Quote Originally Posted by Deus Dominus View Post
Oyuncuların uzaktan şutlara yönelmesini başka alternatif bulamamalarına bağlıyorum ben. Eee Galatasaray'a karşı oynuyor takımlar, savunmaya önem veriyorlar haliyle, daha dar alanda, daha katı bir düzende yer alıyorlar. Bunu açmak için, aşmak için farklı şeyler denemen lazım. Taktiksel tercihlerin nedir bilmiyorum ama daha direkt paslar, daha geniş alanda oyun, daha yüksek tempo, daha hareketli futbolcular (roam from position kastettiğim şey, serbest rol) bu kapalı rakipleri çözmek için kullanılabilecek opsiyonlar. 3. bölgede ne kadar kalabalık olursan, oyuncuların da oyun kurmada, yönlendirmede o kadar rahat eder.

Dediklerinin bir çoğunu denedim ancak yine bu sorun oluyor. Öyle yerlerden öyle pozisyonlarda şutlar çekiliyor ki inan saçmalıktan başka birşey değil. Çok rahat pozisyonda bile bir maçta birkaç kez 40 metreden kaleyi yoklayabiliyor oyuncular. Kapanmış takımlara karşı tam tersi uzaktan şut değilde defansın üzerine oynamayı seçiyor takım. Herhangi bir bu alanda bir direktif vermediğim halde. Bir yerlerde rayına oturmayan sistemi bozan hatalar var ama nerde ? :/