Adettendir, yeni sezon hazırlıklarını anlatmaya transferlerden başlanır Bozmayalım geleneği bizde öyle başlayalım.

Oturmuş güzel bir kadromuz var zaten, iki yıldır istikrarlı bir performans sergileyen kadromuzu bozmadan yerinde takviyelerle güçlendirmek, yetersiz olanlarla ilgilenmek amaçlandı 2 aylık dönemde. Giden oyuncularla başlayalım.

Geçen yıl Bandırmaspor altyapısına katılan iki genç oyuncumuz Ali Nail Aydın ve Ferhat Çarıkçı PTT 1. Lig ekiplerinde kiralık olarak forma giyip gelişimlerini sürdürecekler. Onlar için gerçek birer deneyim olacak bu 1 yıllık dönem, altyapıdan yetişen oyuncular bildiğiniz gibi hem lig hemde Avrupa kupaları için çok önemli. Ali Nail ve Ferhat da benim önemsediğim oyuncular.

PTT 1. Ligde şampiyon olup tekrar Süper Lig'e yükselen Karabükspor, takımımızdan tam üç oyuncu transfer ederek kadrosunu güçlendirdi. Şahin Aygüneş, Ömer Ali Şahiner ve Burakcan Kunt kariyerlerine Karabük formasıyla devam edecekler. Bu güne kadar katkılarından dolayı teşekkür ediyor, yeni kulüplerinde başarılar diliyoruz ex-oyuncularımıza

Rotasyonda yer alan iki ortasaha oyuncumuz yine başka Süper Lig takımlarının ilgisine maruz kaldı. Erdi Kasapoğlu için birçok takım teklifte bulunsa da oyuncunun tercihi Trabzonspor'dan yana oldu. Bekir yılmaz ise sezon sonuna kadar satın alma opsiyonuyla Akhisar Bld.'nin yolunu tuttu.

Kulüp tarihimizin ilk yabancı oyuncusu olan Kosta Rika'lı Arrieta ile yollarımız ayrıldı, geçen sezon Eyüpspor'da kiralık olarak forma giymişti genç oyuncu. Sembolik bir rakam karşılığı transferi gerçekleşti bu kulübe. Sözleşmesi sona eren Ercan Göç de takımdan ayrılan bir başka oyuncu oldu.

As takım için daha fazla tecrübeye ihtiyaç duyduğunu düşündüğüm birkaç isim daha geçici olarak başka kulüplere gittiler. Kalecimiz Emirhan Manisaspor'a, genç forvet Cemal Şengil Altay'a, Okan Derici Bucaspor'a ve Merthan Öztürk Alanyaspor'a kiralandılar.

Aramızdan ayrılan oyunculardan kasamıza 2.5 milyon TL girdi. En büyük kazancı Şahin Aygüneş'ten (1 milyon TL) elde ettik.

__________________________________________________ ________________________

Gelelim aramıza katılan oyunculara...

Geçen sezon kiraladığımız Batuhan'dan neredeyse hiç verim alamadım. İstikrarı yok, 1 maç varsa 4-5 maç ortada yok. Uğraşmak istemedim ve kiralık anlaşmasını feshettik. İki isimle forvet ihtiyacımızı giderdik, zaten Şahin'in satışına onay vermemde bu isimlerin aramıza katılmasının payı da olduğunu söylemem gerek.

Mersin İ.Y.'dan transfer ettiğimiz yetenekli forvet için 170bin TL'lik bir bonservis ücreti ödendi. 1. ligde oynamak yerine hedefleri olan bir takımda oynamak istemesi transferini kolaylaştıran etkenler oldu bizim adımıza. FC Eindhoven'da oynadığı dönemde 14-15 gol attığı sezonlar olmuş, takımımızda da hücumda vereceği katkıyı merakla bekliyorum.

Gençlerbirliği ile arasını açtığım genç oyuncu (mind games ) transfer listesine koyulunca fırsatı kaçırmadık ve kadromuza dahil ettik kendisini . 130 bin TL gibi cüzi bir rakam ödendi eski kulübüne. Ciddi rakipleri var kadroda, formayı kapmak için sıkı çalışması gerek ve ben güveniyorum Artun'a.

__________________________________________________ _______________________

Ozan Tufan 3 sezondur takımımızda kiralık olarak forma giymekteydi, artık bizden biri oldu Ama Bursaspor'un satmaya yanaşmaması, Ozan'ın da Bursa'ya dönmek istemesi sağ bek arayışına itti beni.

Aradığımız ismi Kayseri'de bulduk, takımında pek iyi günler geçirmeyen genç bek satılık listesindeydi. Durumu fırsat bilip transferini haziran ayı içerisinde bitirdik. Sonrasında umulmadık durumlar çıktı, Ozan Tufan tekrar kiralandı. Bakalım ne getirecek bu sağ bek bolluğu

Mustafa Yumlu geçen iki sezonda takımımızda forma şansı aramıştı, sözleşmesinin son senesindeki oyuncu için teklifimiz olsa da gerek oyuncunun yüksek talepleri, gerekse başka takımların da dahil olması transferini engelledi. En büyük arzum Sezer Özmen'i kadroya katmaktı stoper alternatifini arttırmak için. Hem sol ayaklı oluşu, hem yetenekleri bizim için harika olacaktı ancak sözleşmesinin son senesinde olmasına, hatta oyuncunun ısrarla ayrılmak isteğini dile getirmesine rağmen Ç.Rizespor'un uçuk bonservis isteği transferin bitmesine engel oldu. 9.5 milyon TL'ye kadar çıktık teklifte, kabulde gördü ancak Fenerbahçe'nin olaya dahil olması bir anda uçurdu kulübün istediği parayı, 14.5 milyon TL'den aşağı satmamaya kararlıydılar. Bende Fenerbahçe'ye de yar etmemek için uçuk tekliflerde bulunup oyuncunun aklını çeldim, sona da iptal ettim transferini. Ara transfer dönemi ya da gelecek sezona takıma katmak için çaba sarf edeceğim artık. Bu arada oyuncunun aklını karşıtırmaya da devam edeceğimden kimsenin şüphesi olmasın, iki dakika boş bırakırsam biliyorum transfer olmaktan vargeçecek ve sözleşme yenileyecek

Lafı fazla uzattık... Stoper arayışımız Sivasspor'dan Halil Efe ile son buldu. 2.6 milyon TL'yi gözden çıkardım bu transfer için. En az elimizdeki oyuncular kadar yetenekli bir isim o da. Savunma hattımız çok hızlı isimlerde oluşmasa da havadan kolay kolay geçit vermeyecek rakiplere.

Asıl amacım sol kanada takviye yapmaktı ancak doğru ismi bir türlü bulamadık, Anıl Koç'u kiralamak istedik, Eskişehirspor'a transfer oldu. Alper Uludağ'ı kiralamak istedik, maaşını karşılayamadık. Sonrasında Volkan Şen'i solda kullanmaya karar verdim. Sağ kanat için iki yıldır peşinden koştuğum bir oyuncuya tekrar gözümü diktim...

Serdar Gürler! Nihayet Bandırmaspor forması giydirmeyi başardık yetenekli oyuncuya . İki yıldır peşindeyim Serdar'ın, fırsat buldukça kendisi ile ilgili, geleceği ile ilgili yorumlar yapmaktan kaçınmadım. Sık sık takımımıza transfer etme isteğimi dile getirdim. Sonunda meyvesini verdi bu baskı. 8-10 milyon TL'lik isteklerine boyun eğmedik Elazğıspor'un ve biraz gecikmeli de olsa 2.2 milyon TL'ye transferini bitirdik. Hemde makul bir maaşa ikna ettik Serdar'ı ve temsilcisini. Nasıl mutluyum anlatamam, azmin zaferi!

Zaman zaman rakiplerimiz aşırı kapalı oyun sergiliyor ve açmakta büyük güçlük çekiyoruz, bu sezon biraz daha ofansif bir anlayış benimseyeceğimiz için forvet arkası takviye isteğim vardı. Burakcan Kunt'tan pek memnun olmadığım için satışına izin vermiştim (hem saha içi-hem saha dışı, problemli bir oyuncu). Ali Kemal Yılmaz var o mevkinin oyuncusu ancak bir alternatifin daha iyi olacağını düşündüm.

Galatasaray'ın satılık listesine koyduğu Tolgay Arslan'ı kiralayarak takımımızı tamamladık. Sezon sonuda sözleşmesi bitiyor, eğer kulübüyle yenilemezse belki Bandırmaspor'lu bile yapabiliriz kendisini

Biz transfer yaparız da gençlik sorumlumuz Coşkun Özdemir durur mu? Tabii ki hayır!

Coşkun Bey Mehmet Ali Basmaz'ı Denizlispor'dan transfer etti, 450 bin TL bonservis ücreti ödenmiş takımına. Diğer iki isim Doğa Koçgündüz ve Oliver Kutcshki bonservisi elinde olan oyunculardı. Mehmet Ali ve Doğa ikinci lig takımları olan Tepecikspor ve Turgutluspor'da gelişimlerini sürdürecekler.

Dış transfere 10 futbolcu için harcanan miktar 5.5 milyon TL, aylık maaş bütçemizin de 850bin TL'lik kısmını kullanmaktayız. Kiralık giden oyuncuların maaşları düşüldüğünde 800bin bile etmiyor ödenen miktar. -ki ligde alınan tek bir galibiyetin 825bin TL ödülü olduğunun altını çizmek isterim -