Sayfa 9 / 25 İlkİlk ... 789101119 ... SonSon
241 ile 270 arası toplam 736 sonuç

Konu: Bursaspor (Haberler, TARAFTAR RESİM & VIDEO

De Souza kontrolden geçti

Bursasporumuzun yeni transfer Edmar Gees De Souza Acıbadem Hastanesinde kontrolden geçti.

De Souza sağlık kontrolü sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Geçtiğimiz sezonun ilk yarısında Japonyanın Virgin takımında oynadığı 5 maçta 6 gol atmış,ikinci yarısında ise Brezilya`nın PARANAISI Liginde IRACI takımında 10 maçta 5 gol attığını belirten De Souza, hedefinin elinden gelenin en iyisini yaparak Bursaspor`un ligi olabildiğince üst sıralarda tamamlamasına katkıda bulunmak dedi. De Souza ayrıca takma adının Matheus olduğunu belirterek bu şekilde anılmak istediğini söyledi.

Tipe bak tam bir "Beter Böcek"

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

abi bu adam hakkında çok konuştuk bee yeter yaww

Quote Originally Posted by bursa_mc
    abi bu adam hakkında çok konuştuk bee yeter yaww
    Bence de bu beter böcek için çok fazla yorum yaptık. Bize faydalı olsun başka birşey istemiyorum.

Quote Originally Posted by bursa_mc
    aabi neden bole transfere gerek duyuldu kı bizim alt yapımız zaten sağlamm
    alt yapısından gelen bir oyuncu olarak takımda akrabacılık ve rüşvet yeme olayları varken ordan 5 yılda anca 1 futbolcu çıkar.merinosu bile bile küme düşürdüler fazla giderleri var diye.gaziantep in 2 ligde takımı var,geçler birliğinin takımı oldu bu sene biz ise 3.lige yolluyoruz...

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Bursaspor:1 O.renault:0
    Gol Dk:12 Burak AkdİŞ

Darısı Haftaya

DARISI HAFTAYA
    Süper Lig'deki ilk sınavını önümüzdeki hafta evinde Ankaragücü karşısında verecek olan Bursaspor, hazırlık maçlarının kapanışında Oyak Renault'yu tek golle mağlup ederek eksiklerini son kez daha gördü. Teknik direktör Raşit Çetiner, ASGD Kupası'nı müzesine götüren rakibi karşısında, hafif sakatlığı olan Sumulikoski dışında ideal tertibini sahaya sürerken, ikinci yarıda ise yeni transfer De Souza ile yedek kulübesindeki tüm oyuncularına şans verdi.

TEK GOL BURAK
    Karşılaşmaya hızlı başlayan Oyak Renault, 1. ve 6. dakikalarda Semih Türe'nin ayağından mutlak iki gol fırsatından yararlanamadı. Ardından üstünlüğü eline alan Bursaspor, oyunu rakip yarı sahaya yıkarak pozisyonlara girdi. 12'de gelişen atakta ceza sahasında topla buluşan Burak, yerden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Daha sonra Sinan ve Burak'la yine fırsatlar yakalayan Timsah, bunlardan sonuç alamayınca devre 1-0'lık skorla tamamlandı.

YENİLGİSİZ BİTİRDİ
    İkinci yarıda yedek ağırlıklı kadrosuyla mücadele eden Yeşil Beyazlı takımın Eser, Ömer Kaplan, Volkan ve De Souza ile bulduğu pozisyonlarda farkı artıramayan Bursaspor, sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı. Bu arada sıcak havanın her iki takımı olumsuz etkilemesi nedeniyle oyuncular sık sık suya hücum etti. Timsah böylece, hazırlık döneminde oynadığı 8 karşılaşmada 7 galibiyet alarak 1 kez berabere kalırken hiç yenilgi yüzü görmedi.

STAT: Atatürk
    l HAKEMLER: Cem İyihuylu 7, Bora Aladağ 7, Mustafa Kılıç 7
    l BURSASPOR: Ömer 5 (Dk.66 Yavuz 5), Hasan Yiğit 5 (Dk.46 Orhan Alemdar 6), İsmail Güldüren (Dk.40 Serdar Aziz 6), 5, Ömer Erdoğan 6, Volkan 7, İbrahim 6 (Dk.46 Bekir Ozan 5), Cumhur 5 (Dk.46 Yenal 5), Veli 6, Burak 6 (Dk.46 Ömer Kaplan 5), Frasineanu 6 (Dk.46 De Souza 5), Sinan 6 (Dk.46 Eser 5)
    l O.RENAULT: Serkan 7, Semih Bülbül 5 (Dk.54 Murat Güleç 4), Aydın 5 (Dk.84 Hakan ?), Melih 5, Mesut 5 (Dk.87 Yiğit ?), Erdal 6, Turgut 5, Onur ? (Dk.12 Taner 5), Ünal 5, Mustafa Gönden ? (Dk.23 Edip 5), Semih Türe 6
    l GOL: Dk.12 Burak

bursahakimiyet.com.tr

Bu yeni transfer Matheus (De Souza) beklenenden fazla faydası olacak gibi. Adrese teslim paslar, sürati, teknik kapasitesi ve birçok üstün özellikleriyle çok canlar yakacağa benziyor. İlerleyen zamanlarda bunu daha net görebiliriz. Ancak gönül isterdi ki bir yıldan fazla anlaşma yapılsın. Ama şimdilik net konuşmak erken olabilir. Süper Lig maçlarında performansını ve futbolunu merak etmeye başladım.

Quote Originally Posted by Etkisiz_Eleman
    alt yapısından gelen bir oyuncu olarak takımda akrabacılık ve rüşvet yeme olayları varken ordan 5 yılda anca 1 futbolcu çıkar.merinosu bile bile küme düşürdüler fazla giderleri var diye.gaziantep in 2 ligde takımı var,geçler birliğinin takımı oldu bu sene biz ise 3.lige yolluyoruz...
    Bursa Merinos takımı bu sene 2.Lig A Kategorisinde olmalıydı. İlgili önem ve özen gösterilmeliydi ya da gösterilmeli.

Default yok

teamsah kardeş şu 1. sayfada verdiğin linklerin aynısından izlemek için değildi indirmek için olanlarından yapıpta koyarsan iyi olur.....

Quote Originally Posted by kral112
    teamsah kardeş şu 1. sayfada verdiğin linklerin aynısından izlemek için değildi indirmek için olanlarından yapıpta koyarsan iyi olur.....
    Çok üzgünüm ama onları 1.sayfaya koyan ben değilim. Ayrıca onların indirilmek üzere dosya haline getirilmesi imkansız diyebilirm. John Hartson yapabiliyorsa yapar. Ama ben zannetmiyorum. Kendi elinde video dosyaları olması gerekir ki indirilebilecek şekilde ayarlasın. Ya da bu dosyaların indirilen formatını başka yerden bulması gerekir. Biraz karışık anlattım ama umarım anlaşılır.

John Hartson kardeş şu 1. sayfadaki linkleri indirmem lazım şunlara bi link veripte koysana şuraya

Quote Originally Posted by kral112
    John Hartson kardeş şu 1. sayfadaki linkleri indirmem lazım şunlara bi link veripte koysana şuraya
    Keşke olsa. Olsa hemen koyacam ama yok. Bildiğim tüm linkleri koydum. En güzel olanlarının da indirmelisi yok maalesef.

Kombineler dağıtımda

Kombineler dağıtımda
    Bursasporlu taraftarlar, yeni sezonda kullanılacak kombine biletlerine dünden itibaren kavuşmaya başladı. Basımı yapılmadığı için daha önce makbuz

karşılığı satışa çıkarılan kombinelerin dağıtımının cuma gününe kadar tamamlanacağı açıklandı. Bursaspor'un tesislerden sorumlu yöneticisi Haluk Özkıyıcı, ilk etapta VIP ve kapalı tribün kombinelerini vermeye başladıklarını belirterek, "Ankaragücü maçında tüm kombine bilet sahibi taraftarlarımız yeni kartlarıyla stada girecekler" dedi. Kombine bilet dağıtımının Atatürk Stadı'nda gerçekleştirildiği bildirildi.

bursahakimiyet.com.tr

Federasyona şike çağrısı

Son günlerde Türkiye'nin gündemini oturan futbol da şike ve teşvik iddiaları, Bursaspor'un eski yöneticilerinden Lemi Keskin'i de harekete geçirdi.
    Yeşil Beyazlı takımın iki sezon önce haksız yere küme düştüğünün son günlerde belgeleriyle ispat edildiğini öne sürüp Futbol Federasyonu'nun göreve davet etemeye hazırlanan Keskin, bu yolla Bursaspor'a maddi tazminat hakkı doğacağına da inanıyor. 2003-04 sezonunda oynanan Ç.Rizespor-Beşiktaş maçıyla ilgili bir yazı gönderen Lemi Keskin, bu yazısına 10 gün içinde cevap verilmesi gerektiğini ve gelecek yanıta göre konuyu hukuki yollara taşınabileceğini ifade etti.

Ankaragücü maçı hazırlıkları başlıyor

Bursasporumuz 1 günlük izinin ardından çalışmalarını sürdürecek.

Takımımız Saat:18:00 da Vakıfköy Orhan Özselek Tesislerinde yapacağı antrenman ile Ankaragücü maçı hazırlıklarının startını vermiş olacak.

Sayın Haluk Ulusoy'a göre Türk Futbolu temizmiş.

Kanunda açıkça şike soruşturması federayona verildiği net.

ŞİKE TESBİT GÖREVİ FEDERASYONUNDUR
    (TFF KANUNU DİYOR Kİ MADDE 10- B BENDİ )
    b) Müsabaka sonuçlarını tescil etmek, müsabakaları ertelemek, ileriye kaydırmak, yarım kalan müsabakalar ile olaylı ve anlaşmalı müsabakalar hakkında karar vermek,

ŞİKEYE CEZAYI FEDERASYON VERİR
    ( TFF KANUNU DİYORKİ MADDE 25)
    MADDE 25 – (Değişik 10.06.2004-5175/13) Futbol müsabaka ve çalışmalarında kulüpler ve kişilerce disiplin ve sportmenliğe aykırı fiiller ve bunlara uygulanacak müeyyideler, milli ve milletlerarası teamüllere uygun olarak Federasyon Yönetim Kurulu tarafından hazırlanacak esaslarla tespit edilir.
    Belirlenecek fiillere uygulanacak cezalar, ihtar, yarışmadan men, hak mahrumiyeti, yarışmayı seyircisiz oynatma, saha kapatma, para cezası, tescil iptali, puan indirme ve küme düşürmedir.
    Uygulanacak para cezası, beşyüzmilyar lirayı geçemez, bu miktar her yıl 213 sayılı Vergi Usul Kanunu uyarınca tespit ve ilan edilen yeniden değerleme oranında artırılır.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

dun akşam olay tv fınal programına kazım kanat katıldı ve beşiktaşlı olarak utanıyorum dedi tum bursasporlulardan ozur diliyomuşş ,geçti boru pazarı

2 SENE sonramı özür diliyo kurnaz yaa hakımızı arıyacağız divan kurulu toplandı işallah bişeyler yapılır

Evet İnş.birşeyler yapılır. Çünkü Bursaspor 2 sene boyunca çok büyük gelir kaybına uğradı + prestij kaybına uğradı. Maddi ve manevi bir çok şey kaybetti. Bu kayıplara tazminat davası açılarak hakkımızı almalıyız. Biz hakkımızı savunmazsak bu olay kapanır. Bursaspor'un 2 sene kayıplarına karşın bir tazminat davası açılması gerekir.

Nesil
    2005
    Yer
    Belli bir yerim yok adımd

beyler kazım kanıtı ebrik ediyorum açık yüreklilikle konuştu.bjk yönetimini suçladı.ama birtek bunda taraftarın suçunun olmadığını söyledi.ama şunu unutuyor rizespor maçında bjk taraftarı bursa kümeye diye bağırıyordu bunu unutuyor.neyse bjk maçında türkiye çalkalanıcak bunu herkez bilsin......
    Bursasporlu Olmak Ayrıcalıktır...

Kazım Kanat birde BJK kongre üyesi ve herşeyi açık açık söyledi. Beşiktaş'a karşı mahçup olduğunu, yapılan bu şikeleri o günden bugüne hep dile getirdiğini ve o günden bugüne hiçbirşey değişmediğini söyledi. Bursaspor taraftarının yerdeN göğe haklı olduğunu, maçlarda edilen küfürleri doğallıkla karşıladığını belirtti. Federasyon temiz ve şeffaf olacak ki ondan sonra küfür ve şiddet engellenebilsin. Federasyon bu şike olaylarını aklamalı ki ondan sonra şiddete hayır diyebilsin. Kısacası FEDERASYON TÜRK FUTBOLUNU DEĞİŞTİRMEK İSTİYORSA, TEMİZE ÇIKARMAK İSTİYORSA, İLK OLARAK KENDİSİNDEN BAŞLAMASI GEREKİR.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

UNUTMA UNUTTURMA

’Taraftar yoksa ben de yokum!’

Bursaspor’un Rumen yıldızı Daniel Pancu, Yeşil-Beyazlı ekibin ateşi taraftarlarının kendisi için büyük avantaj olduğunu ifade etti.

Tam Saha’ya çar***ı açıklamalar yapan tecrübeli futbolcu, “Bursa’yı tercih etmemdeki en büyük etken taraftar faktörüdür. Bir an önce coşkulu seyircilerin önüne çıkmak istiyorum. Tribünler boş olunca havaya giremiyorum. Takım olarak çok başarılı olacağımıza inanıyorum. Futbol kariyerimin en ilginç olayı Fenerbahçe-Beşiktaş maçındaki kalecilik deneyimimdi. 20 dakika bana 1 yıl gibi geldi. Ama artık hayatta kaleye geçmem. Eski hocam Mircea Lucescu hakemlerle çok sık uğraşıyordu. Çünkü o Türkiye’den ayrılmayı kafasına koymuştu. Ama benim bugüne kadar hakemlerle bir sorunum olmadı. Bazen haksız yere kart gördüm. Bazen de onlar haklıydı. Ama şimdi aklıma gelen Samsunspor maçı var, o kırmızıyı haketmiştim. Umarım bu tür sansasyonlardan uzak, futbol dolu günler bizi bekliyordur. Her şey Bursaspor için” açıklamasını yaptı.

Kaynak: FANATİK

Bir daha asla

Bursaspor'un Rumen futbolcusu, "20 dakika gibi görünen süre bana 1 yıl gibi geldi. Ama bir kere daha olamaz" dedi.

Beşiktaş'tan Bursaspor'a transfer olan Rumen Pancu, kariyerinin en çar***ı olayının F.Bahçe-Beşiktaş derbisinde kaleye geçmesi olduğunu söyledi. Pancu, Cordoba'nın kırmızı kart görmesinin ardından Rıza Çalımbay'ın kaleci kazağını giymesini söylediğini belirten Pancu, "Bu serüveni kelimelerle anlatmak
    kolay değil. Size 20 dakika gibi görünen süre bana sanki 1 yıl gibi geldi. Ama bir daha asla kaleye geçmem" dedi.

Ekip ruhu gerekli
    Bursaspor'u tercih etmesindeki en büyük etkenin ateşli taraftarı olduğunu söyleyen Pancu, "Ben de bir an önce coşkulu taraftarımızın önünde oynamak istiyorum. Bundan önce hep şampiyonluğa oynayan takımlarda mücadele etmiştim. Ancak burada hedefler farklı. Bu konuda zorlanacağımı söyleyebilirim. Takım olarak ekip ruhunu yakalamamız gerekli" şeklinde konuştu.

AKLIMDAN GEÇMEZDİ
    Pancu, Türkiye'de ilk resmi golünü Bursaspor'a attığını hatırlatarak, "O günkü ambiyansı ise unutmam mümkün değil. Tribünler doluydu ve seyirci gerçekten çok ateşliydi. O zorlu mücadele 2-2 sona ermiş ve Beşiktaş'ın iki golünü de ben kaydetmiştim. Türkiye'de kendimi böyle bir ortamda bulacağım doğrusu hiç aklımdan geçmemişti" dedi.

Kaynak : PASFOTOMAÇ

Vakıfköy Günlüğü: 1 Ağustos
    Bursasporumuz, Süper Ligin ilk haftasında oynayacağı Ankaragücü maçı hazırlıklarının startını akşam saatlerinde Vakıfköy Orhan Özselek Tesislerinde yaptığı antrenman ile verdi.

Antrenman öncesinde Sinan Kaloğlu ve Ömer Erdoğan basın mensuplarının sorularını yanıtladılar. Ömer Erdoğan, tüm takımlara başarılı ve sağlıklı bir sezon geçirmesini dilediğini belirterek " Uzun bir süredir çalışmalarımızı sürdürüyoruz.Çok çalıştık, yorucu antrenmanlar yaptık ama bu çalışmaların meyvesini ligde alacağımızı biliyoruz. Yeni bir takım olmamıza karşın arkadaşlık ortamıda son derece güzel. Kendime gelince fiziksel olarak iyi çalıştığımı söyleyebilirim. Lige hazır konumdayım " dedi.

Sinan Kaloğlu ise beklentilerin büyük olduğunu belirterek " Yaşım genç olmasına rağmen uzun süredir ligde forma giydiğimde tecrübeli bir oyuncuyum. Bizden beklentiler büyük. Bize güvenenlere mahçup etmemek için elimizden geleni yapacağız. Çok iyi çalıştık bazen şikayetlerde bulunduk ama oynanan hazırlık maçlarında da görüldüğü gibi meyvalarıda toplamaya başladık. Şu oynadığımız oyunun biraz daha iyiye götürürsek ligde istediğimizi alacağımızı düşünüyorum.Ligin ilk maçı her zaman zordur. Kendi seyircimizin önünde oynacak olmamız bizleri son derece heyecanlandırıyor. Benim gibi bir çok arkadaşım ilk kez resmi bir maçta taraftarımızın önüne çıkacak.Güzel başlamak istiyoruz. İnşallah üç puan ile lige başlarız" dedi.

Bir basın mensubunun "ligdeki hedefin kaç gol atmak ?" sorusuna Kaloğlu "Benim için golcü oyuncu deniliyor ama ben gol atmak kadar gol attırmayı da çok seviyorum.Herhangi bir gol hedefi kendime koymadım ama geçtiğimiz sezonlara baktığımızda 10 ile 15 gol ortalamasında bir istatistiğim var. Bursalı Sinan olarak bu istatistiği yukarlara taşıyabilirsem hedefime ulaşmış olurum" dedi.

SAĞLIK RAPORU

Doktorumuz Uğur Köksal, sakat oyuncular hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Köksal "Ömer Aysan takımdan ayrı çalışacak yürüyüş ve düz koşular yapacak. Hafta sonunda forma giyemeyecek. Mehmet Yılmaz`ın dün MR`ı çekildi. Bugün alınan sonucunda ciddi bir durumunun olmadığını gördük.Birkaç gün kuvvetlendirme çalışmaları yapacak. Egemen Korkmaz, takımla birlikte antrenmana çıkıyor. Ancak kontrollü şekilde çalışacak her çalışmaya katılmayacak. Serkan Kurtuluş`un ağrıları çok azaldı. O da Mehmet Yılmaz gibi kuvvetlendirme çalışmaları yapacak.Pancu ise bugün Acıbadem hastanesine kontrole gitti.Genel durumu gayet iyi. Temposunu arttırıcı koşulara başladı. 2-3 gün içinde belki takımla birlikte çalışamalara alabiliriz " dedi.

Bursaspor yarın yapacağı çift antrenman ile Ankaragücü maçı hazırlıklarını sürdürecek

Kaynak : Bursaspor.org

koyu bir bursaspor taraftarıyım arkadaşlar biliosunuz.kazım kanat gecen katıldığı programda çok güzel konuştu.ama duymak istemediğimiz bazı şeylere dikkatinizi çekeyim.bjk gercekten bize büyük bir ayıp etti.ama zannediyormusunuz ki sadece onlar yaptı.her takımda maalesef var bunlar.o sene acaip bi şekilde döndü bu şike olayları.ve yine maalesef diyorum size biz de altayın düşmesinde aynı şeyi yaptık istanbulspor a verdiğimiz parayla.yani arkadaşlar bursasporlu olarak söylüyorum.keşke bizim gecen sene oynadığımız gibi temiz oynayıp 1. lige çıkabilse yada 1.ligte bizim gibi temiz çıksa.bu sene de maalesef bunlarla karşılaşacağız inşallah güçlü olan biz oluruz

Quote Originally Posted by syb
    koyu bir bursaspor taraftarıyım arkadaşlar biliosunuz.kazım kanat gecen katıldığı programda çok güzel konuştu.ama duymak istemediğimiz bazı şeylere dikkatinizi çekeyim.bjk gercekten bize büyük bir ayıp etti.ama zannediyormusunuz ki sadece onlar yaptı.her takımda maalesef var bunlar.o sene acaip bi şekilde döndü bu şike olayları.ve yine maalesef diyorum size biz de altayın düşmesinde aynı şeyi yaptık istanbulspor a verdiğimiz parayla.yani arkadaşlar bursasporlu olarak söylüyorum.keşke bizim gecen sene oynadığımız gibi temiz oynayıp 1. lige çıkabilse yada 1.ligte bizim gibi temiz çıksa.bu sene de maalesef bunlarla karşılaşacağız inşallah güçlü olan biz oluruz
    Sana katılıyorum. Ancak bizim kümede kalıp Altay'ın düşmesinde ne kadar şike payımız var? Resmi bir kanıt (telefon görüşmeleri) şahsım adına görmediğim için bu konuda yorum yapamıyorum. Ama Bursaspor'da şikenin içine bulaşmış ise Bursaspor'da müeyyide konusunda kendi payına düşeni almalı. Daha doğrusu hangi futbol takımı olursa olsun, bugüne kadar şikeye bulaşmış ise bu konuda gerekli araştırmalar yapılarak her futbol takımının hak ettiği ceza verilmelidir. Türk futbolunun aklanması ve kalkınması için bu gerekli. Şunun için gereklidir ki; eğer Anadolu'dan şampiyon bir takım çıkacaksa İstanbul takımları sayesinde bu Anadolu Kulübünü şampiyon olma yolunda bir şekilde önü kapatılacak ve hakem gibi, hatır şikesi v.b. bir çok engellerle karılaşarak şampiyon olmasının önüne geçilecek, böylese İstanbul kulüplerinin şampiyonluk yolunda önü açılmış olacaktır. Bu sebeplerden dolayı Türk futbolunun kalkınması adına, yolsuzluklara karşı çok ağır yaptırımlar getirilmelidir. Rekabet haksız rekabete dönüşmemeli ve 1 takımın şampiyon olacağı ve 3 takımın da ligden düşeceği gerçeğiyle her futbol takımının şerefiyle Liglerini tamamlaması gereklidir. Türk Futbol Federasyonu'nun bu tür şikelere taviz vermemesi hatta kesinlikle önceki senelerde olduğu gibi duyarsız kalmamalıdır. Bunun yanında Türk Futbol takımlarının da üzerine düşen görevlerini yerine getirmeleri ve bu konuda Federasyona yardımcı olmaları gerekir. Türk futbolunun temiz ve heyecanlı bir lig olması dileğiyle Türk futbolunda bu tür şikelerin bir daha yaşanmamasını temmenni ediyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Default ANKARAGÜCÜ bilet fiyatları

Süper Lig`in ilk haftasında karşılaşacağımız Ankaragücü maçının bilet fiyatları belli oldu.
    Buna göre;
    Açık Kale Arkası 5 YTL,
    Kapalı Kale Arkası 10 YTL, Maraton 17 YTL,
    Kapalı A-C 55 YTL,
    Kapalı B 75 YTL ,

Biletler 5 Ağustos Cumartesi günü saat 11:00 dan itibaren Kültürpark`ın Stadyum tarafındaki gişelerinden satışa sunulacaktır.
    ayrıca kombineler için maraton,kapalı kale arkası,açık kale arkası cuma günü verilecek

Bursankara için güzel bir sezon startı. Dostluk kazansın !

Nesil
    2006
    Yer
    # 5-5

bu dostluk muhabbetide acaip ya..
    göztepe bozmasın aralarını.. birinin dostu birinin düşmanı..

Dostumun Dostu Dostumdur

Bursaspor Ankaragücü Göztepe

Bu ilkeye göre Göztepe araları bozmaz.

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

Quote Originally Posted by johnhartson
    Dostumun Dostu Dostumdur

he hee güzeldi

RÜYADA GİBİYİM

Çok gizli yürütülen bir operasyon sonucu F.Bahçe'nin Brezilya'nın Iraci takımından transfer ettiği, ardından da Bursaspor'a kiralık verdiği Edmar Gees De Souza, mutluluktan adeta havalara uçuyor. Türkiye'deki ilk röportajını Bursa hakimiyet'e veren 19 yaşındaki futbolcu, sempatik, samimi ve cana yakın tavırlarıyla daha şimdiden Yeşil Beyazlı tribünlerin gönlünü kazanacağının sinyalini verdi. İşte, "Matheaus" lakaplı Sambacı ile A'dan Z'ye yaptığımız çok özel De Souza söyleşisi:

Bursa ve Bursaspor'u nasıl buldun?
    Önce şunu söylemem gerek; henüz rüyada gibiyim. Ancak bu kent bana çok sıcak geldi.Geleli kısa bir süre olmasına rağmen, kendimi çok mutlu hissediyorum. Ayrıca, takımın havasının da çok iyi olduğunu söyleyebilirim.

Japonya'dan sonra şimdi de Türkiye'desin. Transferin nasıl gerçekleşti ?
    12 yaşımdan bu yana Brezilya'nın Iraci takımında oynuyorum. Japonya'dan sonra ikinci kez ülkemin dışına çıkıyorum. Fenerbahçe aracılığıyla bana teklif geldi ve transferim sonuçlandı. Türkiye'ye geldikten sonra Bursaspor'a kiralandığımı öğrendim. Bu benim için hiç problem değil. Çünkü, ben bir profesyonelim. Nerede olduğum değil, sergileyeceğim performans önemli.

Oyak Renault maçıyla Atatürk Stadı'na ilk çıktığında neler hissettin?
    Tribünlerde seyircinin azlığına rağmen yoğun bir tezahürat vardı. Taraftarların bu coşkusu hoşuma gitti. Tribünlerin dolu olduğunu düşününce gözümün önüne muhteşem bir atmosfer geldi. Ateşli taraftarlar performansımı ikiye katlar. Bursaspor seyircisiyle özel bir bağ kuracağım inancındayım. Onlarla buluşmamız bana gereçekten keyif verecek.

Bursaspor formasıyla neler hedefliyorsun?
    En iyi performansımı göstermek istiyorum. Elimden gelenin en iyisini yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Zor olduğunu biliyorum ama, şampiyonluk coşkusu yaşamak en büyük arzum. Gelecek neler gösterir bilemem. Belki giderim, belki kalırım.

Türk futbolu hakkında neler biliyorsun?
    Televizyonlardan izlediğim kadarıyla Türkiye'de futbol oynamak benim ülkeme göre daha zor. Çünkü, Brezilya'da futbolcular daha serbest ve özgür oynuyor. Özelikle fiziki mücadele daha ön planda. Yani tekniğin ötesinde güce de dayalı bir anlayış var. Ben de şimdiden buna kendimi alıştırıyorum.

Türkiye'de oynayan Brezilya'lı oyunculardan kimleri tanıyorsun ?
    Her oyuncunun olduğu gibi benim de hayalim, daha büyük takımlarda, Avrupa'da görev yapmak. Alex de Souza, Nobre ve Kleberson'la görüşüyorum. Brezilya'da zaten aynı şehirde oturuyoruz. Alex, burada olduğu gibi ülkemizde de büyük bir futbolcu. Herkes onunla aynı takımda görev yapmak ister.

Gole yatkın bir futbolcu olduğun söyleniyor. Bu konuda bir hedefin var mı?
    Futbol yapımda golcü özelliğimin ağır bastığı doğru. Ancak, kaç gol atacağımı şu an için kestiremem ama elimden gelenin de en iyisini yaparım. Amacım, yakaladığım her pozisyonu en iyi şekilde değerlendirmek yani affetmemek. İşin püf noktası da burada zaten.

Matheaus lakabını nasıl aldın? Örnek aldığın bir oyuncu var mı?
    Futbola başladığımda herkes bana ismimle yani De Souza diye hitap ediyordu. Sonra, futbol stilim benzediği için Matheaus diye çağırmaya başladılar. O günden bugüne adım Matheaus kaldı. Örnek aldığım futbolcu ise, Ronaldo.

Biraz da özeline girebilir miyiz?
    Brezilya'da bir kız arkadaşım vardı. Ülkemdeyken boş zamanlarımı hep onunla geçirirdim. Ama, şimdi telefonla görüşmekten başka çarem yok. Bunun dışında kendime ait sade bir yaşam şeklim var. Uyumsuz ve sorunlu değilim. Müzik dinleyip, alışveriş yapmak ise başlıca hobilerim.

Uyum sorunu çekiyor musun?
    Hem hocalarım hem de arkadaşlarımla aram çok iyi. Onlarla sürekli diyaloğa girmek istiyorum, bunun için de yavaş yavaş Türkçe öğrenmeye başladım. 'Merhaba, nasılsın, su' gibi kelimeleri kullanabiliyorum. Ortam genel olarak çok iyi, bu da beni gerçekten çok mutlu ediyor.

Şu ana kadar seni etkileyen, hoşuna giden bir olay oldu mu?
    Bursa'yı daha tam anlamıyla gezemedim. Fakat, taraftarların beni yolda görünce -De Souza- diye göstermeleri hoşuma gidiyor. Bu bana çok samimi geliyor.

Bursa Hakimiyet

Quote Originally Posted by johnhartson
    Dostumun Dostu Dostumdur

Peki ya "düşmanımın dostu düşmanımdır" şeklinde olaya bakarsak.

Nesil
    2005
    Yer
    Belli bir yerim yok adımd

ya serkan kardeşimde kadroya seçilmiş daha 16 yaşında ben abisini tanırdım sonra erkek lisesine benim yeğen gitti benimde eski okulum onunla aynı sınıftalarda geçen sene serdar ben serkan benim yeğen buluşmuştuk.bana en büyük hayalinin seneye bursasporda abisiyle bursasporda oynamak olduğunu söylemiştim.ama abisi bjkye gidince abisine küstü ailevi sorunları var şimdi serdarın.kardeşi serkanda abisinden nefret eder derecededir.onunla hep konuşuyorum ama banamısın demiyor.bana en çok dokunan lafı şuydu.bu hayatta her şey para deildir.bizi satanı biz bedava veririz.demişti.
    bu arada tiganı serkanıda isyiyor.ama serkan en son telefonu küfür ederek kapattım demişti.

bu arada bana inanmayanlar için serkanın okulu BEL Sınıfı 11 sos g oldu bu spor sınıfıdır.isteyen araştırabilir.......
    Bursasporlu Olmak Ayrıcalıktır...

Nesil
    2006
    Yer
    Bursa

ama abi daha 2 gün once serdar bursaya gelmiş ailesini ziyarete astv mi olay mı roportaj yapıyodu yanında serkan da vardı mutlu gibiydiler sankii

Quote Originally Posted by gezenti
    ya serkan kardeşimde kadroya seçilmiş daha 16 yaşında ben abisini tanırdım sonra erkek lisesine benim yeğen gitti benimde eski okulum onunla aynı sınıftalarda geçen sene serdar ben serkan benim yeğen buluşmuştuk.bana en büyük hayalinin seneye bursasporda abisiyle bursasporda oynamak olduğunu söylemiştim.ama abisi bjkye gidince abisine küstü ailevi sorunları var şimdi serdarın.kardeşi serkanda abisinden nefret eder derecededir.onunla hep konuşuyorum ama banamısın demiyor.bana en çok dokunan lafı şuydu.bu hayatta her şey para deildir.bizi satanı biz bedava veririz.demişti.
    bu arada tiganı serkanıda isyiyor.ama serkan en son telefonu küfür ederek kapattım demişti.

bu arada bana inanmayanlar için serkanın okulu BEL Sınıfı 11 sos g oldu bu spor sınıfıdır.isteyen araştırabilir.......
    Yok inanırız neden inanmayalım da abi kardeş arasında böylesine bir durum olması garip doğrusu. İkisi belki de Bursaspor'da beraber oynamanın hayallerini kuruyorlardı ve tam gerçek olacakken abisini BJK'ya gitmesi kardeşinin moralini bozmuş anlaşılan. Serkan'da hırs yaparak daha iyi yerlere gelir umarım. Basına herşey çok güzel yansıyor halbuki. aşağıda olduğu gibi.

AYRILSAK'DA BERABERİZ
    İki ay önce Bursaspor'la şampiyon kupasını, ardından da Beşiktaş formasıyla Süper Kupa'yı kaldıran Serdar Kurtuluş, ailesiyle hasret gidermek için geldiği yuvasında, BURSA hakimiyet'in sorularını yanıtladı. Yeşil Beyazlı takımla elde ettiği başarının yerini hiçbir şeyin alamayacağını belirterek sözlerine başlayan 19 yaşındaki futbolcu, "O an hala gözümün önünde. Tüm şehri sokaklara dökmenin sevinci çok farklı. Tabii, Beşiktaş'ta aldığımız kupanın da anlamı büyük. Sezona moralli başlamış olduk" dedi.

Quote Originally Posted by teamsah

Peki ya "düşmanımın dostu düşmanımdır" şeklinde olaya bakarsak.
    İşte o zaman işin rengi değişir. Ama ben olaylara hep pozitif tarafından bakarım.

Sayfa 9 / 25 İlkİlk ... 789101119 ... SonSon

Mesaj Yetkileri