Türkiye Süper Ligi 16/17 Sezonu 21. Maç

Rakibimiz bu sezon yeni Süper Lige çıkan Bucaspor'du.

İlk yarı güzel bir oyun sergiliyorduk. ve oyunumuzu Gonçalves'in 2 golü ile süslüyorduk. Ancak 2. yarıda işler adeta tepe taklak olmuştu. Takım bir türlü yenemiyordu bu rehavetini. İlk yarıyı 2-0 önde kapattığımız maçlarda hep bi sıkıntı yaşıyorduk. uyarmama rağmen takımı 56. ve 57. dakikalarda yediğimiz 2 gol ile durum 2-2'ye geliyordu. 2. yarıda adeta durduramıyordum Bucaspor'u. 69. dakikada sahneye bir kez daha çıkıyordu Gonçalves ve takımı toparlayan golü atıyordu. 3-2. Bu golle toparlayan takım Bucaspor'un baskısını kırıyor ve maçın sonunu bu skorla görmemizi sağlıyordu.

Bu rehavete artık acımayacağımı göstermem gerekiyordu. İkinci yarıdaki çöküşlerine müsama göstermeyeceğimi ve yaptıkları saçmalıkları anlatarak uyarılarda bulundum. Sıradaki maçta kendilerini toparlamalarını istedim. Zira karşımızda her ne kadar ilk maçta 4-0 kazansakta Drenthe'li Kadlec'li Vitesse vardı.

Avrupa Ligi 1.Tur Rövanş Maçı

İlk maçta aldığım 4-0'lık güzel galibiyetin rahatlığıyla çıkıyordum maça. Ancak yine de tedbiri elden bırakmıyordum. Oyuncuları maç öncesi soyunma odasında bir kez daha iyi oynamaları gerektiği konusunda uyarıyordum. Türker Bozkurt kale almamış görünüyordu. maçta'da bunun sıkıntısını çok yaşadık.

Maça 1-0 yenik başladık daha 1. dakika dolmadan golü kalemizde gördük ancak cevabımız gecikmedi. 4. ve 7. dakikalarda Gonçalves'in attığı gollerle durumu 2-1'e getirdik. ilk yarı bu şekilde sonuçlandı. 2. yarıya çıkmadan oyuncularımı rehavete kapılmamaları için uyarmıştım. ancak defans oyuncularım kale almamış gibi davrandılar yine beni. Takım halinde rezil oynamaya başladık. ikinci yarıda 66 ve 68. dakikalarda 2 gol birden gördük kalemizde inanılmaz defans hatalarıyla. bu gollerle iyice umutlanan rakip daha fazla baskı kurdu. adeta acemice amatör oyuncular gibi oynuyordu takım. yaptığım değişikliklerde işe yaramamıştı. 85. dakikada bir gol daha yedik ve durum 2-4 oldu. Rakibimiz baskıyı arttırmış oyuncularımda adeta panik havasında oynuyorlardı. Saha kenarında kuduruyordum. 89. dakikada da Sezgin amatörce yaptığı hareket sonrası direk Kırmızı kart görünce adeta çılgına döndüm. Maç 4-2 bitiyordu. ilk maçı 4-0 kazandığımız için 6-4 ile geçmiştik ama yerimde duramıyordum.

Takımdan önce soyunma odasına gittim. Takım yavaş yavaş gelmeye başladı. Herkes mutlu mesut eğlenerek geliyordu. Bense kapıyı çarpıp herkezin derhal yerine geçmesi için sinirli bir şekilde bağırdım. Takıma rezil oynadıklarını, amatör topçular gibi oynadıklarını haykırdım resmen...

"Yaptığınız savunmaya inanamıyorum. Seyircimiz önünde adeta rezil oldunuz ve buna rağmen seviniyorsunuz. Taraftarlar derin bi oh çekti. O kadar rezildinizki!!! 10 dakika daha olsa rezil bir mağlubiyet alacaktık. NE YAPTIĞINIZI SANIYORSUNUZ SIZ. Şuan karşımda tur atlayan bir takım değil taraftarı önünde rezil olan bir takım var. Oyununuzdan utanmanız gerekirken halinize bakın. Şampiyonluk kazanmadık. Hüseyin ve Türker. Ne halt yediğinizi sanıyorsunuz. Yediğimiz bütün goller sizin vurdumduymazlığınız yüzünden. Orta saha desen evlere şenlik. yol geçen hanı mübarek. Bir top kapmadınız ikinci yarı. Bir kişi bana bu maçta iyi oynadık diyebilir mi ? herbirinizin istatistikleri elimde. Bugün 6.5'un altında oynayanlar gazabımdan korksun."...

...deyip odadan ayrıldım ve yönetime verdiğim raporla takıma dediğim gibi 2 haftalık cezalar yağdırdım. Diğer maçların sonunda ise rakibimizin Tottenham olduğunu öğrendim. Buraya kadarmış.Bu takım bu kafadayken daha fazla ilerleyemeyiz...

Türkiye Süper Ligi 16/17 Sezonu 22. Maç

Vitesse maçınadn sonra ve kupadaki maçıda göz önüne alark Gaziantep kaşısında 4-4-2 formasyonu ile sahada olacaktım

Maça hızlı başladık 2. dakikada Huertas ile öne geçtik ancak ilk yarıyı golden sonar Gaziantep'in baskılarına dayanamayarak 2-1 geride kapattık. İkinci yarıda ise takımım kim olduklarını hatırladı ve yaptığım değişikliklerinde işe yaramasıyla 3-2 galibiyete ulaştık.

İlk 4 kaybetmiyordu. bıkmadan usanmadan takibe devam ediyorduk bizde. Ancak Huertas'ın sakatlanması işimize hiç gelmemişdi. Hele önümüzde önemli Tottenham maçları varken.

Türkiye Süper Ligi 16/17 Sezonu 23. Maç

Sırada Elazığspor maçı vardı. Ligin 17. sırasında bulunan Elazığ karşısında galip gelmeyi düşünüyordum.

İstediğim galibiyeti ilk yarıda attığım ve ikinci yarıda tembelliği çok seven oyuncularım sayesinde 6-1 kazandım. Bu maçta Halil İbrahim Yıldız ilk defa 11'de başladığı maçta 2 gol birden atarak Huertasın yokluğunu aratmadı bize. diğer gollerde 4 farklı futbolcudan geldi.

Elazığ maçında ise önemli bir oyuncumuzu daha kaybediyorduk. Tottenham maçı öncesinde hiç iyi haberler gelmiyordu. İşimiz artık daha da zorlaşmıştı. Kanat oyuncularmıızdan Erdem Özgenç'te 3 hafta sahalardan uzak kalacaktı.

Gonçalves ise ayrı bir mutluluk yaşıyordu. Kulübün bir sezonda atılan gol rekorunu kırmıştı bu sezon. Cem Yanık'ın daha önce 21 golde olan rekorunu daha sezon tamamlanmadan 22 golle geçti. Sırada Tuncay'ın takımda en çok gol atan futbolcu rekoru var. Bu performansla en kötü gelecek sezon geçmiş olacak bu rekoruda.

İlerlememizi ve maddi kaynaklarımızın artması ile birlikte Yönetimden Antreman tesislerinin daha fazla gelişmesi gerektiğini söyledim ve yenilik yapılmasını istedim. ilk başta karşı çıksalarda kulübü benim kadar düşünmediklerini söyleyince başkan insafa geldi ve geliştirmelerin yapılacağı bilgisini verdi. Yazın kulüpte hummalı bir çalışma var demekti bu. yaklaşık 7.5M€'luk bir meblağ çıkacaktı kulüpten Altyapı ve Antreman Tesisleri için yapılacak gelişmelerle.