1 ile 30 arası toplam 17312 sonuç

Konu: Galatasaray Sohbet Alanı

Hybrid View

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by uAburak89 View Post
    Genel olarak spor kulüplerinin hisselerini alanlarda ciddi bir sıkıntı var bence. Kulüplerin nasıl yönetildiği, kimler tarafından yönetildiği ortada, neyine güvenip para yatırıyorlar çözemiyorum. Bu meselelerden sonra küçük yatırımcı olarak adlandırılan grup zaten almıyordur hisse, Ünal Aysal'ın da da dediği gibi bu yapılan işlemlerden herkes kazanacak, sağlıklı bir yapı oluşacak ama uzun vadede. Küçük yatırımcının bu kadar veryansın etme sebebi bir anda para koymak durumunda kalmaları.

Zamanında almış olma sebepleri bir dönem ciddi kar ediyormuş bu yatırımcılar, birleşmeden sonra karı bırak, para koymaları gerekiyor. Gelen para kesiliyor üstüne sen de para koyacaksın denildiği zaman sıkıntı oluyor tabii.
    1000 liralık hisseniz var. Sizden 5000 liralık para koymanız isteniyor bu hisse için, değeri 6000 lira olacak. Aksi halde 1 liraya düşecek elinizdeki hissenin ederi. AŞ ise hisselere sermaye arttırımda hiç bedel ödemiyor. Hatta gelen para gelir görünüp borçtan mahsup bile ediliyor. Bu miktarda para kazancınız olamayacak, bu kadar kâr elde etme imkanının hiç olmayacak. Ne düşünürdünüz bu hisselerin bu sahibi olsanız? (Rakamlar farazi)
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    1000 liralık hisseniz var. Sizden 5000 liralık para koymanız isteniyor bu hisse için, değeri 6000 lira olacak. Aksi halde 1 liraya düşecek elinizdeki hissenin ederi. AŞ ise hisselere sermaye arttırımda hiç bedel ödemiyor. Hatta borçtan mahsup bile ediyor. Ne düşünürdünüz bu hisselerin bu sahibi olsanız? (Rakamlar farazi)
    Borsaya 1 lira para yatırmam öncelikle onu söyleyeyim. Farazi konuşuyorsak, hissem varsa olumlu ya da olumsuz herşeyi göze almışım demektir. Bu durumda 5000 lirayı koyardım. Hisselerimin değerini bulmasını beklerdim, yani totalde yatırdığım 6000 lirayı çıkarabilecek konuma geldiğimde hissemi satardım.

AŞ bedel ödemiyor kısmında bence sıkıntı var, denizbank'a devrediyor gelirleri ve bunu göster miyor mu ? Farklı şekilde olsa ben de maaşımı göstereyim o zaman hisse sahibi olarak. 2. arttırım için kulüp para koyacak, son açıklama bu şekilde. Parayı nasıl koyacak elde o derece nakit yok, kredi çekecekler, işlem bittikten sonra biraz faize katlanıp, parayı ödeyecekler ve yine istediklerini alacaklar. Değişen ne olacak ?

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Borsaya 1 lira para yatırmam öncelikle onu söyleyeyim. Farazi konuşuyorsak, hissem varsa olumlu ya da olumsuz herşeyi göze almışım demektir. Bu durumda 5000 lirayı koyardım. Hisselerimin değerini bulmasını beklerdim, yani totalde yatırdığım 6000 lirayı çıkarabilecek konuma geldiğimde hissemi satardım.

AŞ bedel ödemiyor kısmında bence sıkıntı var, denizbank'a devrediyor gelirleri ve bunu göster miyor mu ? Farklı şekilde olsa ben de maaşımı göstereyim o zaman hisse sahibi olarak. 2. arttırım için kulüp para koyacak, son açıklama bu şekilde. Parayı nasıl koyacak elde o derece nakit yok, kredi çekecekler, işlem bittikten sonra biraz faize katlanıp, parayı ödeyecekler ve yine istediklerini alacaklar. Değişen ne olacak ?
    %55 şirkette, % 45 hissedarlarda.

Kulüp, hissesi oranında katılım yapmak zorunda olduğundan bu arttırımın %55'ini yatırması gerekecek. %300 sermaye arttırımı talebi vardı.

Önceki şekilde olmayacak. Arada çok fark var. Şuna hayır diyemem.

55 lira yatırıp, 45 lira almak demek. Kasada bu kadar nakit para yoksa 55 lira yatırabilmen için 55 lira borç çekmen lazım. 55 lira borç olur faizle 60 lira. 60 lira geri ödemeli krediyi 45 lira ile kapatmaya çalış.
    Last edited by Cengo : 02.Şubat.2013 at 03:22

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by mwaru View Post
    ayrıca bilgi için teşekkür ederim .Unutmuştum
    Rica ederim, ben de çok hakim değilim ama Galatasaray olunca işin içinde bir de merak faktörü devreye girdi, ne bulursam okudum.
    Quote Originally Posted by ABOOO View Post
    %55 şirkette, % 45 hissedarlarda.

Kulüp, hissesi oranında katılım yapmak zorunda olduğundan bu arttırımın %55'ini yatırması gerekecek. %300 sermaye arttırımı talebi vardı.

Önceki şekilde olmayacak. Arada çok fark var. Şuna hayır diyemem.

55 lira yatırıp, 45 lira almak demek. Kasada bu kadar nakit para yoksa 55 lira yatırabilmen için 55 lira borç çekmen lazım. 55 lira borç olur faizle 60 lira. 60 lirayı 45 lira ile kapatmaya çalış.
    Bu şekilde olursa akıl işi olmuyor bu durum kulüp açısından, bakalım nasıl olacak.

1. arttırım için benim okuduklarımdan çıkardıklarım, GS loca ve vip koltukları 16 yıllığına Denizbank'a satıyor, karşılığında da 125 milyon dolar, yani 220 milyon TL diyebiliriz yuvarlak hesap;

http://www.kap.gov.tr/yay/Bildirim/B...aspx?id=184729

Bunu da sermaye arttırımında kullanıyor. Bu nasıl hiçbir şey koymamak oluyor ben bunu çözemiyorum bir türlü.

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Rica ederim, ben de çok hakim değilim ama Galatasaray olunca işin içinde bir de merak faktörü devreye girdi, ne bulursam okudum.

Bu şekilde olursa akıl işi olmuyor bu durum kulüp açısından, bakalım nasıl olacak.

1. arttırım için benim okuduklarımdan çıkardıklarım, GS loca ve vip koltukları 16 yıllığına Denizbank'a satıyor, karşılığında da 125 milyon dolar, yani 220 milyon TL diyebiliriz yuvarlak hesap;

http://www.kap.gov.tr/yay/Bildirim/B...aspx?id=184729

Bunu da sermaye arttırımında kullanıyor. Bu nasıl hiçbir şey koymamak oluyor ben bunu çözemiyorum bir türlü.
    Buradan Denizbank'a satış çıkartamadım. "Deniz Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. ("Deniz Yatırım")tarafından hazırlanıp sunulan" ifadesi var sadece.

Dernek ve AŞ arasındaki bir işlem bu.

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Mesaj Yetkileri