Avrupa Ligi 2.Tur Ilk Maç
San Marino kafilesinin desteğiyle takımda moraller iyice artmıştı. Kağıt üzerinde hiç bir şansımız yoktu ancak içten içe de başarılı bir sonuç çıkarabiliriz hissine kapılıyordum. Rakibimiz elemelerdeki 4 İngiliz takımından biri. Buda İngiliz takımlarının ne durumda olduklarını açıkça gösteriyor.
Sahaya defansif anlamda orta sahayı kalabalık tutmak için 4-3-2-1 taktiğiyle çıkıyordum.
Şansımında yardımıyla deplasmandan en azından 1 farklı mağlubiyetle ayrılıyordum.
2-1 deplasmanda bu kadar direndiysek kendi evimizde biraz daha sıkı presle neler yapmayız ki ?
Türkiye Süper Ligi 16/17 Sezonu 24. Maç
Elazığspor galibiyetinin ardından 4.lüğü aldığım Fenerbahçe ile oynuyorduk. Şimdiye kadar Fenerbahçe karşısında galip gelememiştim. Fenerbahçe deplasmanından bir puan çıkarırsak iyi olacak...
... diye düşünürken takım beklemediğim bir performans göstermeye başladı. Fenerbahçe'yi kaleden uzak tutmayı başarıyorduk. Elimize geçen nadir fırsatlarıda iyi değerlendiriyorduk. Maç sonunda Fenerbahçe'den ilk galibiyetimizi
0-3 gibi muhteşem bir skorla alıyorduk. Böylece 4. sıradaki yerimizi sağlamlaştırıyorduk.
Avrupa Ligi 2.Tur Rövanş Maçı
Rövanş maçından umutluydum. İlk maçta çok iyi bir performans göstermesekte ikinci maç için umutlu bir skor ile dönmüştük. gol yemediğimiz sürece avantajımız vardı.
Maç güzel başladı. kaybedecek bir şeyim yoktu. Açık oynatıyordum takımı. direniş gösteriyordum Tottenham'a ancak bu direnişi kıran deli kuvvetine sahip
Adebayor oluyordu.
0-1 öne geçiyordu
33. dakikada
Tottenham.
İlk yarı bu skorla bitiyordu. 2. yarıya ise oyuncularımın moralleri yüksek kalması için rakibimizin favori olduğunu ve kazanmak zorunda olduğunu bizim ise üzerimizde hiçbir baskı olmadığını aksine baskının rakibimzide olduğunu söyledim. kafalarının rahat bir şekilde sahaya çıkmalarını sağlamıştım. Baskıyı arttırmıştı oyuncularım. top hakimiyetimde gözle görülür bir şekilde artmıştı. 61. dakikada bir yantopta Tottenham defansının hatası ile durum
1-1e geliyordu. Tottenham'ın panik yapacağını tahmin ediyordum. öylede oldu. Tottenham defansta adam tutma sıkıntısı yaşayınca yayın biraz dırşında önü boş kalan Okan Derici muhteşem bir gole imza atıyordu ve durumu
2-1 yapıyordu. Takımda büyük bir sevinç; Tottenham'da ise adeta panik havası vardı.
Maçın normal süresi bu skorla bitmişti. En azından taraftarlarımızı da memnun edecek bir skor elde etmiştik. uzatmalarda rakibin sinirleri iyice bozulmuştu. 103. dakikada Milner Sakatlanmış rakip 10 kişi oynamak zorunda kalmıştı bu bizim için avantajlı bir durumdu. Rakibi kontrol altında tutuyorduk artık. 114. dakikada ise Moreno kırmızı kart görünce rakip 9 kişi kalıyordu. 1 dakika sonra ise baskılarımız artık rakip defansı hataya zorlarken, istediğimizi alıyor ve maçın penaltılara gitmesini beklerken; bir penaltı atışı ile 115. dakikada skoru tayin eden golü atıyorduk.
3-1 Bu skorla bir ingiliz devini eliyor ve ilk defa katıldığımız bu turnuvada Çeyrek Finali görmüş oluyoruz.
Avrupa Ligi'nde alınan diğer sonuçlar ise şu şekilde
Türkiye Süper Ligi 16/17 Sezonu 25. Maç
Lig sonuncusu Konyaspor karşısında rahat bir oyun sergileyip galip gelmek istiyordum. Dilediğimi gibi de oldu.
2-0 gibi net bir skorla aşıyorduk.
25. Maçlar sonunda puan durumu şu şekilde oluştu.
Avrupa kupasında ise istemediğim tek takım geliyordu. The Blues... İlk maçı kendi sahamızda oynuyorduk. Bu bizim gibi bir takım için büyük bir dezavantajdı.
Türkiye Süper Ligi 16/17 Sezonu 26. Maç
Rakip Kasımpaşaydı. maçtan fazla zorlanmadan
3-0 gibi güzel bir sonuç ile ayrılıyorduk.
26. Hafta maçından sonra oluşan puan durumu ise :