Fenerbahçe her maç 50 bin EURO ceza ödemeyi göze almış. Kaç maç bu şekilde ceza yedik 17*50= 850 bin Euro ceza ödeyeceğiz bu ne kadar mantıklı bir iştir anlamış değilim. Benim bilmediğim bir oyuncu mu var altyapıdan yetişmiş 23 yaş altı oyuncu, yanılmıyorsam Recep Niyaz gelecek sene bu kriteri sağlayacak başka da adam yok.
Fransa Ligi'ne ayrı bir ilgim olduğu için Belhanda'yı biliyorum, müthiş bir oyuncu.
Canım FEDA olsun sana !
Sanırım Zarete'yi aldık,pek beğendiğim bir futbolcu değildir,siz ne düşünüyorusunuz? Bakalım ortasahaya kimi alıcaz daha o var.
http://www.youtube.com/watch?v=mvsfSnkUv0I
Nabil Bahoui
Bu oyuncu isveç 2 liginde 14 gol atmış.Bu sene İsveç Allsvenskan cıktılar yaşı daha 21 tekniği oyun zekası gayet iyi geleceğe yönelik yatırım olarak nasıl olur ?
Ve ikinci ligde oynadığı bütün maçlarda gol atmış.
zarate iyi topcudur ama kız gibi oynar
Özgür Çek takımdan ayrılmadı beyler.
http://www.fenerbahce.org/test/index.asp
Resmi sitenin test aşaması yeni tasarım![]()
Zarate'yı begenmeyip Belhanda diye tutturanlar var ya işte onları hiç sevmoom bhen
Valla FB Zarate'yi aldıysa cok büyük iş yapmıştır.
Yukarda arkadaş kız gibi oynuyor falan demiş kaç senedir İtalya Serie A da oynayan adam için. Tabi görüş görüştür ama şiddetle karşı çıkıyorum. O tarz oyuncular arasında en mucadeleci ve en ayakta kalabilenlerden biridir Zarate.
En büyük problemi şımarık ve disiplinsiz olması aynı Quaresma gibi. Ayrıca İstanbul gece hayatının vazgecilmezlerinden biri olacaktır.
Onun dışında yetenek ve oyun bilgisi olarak bu ligin çok üstünde bir oyuncu.
Zarate de Belhanda da çok beğendiğim oyuncular.Zarate'yi alırsak 4-4-2'ye dönmemiz kolaylaşır.Çünkü kendisi pes tabiriyle tam bir "ss" oyuncusudur. Belhanda gelirse mevcut sistemimizle devam ederiz.
Bu iki oyuncudan biri gelsin yeter ki dizilim çok önemli değil benim gözümde.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Last edited by davidvilla : 03.Ocak.2013 at 19:43 Reason: Del Piero'nun unutulması sonucu çarpılma riski
Özgür Çek bazıları gitti diyor bazıları gitmedi diyor.Eğer gittiyse.
15 Kasım 2012
Aykut Kocaman " antrenmanlarda çok çalışmasına ve formayı hak etmesine rağmen oynatamadığı için en çok üzüldüğü ismin Özgür Çek olduğunu söyledi."
Özgür ile sanki Beşiktaş kolayca anlaşsın diye feshedilmiş gibi sözleşmeYolu açık olsun.
Özgür Çek konusunda Aykut Kocaman yine şaşırtmadı.Bir öylesin bir böyle Kocaman alıştık artık sözlerini yemene de Fenerbahçe ye gönül verenleri yedikçe canımız acıyor.Bu çocuk kazanılmalı takımda tutulmalıydı 21 yaşında daha
En çalışkan dediğin camianın içinden yetişmiş topçuyu ne diye yollarsın.
Adam gelmeden önce iyi kadrolu Ankaragücünün etkili topçularından biriydi her maç oynuyor gol atıyor assist yapıyordu bizde ah ulan diyorduk, bu adamı körelttinse sen körelttin canı gönülden fenerli adamı da kazanamıyorsan kimi kazanacaksın kimi oynatacaksın ? anca baroni yi kazanmaya calış dur ..
ülke de sol bek yok diyoruz sol ayaklı oyuncu cıkmıyor diyoruz bizim altyapımızdan cıkmış altyapı da hem avrupa kupalarında hem de ligdeki kurallar için bile tutulacak adamı yolluyoruz ki hasan ali için öyle yada böyle lig standartlarında gayet iyi bir alternatifdi Özgür.
Tasarım'a bakayım derken ilk haberde antrenmanları gördüm, bir ara paso Fenerbahçe antrenmanlarını takip ederdim, şimdi maçları bile takip edeceğimi zannetmiyorum : )
Neyse mesele şu ki
"Sportif Direktör ve Teknik Sorumlumuz Aykut Kocaman yönetimindeki antrenman saat 10.00’da başladı ve 1 saat 50 dakika sürdü. Koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenman, dar alanda yapılan pas organizasyonlarıyla devam etti. Ardından takımımız 3 gruba ayrıldı. Bir grup çeşitli parkurlardan oluşan dayanıklılık koşusu yaparken, diğer 2 grup dar alanda çift kale maç yaptı. Bu çalışma düzeni, dönüşümlü olarak antrenman sonuna kadar devam etti."
Pasa dayalı sistemimiz devam ediyormuş, Allah'ın her günü pas çalışıp şunu bir türlü adapte edememek ne kötü, ikinci yarı canavar gibi bir Fenerbahçe göreceğinizden şüpheniz olmasın![]()
...
Özgür'ün Beşiktaş'a gelmesini istemem. Yetenekli bir oyuncu evet ama oyun zekası pek iyi değil. Hem Genç Kartal'ın dediği gibi asıl mevkisi sol bek değil. Bize direk oynayacak sol bek lazım. Ters kademelere giremeyen kanattan devşirme bek değil. S.Aybaba'da istememiş zaten.
Özgür Çek konusunda aldığımız karar iyi mi oldu kötü mü oldu bilmiyorum. İzleyemeden gitti. Takımda yedek bir sol bekimiz yok. İlk yarı ihtiyaç duymadık; ama ikinci yarı hakkında ne olur bilmiyorum.
Fenerbahçe son yıllarda transfer gelirleri olarak çok kötü. Alıyoruz para kazanmadan gönderiyoruz. Özgür Çek çok rahat kiralanabilecek bir oyuncu idi, neden kiralanmadı? Belki devre arası satılamazdı; ama bir kulübe kiralanabilinirdi. Bizim için maddi olarak gene kayıp oldu.
Ben yönetimin artık güç kaybettiğini düşünüyorum. Sağlıklı karar veremiyorlar, transfer konusunda ise menajer tuzaklarına düşecez gibi geliyor. Zamanında dünyanın parasına alınıp işe yaramayan futbolcuları biz alacağız belki bir iki maç iyi oynayacaklar; ama hiçbir zaman takım olamayacağız.
Birde sormak istiyorum Belhanda'yı alırsak Avrupa Liginde oynatabiliyor muyuz?
Evet, Kupa 1'de oynadığı için Kupa 2'de oynamasını engelleyecek bir sorun bulunmuyor.
Bugün Aykut Kocaman gazetecilere açıklama yapmış demiş ki "Takiminda direk oynayan, gol ve asist direk katkı yapacak, transferi kampa yetişmesi zor bir isim" Bu isim Belhanda olabilir.
Yıldırım ve Kiğılı'ya göre şuan 2-3 transferi gerçekleştirmiştik, hatta oyuncular şuan kampta çalışıyordu. Yine uyutulduk, Bizim sevgili yönetimimiz sizi çok seviyoruz, çünkü siz bu işi çok iyi biliyosunuz : ) Şahsen takımıma transfer istiyor muyum ? Hayır ama başarısızlığın insanları kandırarak örtülmesini hoş görmüyorum.
...
Transfer dönemi zaten 5 Ocak'ta başlıyor, oyuncunun kampa yetişmesi imkansız. Hem de hafta sonu olduğu için ben sözleşmenin yapılıp takıma katılmasının da zor olduğunu düşünüyorum. Zaten dikkat etseydiniz yeni transferin en kötü 7-8 Ocak gibi olacağını anlardınız. Asıl önemli olan takıma katkı sağlayacak birisi olması. Gidip sene başından beri oynamamış Rolando ve Zarate alınırsa yine milyon eurolar boşa verilmiş olur. Ama Behanda gibi adam doğrudan katkı verebilir, tabi uygun sistemde oynarsak. Adamın Afrika kupasına gittiği düşünüldüğünde kampa katılması zor görünüyor.
Dediğin gibi ben de transfer istemiyorum, bu takımın daha ciddi sorunları var. Fakat yapacak birşey yok. Ama bu durumu Aziz Yıldırım'a bağlamak çok mantıklı değil bence. Bakınız Yıldırım Demirören, Sadri Şener takım lider ve geçen yılın şampiyonu olmasına rağmen Ünal Aysal. Bu Türk futbolunun sıkıntısı başkanların ve takımların değil.
Seten: Belhanda F.Bahçe yolunda.. Bitmesine az kaldı..
Bir transferi bitirmek veya açıklamak için illa transfer sezonunun resmen açılmasını beklemek gerekmez, Bir gerçek var ki şuan herhangi bir transfer bitirilmiş olsaydı resmi siteden duyrulur, 5 Ocak'la beraber bu iş resmiyete dökülürdü.
Türk futbolundaki sistem yanlış diye bu sistemde devam etmenin mantığı yok, saydığın isimlerden sadece Ünal Aysal'ın gütmüş olduğu tarz farklı, diğerleri birbirine eş anlayış içinde. Ünal Aysal futbol takımının işlerine fazla karışmayan sadece işin yönetim kısmıyla ilgilenen biri, Dikkat ederseniz konu futbol olunca genelde Ali Dürüst ve Adnan Öztürk konuşur.
2 tip başkan takım için hayırlıdır.
1- İşin sadece yönetim kısmıyla ilgilenen, branşlara karışmayan ve branşların başına profesyonel isimler getirip işi koordine eden
2- Profesyonel olarak Branştan anlayan ve tamamen orayla ilgilenen
Ama tabloya bakınca 2 kıstası tam olmayan ve ikisini de uygulamak isterken olayların ele yüze göze bulaşmış halini görüyoruz. Neyse konu olaydan saptı, Futboldan anlayan ve futbolu takip eden her insan biliyordu ki transferlerin Başkan ve yöneticilerin esip gürlediği gibi öyle 2 günde tamamlanmayacağını ve kampa yetişmeyeceğini, bunu bile bile insanları gereksiz beklenti içine sokup gündem değiştirerek mevcut başarısızlığın üzerine perde çekmeye ne gerek var ?
...
Kaynak: http://www.fenerbahce.org/fb2008/det...ontentID=32624Sistemde oynama olmayacak
Takımın oyun düzenin aynı şekilde süreceğini belirten Kocaman, "Oyun düzeni aynen devam edecek. Bu düzenle oynamanın, değiştirmenin de bir anlamı yok. Sistemde oynama olmayacak. Oyuncu profilinde değişiklik oldu. Düzeni değiştirmenin mantığı da yok. Sistemle ilgili bir saplantım yok. Benim esas düşüncem takım kimyasını oluşturmak, birbirine uyumlu tüm oyuncuların taşın altına elini soktuğu bir takım oluşturmak. Önyargım da saplantım da yok. Düzenimiz var. Bu takımın 8-10 yıldır yerleşimle ilgili sabit bir düzeni var. Defansif anlamda skor üstünlüğünü ele aldığımızda zaman zaman defansif 4-3-3’e cevirdim takımı. Defansif anlamda çok verim almadım. Onun dışında köklü bir değişikliğe gitmedim, gitmeye de niyetim de yok; doğru da değil de zaten. Oturmuş bir düzenimiz var. Ufak hamlelerle oyuncu profilini değiştirmek daha mantıklı. Yapmaya çalıştığım da bu. Biz sahaya 4-2-3-1 sistemiyle çıkacağız. Fenerbahçe uzun yıllardır böyle oynuyor. Bu şekilde devam edeceğiz. Sadece ufak ufak oyuncu profilinde değişiklikler yapacağız" şeklinde ifadeler kullandı.
Sistem değişmeyeceğine göre bütün transfer politikası tamamen yeni bir Alex alma üzerine olacak. Bu isimde daha öncede yazdığımız gibi Belhanda. Ayrıca Sormazlar mı adama, yahu madem sistem yıllardır aynı ve değiştirmeye niyetin yok neden sisteme uymuyor, artık bir şeylerin değişmesi lazım diye Alex'i kovarsın : ) Oyuncu profilini değiştirmek sistemler üzerinde doğru hamledir ama sistemin ana profilini ortadan kaldırmak sonuçlara böyle darbe vurur.
Allah Sow'a sabır versin diyeyim ne diyeyim.
...
sistem diziliş olarak değişmiyor gibi gözükebilir ancak oyuncu bazında düşündüğünüzde çok şey değişiyiyor , onun için eğer yapılmak istenen şey yapılırsa Alex'i niye gönderdin diye sormazlar adama.
bu arada twitter duyumlarını paylaşmam ama sadece 2 kişininkileri paylaşırım onlar da doğru çıktı bugüne kadar eski yazılarımda bulabilirsiniz , onlardan birinin yazdığına göre zarate'den vazgeçildi , belhanda %99 ama pürüzler var doğal olarak , transfer olayı.3 transfer olacak , biri Belhanda olursa , diğerleri de stoper ve yedek forvet.
Alex'in gönderilme sebebi sadece sistem değildi tabi ki arkadaşlar yapmayın. Alex yaşlanmıştı, fiziki performansı çok düşmüştü. Buna rağmen arada sırada yedek oturmayı bile kabullenemedi, kabullense hiç bir sorun olmayacaktı zaten
Bu resmin sızdırıldığı iddia ediliyor. Ne kadar doğru Allah bilir.
![]()
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
bunu yazan bir liseli diyeceğim ama kuyt yazısındaki inceliği bir liselinin yapması zor. muhtemelen bir dershane hocasıdır bunu yazan.![]()