Sana katılıyorum. Ancak bizim kümede kalıp Altay'ın düşmesinde ne kadar şike payımız var? Resmi bir kanıt (telefon görüşmeleri) şahsım adına görmediğim için bu konuda yorum yapamıyorum. Ama Bursaspor'da şikenin içine bulaşmış ise Bursaspor'da müeyyide konusunda kendi payına düşeni almalı. Daha doğrusu hangi futbol takımı olursa olsun, bugüne kadar şikeye bulaşmış ise bu konuda gerekli araştırmalar yapılarak her futbol takımının hak ettiği ceza verilmelidir. Türk futbolunun aklanması ve kalkınması için bu gerekli. Şunun için gereklidir ki; eğer Anadolu'dan şampiyon bir takım çıkacaksa İstanbul takımları sayesinde bu Anadolu Kulübünü şampiyon olma yolunda bir şekilde önü kapatılacak ve hakem gibi, hatır şikesi v.b. bir çok engellerle karılaşarak şampiyon olmasının önüne geçilecek, böylese İstanbul kulüplerinin şampiyonluk yolunda önü açılmış olacaktır. Bu sebeplerden dolayı Türk futbolunun kalkınması adına, yolsuzluklara karşı çok ağır yaptırımlar getirilmelidir. Rekabet haksız rekabete dönüşmemeli ve 1 takımın şampiyon olacağı ve 3 takımın da ligden düşeceği gerçeğiyle her futbol takımının şerefiyle Liglerini tamamlaması gereklidir. Türk Futbol Federasyonu'nun bu tür şikelere taviz vermemesi hatta kesinlikle önceki senelerde olduğu gibi duyarsız kalmamalıdır. Bunun yanında Türk Futbol takımlarının da üzerine düşen görevlerini yerine getirmeleri ve bu konuda Federasyona yardımcı olmaları gerekir. Türk futbolunun temiz ve heyecanlı bir lig olması dileğiyle Türk futbolunda bu tür şikelerin bir daha yaşanmamasını temmenni ediyorum.Originally Posted by syb

Alıntılı Yanıtla