Ligde zorlu bir döneme giriyorduk. Sırasıyla Eskişehir, Fenerbahçe, Sivasspor ve Galatasaray ile karşılaşacaktık. En az 7 puanla çıkmamız gerekiyordu bu 4 maçtan. Aldığımız son galibiyetin ardından ligi ilk 5 içinde bitirebilmek için umutlandım. Eskişehirspor ile 6 puanlık bir maça çıkacaktık. Eskişehir kazanırsa aynı puanda olacağız, ben kazanırsam aşağıdaki sıralarla fark oluşturmaya başlayacağım. Zorlu seriye Eskişehir ile başlıyorduk. Eskişehir açıkara favoriydi.

Türkiye Süper Ligi 15/16 Sezonu 21. Maç

Maça hızlı başlıyor ve üstüste ataklar yapıyorduk. sonunda 19. dakikada Lugo sahneye çıkıyor ve 1-0 öne geçiyorduk. ancak Eskişehir'in bırakmaya hiç niyeti yok gibiydi. Transfer girişimlerindede bulunduğum Batuhan Karadeniz, taş çıkartırcasına 25. dakikada beraberlik golünü atıyordu. Karşılıklı ataklarla geçilen ilk yarıda başka gol olmuyordu. ikinci yarıda Eskişehir daha baskın oynuyordu. Yine ne yaparsak yapalım tutamadığımız Mehmet Topuz 57. dakikada golünü atıp beni koltuğuma oturtuyordu. Her ne kadar zorlasamda maçta berbaerliği sağlayamadık ve 2-1lik skorla evimize boynu bükük dönüyorduk. En azından beraberliği yakalamalıydık

Bu mağlubiyetle 8 maçlık yenilmezlik serimizde sona eriyordu.

Sırada Fenerbahçe maçı vardı. 2 sezondur yenemiyordum Fenerbahçe'yi. Bu maçtada favoriydi ama bu sefer planlarım Fenerbahçeyi yenmek üzereydi.

Türkiye Süper Ligi 15/16 Sezonu 22. Maç

Fenerbahçe muhtemelen şampiyonluk yarışını kazancaktı 2 sezondur çok iyi oynuyorlardı. Ancak en azından onları yenerek şampiyonluk yarışında biraz olsun strese sokmak istiyordum onları. Oyuncularıma da rahat olmaları gerektiğini esas baskı altında olanın Fenerbahçe olduğunu ve sakin oynadıkları takdirde galibiyetin kaçınılmaz olduğunu söyledim. Takım rahatlamış ve motive olmuş gözüküyordu.

Maça defansta Gould ile başlıyordum. böylesine zorlu bir maçta her tecrübeden yararlanmak gerekiyordu. Maça iyi başlamış Fenerbahçeyi kaleye fazla yaklaştırmadan uzaktan şutlara yönlendiriyordum. Rakip forvetler taraftarlara saç baş yoldururken, bizim forvetlerimizinde bundan aşağı kalır yanı yoktu. Tabi burada Volkan'ın insan üstü performansınıda kutlamak istiyorum. 3 adet yüzde yüz pozisyon çıkardı. Toplamda da 12 şut çıkardı. Açıkçası kalede Volkan yerine başka bir kaleci olsaydı Fenerbahçe ağır bir yenilgi ile ayrılabilirdi. İki taraf içinde gol olmayınca maç başladığı gibi 0-0 bitiyordu.

Maç sırasında gögsüne darbe alan Lugo'nun yapılan incelemerde kaburgasında ezilme olduğu tespit edilmiş yaklaşık bi 10 gün sahalardan uzak kalacaktı. Galatasaray maçına yetişebilecek olması sevindiriciydi.

Yanlı istanbul medyası yine ezilen taraf olarak Sakaryasporu göryordu ancak bu maçta hiçte öyle olmamıştı. bu konuda kendimizden fazlasıyla emindik.

Yedek oyuncumuz Amaral'ı antreman sırasında diz bağlarında yaşadığı sakatlık nedeniyle 2 aya yakın bir süre sahalardan uzak kalacağı haberi bizi mahvetmişti. Lugo'nun yokluğunda oynatmayı düşünüp kadroya almıştım kendisini. Bu kadro heyecanı ve hırsı kendisine pahalıya mal olmuştu.