Yakın bir zamanda tekrar başvurulur bu sefer daha fazla para geleceği kesin bence mayıstan sonra olmalı artırım böylece çok daha fazla gelir şu ana göre
Yakın bir zamanda tekrar başvurulur bu sefer daha fazla para geleceği kesin bence mayıstan sonra olmalı artırım böylece çok daha fazla gelir şu ana göre
İddia edildiği gibi, açılan davalarda olduğu gibi usulsüzlük yapmışlarsa hesabını verirler. Yani bu işin sonunda Galatasaray zararlı çıkarsa gerekenler yapılır.
Ünal Aysal ve ekibi ne yaptığını biliyordur diye düşünüyorum çünkü hepsi tecrübeli bu konularda. B planımız var, teklifi revize edeceğiz, kamuoyu baskısından kabul edilmedi demiş bir yönetici. Yakında çıkar bu işin aslı ortaya.
Bu konulardan pek anlamam ancak hepsi başarılı iş adamları olduğu için güveniyorum ben yönetime.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Bu arada haftalardır Burak'ın oyun yapımıza çok zararı olduğunu söylüyordum.Hala söylüyorum,Burak ya tek forvet oynatılmalı ya da yedek olmalı başka yol yok.
Burak tek forvet oynarsa daha etkili olur. Çünkü yanındaki partnerinin koşularını bile etkiliyor. Drogba ile birlikte oynarsa onuda küstürebilir. Ama Fatih Terim ayar çeker ya.
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
Mevzuat değişmiş, iptal nedeni buymuş. Artık arttırım yapmak isteyen şirketler yatırımcısı gibi para koymak zorundaymış. Alacak veya gelir göstermek olmuyor yani. Bu durumda Beşiktaş'ın talebi de reddedilir çünkü onlarda para koymuyorlar.
Bizim ilk artış bu mevzuata aykırı ama değişmeden önce yapıldığı için geriye dönük bir işlem yapılamaz gibi geliyor bana. Para koyma şartından dolayı kulüp nasıl bir tavır alacak merak ediyorum, bu durumda kısa süre içinde yeniden talep pek olası gözükmüyor. Çok detaylı anladığım bir konu değil bu, umarım bizim için zorunlu bir durum değildir bu 2. sermaye arttırımı.
Mahkeme 1. sermaye arttırımını da iptal edebilir. Eski SPK başkanı için usulsüzlük iddiası ile dava açıldı. Görevi kötüye kullanma gibi. Felaket tellallığı yapmak istemem ama olası bir kararda Galatasaray kayyuma devrolur. Galatasaray yöneticileri hapis cezası alabilir. Enron faciası olur. Kısacası olmaz diyemeyiz.
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/21698227.asp
http://www.borsagundem.com/haber/Akg...usturma/128668
1. sermaye arttırımında gelen para eridi deniyor. Bu kadar detaylı anlamıyorum ama Galatasaray'a bu transferler bu borç ortamında doğru kararlar değildi bence. Stadyum gelirlerinin derneğe aktarılması konusu da var. O da büyük soru işareti.
Last edited by Cengo : 02.Şubat.2013 at 01:21
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Bence felaket tellallığından da öte olmuş. Ne SPK eski başkanı, ne de bizim yöneticiler umrumda. Aslolan Galatasaray, kişiler ile kurumlar da ayrı sonuçta. Bunun ötesinde SPK eski başkanı ile yöneticilerimiz veya başkan Ünal Aysal arasında bir çıkar ilişkisi, bir ortaklık vs yoksa, bizden kimse hapse falan girmez. Sorumluluk Vedat Akgiray ve ekibinindir.
1. sermaye arttırımı için talep yapılmış, eksikleriniz var denilmiş, talep revize edilmiş ve gerçekleşmiş. Şimdi burada Ünal Aysal ve yönetimin suçu nerede ? Mevzuata uygun değilse, izin verilmeseydi. Bu kadar basit.
Kulüp açısından bakalım, 1. arttırım hakkında iptal kararı çıksa ve paralar geri istense ne olur, çok basit Riva satılır dertler biter. Bu işler o kadar da kolay değil, Türkiye'nin en büyük kulüplerinden biri söz konusu. Gereken neyse yapılır. Gelen para kullanılmışsa da sıkıntı değil yani kısacası. Transferler belirli bir projenin ürünü, doğru mu yanlış mı sahada göreceğiz. Şampiyon olup, ŞL'de çeyrek final veya yarı final yaparsak da transferler çok doğru olmuş olacak en basiti.
Stadyum gelirleri konusunda tarafsız bir yorum göremedim ne bizim yönetime ne de 12 numara zihniyetine güvenim yok açıkçası. Davalardan kesin sonuç çıktığında ak da ortaya çıkar, kara da.
Edit: Alakasız olacak ama finans üzerine bir yazı gördüm, bu konulara meraklı olanlar göz atabilir.
Dört Büyüklerin Bilançoları incelenmiş;
http://www.hayatimfutbol.com/2013/02...n-bilancolari/
İlgi çekici kısımlardan birisi;
![]()
Açıkçası bu işlerden çok fazla anlamıyorum. Ancak ABOO'nun çizdiği tablo aşırı abartılmış geldi bana. Sonuçta takımı, bakkal yönetiyormuş gibi yönetmiyorlardır. Yönetim ne yaptığından emin, Galatasaray'ın şu durumda kayyuma devrolması Türk Futbolu'nun sonudur, net.
O tabloda yanlışlıklar varmış. Bunu araştırmıştım.
İkincisi neden hapis cezası verilemesin? Bunun önünde herhangi bir engel yok. Nitelik dolandırıcılık iddiası kapsamında suç duyurusunda bulunulmuş Galatasaray yönetimine karşı. Bir suçun varolmasına zamanında izin verilmiş olması suçu işleyenlerin ceza almasına engel taşımaz.
Zaten mahkeme süreci varken pek konuşmak da doğru değil. Yargı en adil kararı verecektir.
Kayyuma gitmek iflas etmek demek değil. Başka bir konuyu anlatmıştım ben, yönetimin düşmesi. İflas kararı çıkması ihtimalinden önce şirketin gelir getiren kalemlerinin satışı yapılır zaten.
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Galatasaray Spor Kulübü’nden Açıklama
Bazı yayın organlarında “SPK’dan Galatasaray’a darbe başlığı” ile yayınlanan haberde Galatasaray’ın yapmayı planladığı sermaye artışına SPK tarafından izin verilmediği belirtilmiştir. SPK’nın 01.02.2013 tarihli 4/130 sayılı kararına göre halka açık şirketlerin nakit dışındaki varlık devri neticesinde ortaya çıkan borçların mahsubu suretiyle gerçekleştirecekleri sermaye artırım başvurularının değerlendirilmeye alınmayacağı belirtilmektedir. İlgili konu, SPK ile Kulübümüz arasında halihazırda iştişare edilmiş olup yeni düzenlemelere göre sermaye artırımına nakden katılma konusunda mutabakata varılmıştır. Önümüzdeki hafta ilgili kurul kararına uygun olarak yeniden düzenlemeler yapılarak başvuru dosyamız tamamlanacaktır.
Galatasaray Spor Kulübü
@ABOOO
Kulüp açıklama yaptı zaten, bunun dışında hapis konusunda ben aynı düşünmüyorum. Suç olarak genellersek iş başka yerlere kayıyor. Burada denetleyici bir yapı var, ortada bir usulsüzlük varsa bunun baş sorumlusu da bu denetleyici yapıdır bana göre. Benim mantığıma göre bu şekilde yani, neyse zaten dediğimiz gibi davalar bitsin, herşey ortaya çıkacak.
Benim anlayamadığım olay,Gs hisseleri hakkında bu kadar tantana yapıldı küçük yatırımcı zarara uğratıldı dendi buna rağmen hisseleri alan kişiler var mı? neye güvenerek alıyorlar? Al işte yine sermaye artırımına gitmiş yönetim bunları küçük yatırımcı düşünmüyor mu? pek anlamam bu işlerden aydınlanmayı bekliyorum![]()
Hepimiz biliyoruz şu borsa muhabbetinden bir şey çıkmayacağını.Varsada birşey gece yarısı bir yasa çıkar bilmem ne olur arkadan hallederler.Belki başka yerde asar keserler ancak burası Türkiye arkadaşlar.Boş muhabbet bunlar.Maksat ortalık bulansın.
Yazdığını düzeltmeniz sizin için iyi olur. Kişisel çıkarlar için kanunların değiştirilmesini sağlatmak gibi bir durum mümkün olamaz. TCK'ya göre problem bile çıkartabilir belki size.
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Genel olarak spor kulüplerinin hisselerini alanlarda ciddi bir sıkıntı var bence.Kulüplerin nasıl yönetildiği, kimler tarafından yönetildiği ortada, neyine güvenip para yatırıyorlar çözemiyorum. Bu meselelerden sonra küçük yatırımcı olarak adlandırılan grup zaten almıyordur hisse, Ünal Aysal'ın da da dediği gibi bu yapılan işlemlerden herkes kazanacak, sağlıklı bir yapı oluşacak ama uzun vadede. Küçük yatırımcının bu kadar veryansın etme sebebi bir anda para koymak durumunda kalmaları.
Zamanında almış olma sebepleri bir dönem ciddi kar ediyormuş bu yatırımcılar, birleşmeden sonra karı bırak, para koymaları gerekiyor. Gelen para kesiliyor üstüne sen de para koyacaksın denildiği zaman sıkıntı oluyor tabii.![]()
Benim anlamadığım olay bu adamların yaptığını zamanında adnan polat neden yapmadı ? Akıl edemedimi acaba .
Ünal Aysal dönemi ile Adnan Polat dönemi arasında çok ciddi mali farklar var.
Adnan Polat yönetimi mali olarak gayet düzgün yönetiyordu kulübü.Sportif açıdan takım beklenileni vermeyince sonu geldi.
Şirket birleşmesi yani bu işin temelini Adnan Polat attı diye biliyorum, emin değilim ama.
Bu yapılanlar anormal şeyler değil, Ünal Aysal'ın bir sürü şirketi var ve bu işleri iyi biliyor tek fark o. Beşiktaş da yapacak, hatta biraz daha hisse satarsa 1-2 sene içinde Fenerbahçe de yapabilir. Ferit Şahenk başkan olursa hele hiç kaçarı yok çünkü kendi şirketlerinde o da bu işin uzmanlarından.
1000 liralık hisseniz var. Sizden 5000 liralık para koymanız isteniyor bu hisse için, değeri 6000 lira olacak. Aksi halde 1 liraya düşecek elinizdeki hissenin ederi. AŞ ise hisselere sermaye arttırımda hiç bedel ödemiyor. Hatta gelen para gelir görünüp borçtan mahsup bile ediliyor. Bu miktarda para kazancınız olamayacak, bu kadar kâr elde etme imkanının hiç olmayacak. Ne düşünürdünüz bu hisselerin bu sahibi olsanız? (Rakamlar farazi)
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Yani küçük yatırımcı para koymayınca veya koyamayınca,hisseleri şirket topluyor değil mi?
Borsaya 1 lira para yatırmam öncelikle onu söyleyeyim. Farazi konuşuyorsak, hissem varsa olumlu ya da olumsuz herşeyi göze almışım demektir. Bu durumda 5000 lirayı koyardım. Hisselerimin değerini bulmasını beklerdim, yani totalde yatırdığım 6000 lirayı çıkarabilecek konuma geldiğimde hissemi satardım.
AŞ bedel ödemiyor kısmında bence sıkıntı var, denizbank'a devrediyor gelirleri ve bunu göster miyor mu ? Farklı şekilde olsa ben de maaşımı göstereyim o zaman hisse sahibi olarak. 2. arttırım için kulüp para koyacak, son açıklama bu şekilde. Parayı nasıl koyacak elde o derece nakit yok, kredi çekecekler, işlem bittikten sonra biraz faize katlanıp, parayı ödeyecekler ve yine istediklerini alacaklar. Değişen ne olacak ?
Galatasaray Spor Kulübü’nden Açıklama
Bazı yayın organlarında “SPK’dan Galatasaray’a darbe başlığı” ile yayınlanan haberde Galatasaray’ın yapmayı planladığı sermaye artışına SPK tarafından izin verilmediği belirtilmiştir. SPK’nın 01.02.2013 tarihli 4/130 sayılı kararına göre halka açık şirketlerin nakit dışındaki varlık devri neticesinde ortaya çıkan borçların mahsubu suretiyle gerçekleştirecekleri sermaye artırım başvurularının değerlendirilmeye alınmayacağı belirtilmektedir. İlgili konu, SPK ile Kulübümüz arasında halihazırda iştişare edilmiş olup yeni düzenlemelere göre sermaye artırımına nakden katılma konusunda mutabakata varılmıştır. Önümüzdeki hafta ilgili kurul kararına uygun olarak yeniden düzenlemeler yapılarak başvuru dosyamız tamamlanacaktır.
Galatasaray Spor Kulübü
Edittttttt.
Last edited by Alicanfmfan : 02.Şubat.2013 at 02:57 Reason: Aynı Mesaj.
bu Denizbank da heryerde çıkıyor karşımıza bi gs de bi fenerde.
Ben zaten "kişisel çıkarlar için" diye bir şey kastetmedim.Sen öyle anlamışsın.Galatasaray açısından söyledim o yasa olayını.Ülkede az çok işleyişi herkes biliyor.3-5 kişi ceza alır Galatasaray'a bir şey olmaz.Dediğim gibi üstü örtülür bir şekilde.5 yaşındaki çocuğada sorsan o bile söyler ülkedeki bazı şeylerin işleyişi hakkında.
%55 şirkette, % 45 hissedarlarda.
Kulüp, hissesi oranında katılım yapmak zorunda olduğundan bu arttırımın %55'ini yatırması gerekecek. %300 sermaye arttırımı talebi vardı.
Önceki şekilde olmayacak. Arada çok fark var. Şuna hayır diyemem.
55 lira yatırıp, 45 lira almak demek. Kasada bu kadar nakit para yoksa 55 lira yatırabilmen için 55 lira borç çekmen lazım. 55 lira borç olur faizle 60 lira. 60 lira geri ödemeli krediyi 45 lira ile kapatmaya çalış.
Last edited by Cengo : 02.Şubat.2013 at 03:22
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Bu derin bilgilere gerek yok bizi ilgilendirmiyor hiç bir şey anlamadım Ünal Aysal halleder.