Originally Posted by
uAburak89
Borsaya 1 lira para yatırmam öncelikle onu söyleyeyim. Farazi konuşuyorsak, hissem varsa olumlu ya da olumsuz herşeyi göze almışım demektir. Bu durumda 5000 lirayı koyardım. Hisselerimin değerini bulmasını beklerdim, yani totalde yatırdığım 6000 lirayı çıkarabilecek konuma geldiğimde hissemi satardım.
AŞ bedel ödemiyor kısmında bence sıkıntı var, denizbank'a devrediyor gelirleri ve bunu göster miyor mu ? Farklı şekilde olsa ben de maaşımı göstereyim o zaman hisse sahibi olarak. 2. arttırım için kulüp para koyacak, son açıklama bu şekilde. Parayı nasıl koyacak elde o derece nakit yok, kredi çekecekler, işlem bittikten sonra biraz faize katlanıp, parayı ödeyecekler ve yine istediklerini alacaklar. Değişen ne olacak ?
%55 şirkette, % 45 hissedarlarda.
Kulüp, hissesi oranında katılım yapmak zorunda olduğundan bu arttırımın %55'ini yatırması gerekecek. %300 sermaye arttırımı talebi vardı.
Önceki şekilde olmayacak. Arada çok fark var. Şuna hayır diyemem.
55 lira yatırıp, 45 lira almak demek. Kasada bu kadar nakit para yoksa 55 lira yatırabilmen için 55 lira borç çekmen lazım. 55 lira borç olur faizle 60 lira. 60 lira geri ödemeli krediyi 45 lira ile kapatmaya çalış.
Last edited by Cengo : 02.Şubat.2013 at 03:22
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı