlar iki sezondur ama fener öyle oynuyorsa o hoca ile galatasaray da normaldir diye yorumluyorum.
burak yılmaz durdurulamaz halde özellikle bende çıldırdım 2 sezonda 10 gol atmıştır bana özel markaj derin defans çizgisi nafile illa ki adam defansın arkasına sarkıyor sarktı mı da affetmiyor![]()
bende de gs SLde 3. olup uefaya kaldi. ama sanirim turkiye ligi acik olmayanlarda durum boyle normalken turkiye liginde oynayan arkadaslarda bu durum olsuyor olabilir. bilemiyorum. ben de liverpool ile oynuyorum. turkiyeden takim secip gormek gerekir belki de.
yalniz arkadasin oyunda gs ligin barcasi gibi olmus. 14 te 14 gidiyor, ligin tadini kacirmis.![]()
Fener'i çalıştırmayı bıraktım bu yüzden adamlar yenilmiyor.
Galatasaray olarak bakmayalım da herhangi bir takım olarak bakalım hadi olaya.
Bizim de 14te14 yaptığımız çok iyi kadrolar kurduğumuz zamanlar olmuştur. Fenerbahçe'yi, Galatasaray' ı, Beşiktaş' ı alarak 3-4 kere üst üste ligi, ŞL'yi kazandığımız olmuştur.
Pekii o zaman neden aklınıza bu oyun ne kadar mantıksız demek gelmedi ? Neyi düşündük; ne iyi takım yönetiyorum beee vay bana helal olsun !
Bir de bu açıdan bakmak lazım. Yapay zeka da bizim yaptıklarımızı yapabiliyormuş demek ki.
not: Oyunun mükemmel kaliteli olduğunu savunmuyorum. Aksine git gide kötüleştiğini de düşünüyorum.
Football is simple,but Football Manager is not
oyun kotulesmekten cok oynayanin daha fazla aleyhinde ilerlemeye meyilli, bu yuzden bircok kisi oyunu begenmedi bence. basari yakalamak bu sene biraz daha zor gibi geldi. burdaki gsnin yuksek performansi gibi ekstra seyler oluyor baska liglerde de. sampiyonluklar daha zor aliniyor.herkes bizim gibi mazosist degil, yenilmekten keyif almiyor. hep basari, hep basari. olmayinca da tu kaka
![]()
Football Manager bana kalırsa bu sene bir dönüm noktası yaşadı. Keskin bir dönüş yaptılar; gerek arayüz olarak gerekse oynanış olarak. Bu kadar sivri bir değişim bana kalırsa kötü oldu. Neden böyle bir şey yaptılar anlamış da değilim.
FM Gazetesi
Sizin menajerlik kabiliyetinize kalmış birşey. İyi bir taktik, iyi konuşma, iyi bir formla herşeyi yapabilirsiniz oyunda.
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
Güçlü Anadolu takımlarından birini seçip oynamaya başladığın zaman bile takımı istediğin şekil rayına oturtman iki yılı alıyor. Bu sürede Galatasaray, Fenerbahçe ligi alıp götürüyor. Avrupa'daki başarıları zaten konumuz değinmeye gerek yok. Bu başarıların sonrasında yapılan transferlerde çok iyi. Sabırlı değilsen Türkiye liginde GS ve FB dışındaki takımlarla başarı biraz zor. Elbette taktik en önemli unsur ama rakiplerin gidişatı da önemliYada bu iki takımın dışında başka takımları seçip oynamak lazım
Birde o açıdan yorumlayın. Türkiye liginde çoğu takımın başlangıçta transfer bütçesi yok denecek kadar az.
ben galatasaray'ı seçtim ama öyle finale falan çıkamadım çeyrek finalde elendim demek ki seçince olmuyor![]()
mustiUA iyide bu konuda bireysel oyunlardan bahsedilmiyor. Sonuçta Fenerbahçe'yi seçip Galatasaray iyi gidiyor diye Fenerbahçe'yi çalıştırmayı bırakan arkadaşta var. Bu takımların rakip olarak yapay zekada ilahlaştırılması konu buHem Galatasaray ile çeyrek final yapmışsın ya işte başarıdır birde ilk sezonun ise.
Bence abartıyorsunuz![]()
Ben bunun sebebinin Fatih Terim olduğuna inanıyorum.Yoksa Fenerbahçe'nin kadrosu çok daha iyi ama yapay zeka ile yaptığım her maçta Sow yedek Bienvenü ve Semih ilk 11'de oluyor gerçi yine çok zor kazanıyorum.Bunda bir gariplik yok mu ? Beşiktaş zaten çok değişik.Bir kümeye oynuyorlar bir şampiyonluğa.Trabzonspor'da ne şampiyonluğa ne kümeye oynuyor,ortalarda gidiyor.Bu takımları ele alırsak,Galatasaray kadro kalitesini kullanma konusunda en iyi takım,başta dediğim gibi bunun en büyük nedeni Fatih Terim.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
ben GS ile 1-2 takviye yaparak buna benzer gidiyorum ligde ve Ş.L.'de de finalde elendim. Olağan dışı bir şey yok bence de
benim oyunumda FB ilk sezon ŞL'de final oynadı kupayı penaltılarda kaybetti Barcelona'ya karşı. Sonrasında GS yükselişi başladı. Uefa Kupası'nı aldılar. Her yıl hemen hemen 2 3 yılda bir ŞL'de final oynuyorlar. Burak aslında o kadar da yetenekli bir forvet değil. 2 tane atıyorsa 20 tane kaçırıyor ama bu oyunda kaçırmıyor hiç. Çok tuhaf bir şey olmuş GS'ya.
Aykut Kocaman'ı Galatasaray'ın Fatih Terim'i Fenerbahçe'nin başına geçirdim.Eğer doğru tespit yaptıysam Fenerbahçe daha başarılı olacaktır.Sezon sonuna kadar tatile attım.Sonuçları paylaşacağım.
Edit:
Süper Kupa'da ve ligde Fenerbahçe şampiyon oldu,Türkiye Kupası'nı Galatasaray kazandı.Her iki takımda Avrupa Ligi 2.Tur mücadelesinde elendi.Ben bir anormallik göremedim.
![]()
Last edited by europeanconquer : 30.Aralık.2012 at 12:51
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
güçlü takım almakla ne alakası var ? genellikle Venlo ya da İngiltere alt liglerinden başlarım Türkiye oynamıyordum Trabzonspor'u merak ettim açtım kariyer ve biraz araştırınca sadece bana özel olmadığını gördüm..Normal dyenleri hayretle karşılamaya devam ediyorum..25 yılda sadece iki kez çeyrek final görmüş bir millet olarak yarı finaller finaller yadırganmıyor ya bir şey demiyorum3 sene 5 sene sonra olsa bir şey demem ama mevcut kadronun bunu yapması garip değil yani ? mesela geçen sene Marseille vardı kötü transfer yapmazdı 3-5 sene sonra Avrupa'da Barcelona ayarına falan gelirdi ama burda o da yok..
Verdiğin örnekler enteresan.Gerçekte ne oluyorsa, oyunda da mı o olacak ? Ne zevki kalır ozaman ? Her ne kadar gerçekçiliktende bahsetsek sonuçta bu bir ''oyun'', bu yüzden herşeye açık. Amaç zaten bir takım alarak o takımı en iyisi yapman.
Tavsiyem o ki ; böyle durumlar olabiliyor. Fazla takılmadan, oyundan zevk almaya bakmalısınız.
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
İlk sezonum hariç geriye kalan tüm sezonlarımda şampiyonluk hakeden performanslar göstermeme rağmen gs ve fb nin mucizevi performanslarının kurbanı olduk.Lig resmen Laliga ya dönmüş durumda...Gs ve Fb Barca real görünümünde diger takımların şansı nerdeyse sıfır!Şampiyonluk için puan barajına bakar mısınız lütfen...En kötü ihtimalle 76 puan almalıymışımSon sezon namağlup giden Gs ye ilk maglubiyetini 32. haftada tattırmanın verdiği mutlulukla oyuna dewam eden ben yazıyorum bu mesajı..Sizin menajerlik kabiliyetinize bağlı diyen arkadaşlara Ts ile 88 puan toplamalarını söylüyorum burdan hodrimeydan!
![]()
yahu nesi enteresan çoğu insanın oyununda Gs'nin en az yarı final oynaması normal mi diyorum..Anlaşılması kolay bir şey bu..Kaldıki ilk sezondan bahsediyorum 2-3den sonra olsa lafını etmem..Ama mevcut kadronun bu kadar iyi olması normal değil diyorum..Bırakın fanatikliği burada bari..Kaçırdıgınız ya da beni almadığınız nokta bunların mevcut kadroyla ilk sene olması yoksa itirazım yok ikiden üçten sonra olursa ben düşüneyim kabul..
Gerçekte ne oluyorsa oyunda o mu olacak ise oldukça talihsiz soru olmuş bu arada..
Galatasaray ile ilk sezon;
-> Bir kez son hafta şampiyon oldum. ŞL yarı final oynamıştım bu yıl. Real Madrid Fenerbahçe'yi deplasman gol kuralıyla zar zor elerken çeyrek finalde bani fark atarak elemişti yarı finalde. Bursaspor da UEFA'da son 8'e kalmıştı yanlış hatırlamıyorsam.
-> Bir başka ilk sezon. Ligde son haftada gelen 3.lük. ŞL yarı finalinde Barça'ya deplasman gol kuralıyla elendim.
Not: Kendim yönetiyordum takımları. Bu arada bir kez de Basel'i ŞL yarı finalinde gördüm. İlk 2 sezondan birinde. Eskiden de ilginç takımlar ŞL üst turlarında görünüyordu. Şimdi Türk takımları da görünüyor ne güzel işte. He sorun sarı-kırmızının orada olması galiba ama geçen seneki oyunumuzu devam ettirebilseydik zaten 14'de 14 falan hayal değildi. ŞL'de ise oyun abartıyor. Ligde ne kadar kötü olursam olayım ŞL'de gayet iyiyim anlamadığım bir şekilde. 3. sezon Milan, Dortmund'lu gruptan 16 puanla lider çıkacağım ama ligde 2. yim nasıl iş anlamadım![]()