Quote Originally Posted by ShevAnil View Post
Ben klübün mali tablosunu çok iyi bilen birisi değilim, ama 20 yaşındayım ve hatırlayabildiğim kadarıyla bu kadar büyük bir maliyetin altına ilk kez girdik(Sneijder), bir ikincisi Drogba olacak gibi duruyor. Bu iki büyük maliyetin aynı zamanda transfer edilmesi ya büyük bir kumar ya da Galatasaray ekonomisi artık eski günlerini unutturacak şekilde ilerliyor.

Drogba'nın da alındığını varsayıp kötü bir tablo ortaya koyarsak, Schalkeye elendik ve ligde de şampiyonluğu kaçırdık, seneye bu kadar gelir olacak mı elimizde? Klübün gelirleri bu başarısızlığa rağmen bu maliyetleri karşılayabilecek düzeydi mi? Aramızda bu konularla ilgili bilgili olan, araştıran bir üye varsa beni ve benim gibi merak edenleri aydınlatırsa sevinirim.
Ligde 2. olup şampiyonlar ligi elemelerine geçebilirsen çok bir şey değişmez çünkü şampiyonla 2. arasında çok büyük bir gelir farkı yok, anahtar faktör şampiyonlar ligi.

Borçlar azaltılıyor, gelir yaratılıyor, sponsorluk vs. Ünal Aysal başkan adayıyken söylemişti zaten, ben Galatasaray'a para vermeyeceğim zaten buna ihtiyaç yok, Galatasaray markasını doğru kullanırsak, 2-3 sene içerisinde işler lehimize dönecekti demişti. Hatta bir oyuncuya 10 milyon euro verilmez, ama benim stadım boşsa, gelirim yoksa ve o oyuncu tribünleri dolduracaksa ben 10 milyon euro veririm demişliği de var. Olay tamamen vizyondan dolayı, büyük düşünüyorum, büyük risk alıyorum deniyor. Bu tarz maliyetlere girerken aldığın isimler önemlidir, Sneijder 28 yaşında Hollanda milli takım kaptanı, sözleşmesinin 3. senesinde belki satabilirsin bile veya ciddi başarı sağlayabilir takımında. Drogba yaş 34 ama hem ŞL hem lig için çok faydalı transfer, maliyeti de çok uçuk değil. Teori de mantıklı yapılan işler, pratiği göreceğiz. En kötü senaryo da çözüm bazı isimlerin satışı olacak, bunu da düşünüyorlardır muhakkak.