Chelsea o kadro ve yatırımla Şampiyonlar ligini 10 yılda anca kazandı, ama Türk takımlarının ilk yılında alması çok normal değil mi? Fatih Terim ile alakalı diyen arkadaşlar daha komik oluyor. Dünyada Fatih Terim'den kat kat daha iyi olan bir sürü teknik direktör GS'dan 3-4 kat daha iyi takımlarla şampiyonlar ligini alamıyorlar ama Fatih efendi inanılmaz zekasıyla bu kupayı alıyor!

Bence sorun klasik Türk medysı sorunu, Türkiye ligini kazanan takımın Avrupayı yerinden oynatacak kadar iyi olduğu sanılır fakat Ocak ayı gelmeden öyle olmadığı anlaşılır. Aynısı geçen sene oldu, ligde iyi futbol oynayan takım yokken GS'ın inanılmaz bir futbol oynadığı zannedildi. Tamam GS iyi futbol oynuyordu ama bu kadar da abartılmamalı. Aynı zamanda benim düşüncem GS araştırmacıları oyuncuları biraz abartmışlar.

Takımların kontrol edilerek 2-3 yıl içerisinde kupayı almaları normal olabilir. Fakat yapay zekanın FB ve GS ile ilk yıllarında kupayı almaları veya finale çıkmaları bence abartı bir durum.

Fakat ligde durumun böyle olmadığını düşünüyorum. Eğer hatırlarsanız sene başında herkes ligin artık La Liga'ya döneceğini ve bundan sonra sadece GS ve FB nin şampiyonluk yarışında olacağından bahsediyordu. Durum böyle olunca GS veya FB nin ligi sürklase etmesi anormal bir durum değil gibi geliyor bana. Tabi Real Madrid'in bile küme düştüğü bir oyunda bu durumun sürekli olması ne kadar doğru olur o da ayrı bir durum.