Quote Originally Posted by batuhan1907
Hazırlık maçı gibi oldu hem ülkemize 2 galibiyet getirecek hemde bir üst tura çıkacak Fenerbahçe aslında bir takıma iyi oldu bu turda oynamamız.
Elemelerde ne yazik ki sadece galibiyet basina 1 puan kazaniliyor. 5 takimla Avrupa kupalarina katildigimiz icin, bu iki galibiyetin ulke puanina katkisi 0.4. Takimlarimizin esas puan almasi gereken UEFA ve CL maclari.

Gelecek sene hanemizden silinecek olan 5.625 puan'in (01/02 sezonu ulke puani) yerine koymamiz icin, 5 takimin toplamda 28-29 puan toplamasi gerekli.

Fenerbahce'nin bu aldigi puanlari cikartirsak, 27 puan daha gerekli.

CL 3. on elemede takimlarimiz 1 beraberlik ve 1 de galibiyet aldigini dusunursek 3 puan daha geliyor (2 galibiyet = 2 puan, 2 beraberlik = 1 puan) ve 24 puana daha ihtiyacimiz oluyor.

Ayni varsayimla, UEFA'da on eleme oynayacak Trabzonspor ve Kayserispor'da 2. on elemede 1 galibiyet ve 1 beraberlik alirsa 3 puan daha toplaniyor. Yani 21 puan daha gerekiyor.

Bu da demektir ki CL ve UEFA kupasina butun takimlarimizin katildigini varsayarsak, 7 tane galibiyet alinmasi gerekiyor (her galibiyet 3 puan) ki su anki yerimizi koruyalim. Tabii etrafimizdaki ulkeler ilerleme gostermezse.

Edit: CL'ye katilinca ayrica 3 puan daha veriliyor. Yani hem GS hem the FB katilirsa 6 puan daha hanemize girecek. Yani alinmasi gereken puan sayisi 14'e dusuyor. Bu da 5 galibiyetin yerimizde saymak icin yeterli olacagi demek.