RÜYADA GİBİYİM

Çok gizli yürütülen bir operasyon sonucu F.Bahçe'nin Brezilya'nın Iraci takımından transfer ettiği, ardından da Bursaspor'a kiralık verdiği Edmar Gees De Souza, mutluluktan adeta havalara uçuyor. Türkiye'deki ilk röportajını Bursa hakimiyet'e veren 19 yaşındaki futbolcu, sempatik, samimi ve cana yakın tavırlarıyla daha şimdiden Yeşil Beyazlı tribünlerin gönlünü kazanacağının sinyalini verdi. İşte, "Matheaus" lakaplı Sambacı ile A'dan Z'ye yaptığımız çok özel De Souza söyleşisi:

Bursa ve Bursaspor'u nasıl buldun?
Önce şunu söylemem gerek; henüz rüyada gibiyim. Ancak bu kent bana çok sıcak geldi.Geleli kısa bir süre olmasına rağmen, kendimi çok mutlu hissediyorum. Ayrıca, takımın havasının da çok iyi olduğunu söyleyebilirim.

Japonya'dan sonra şimdi de Türkiye'desin. Transferin nasıl gerçekleşti ?
12 yaşımdan bu yana Brezilya'nın Iraci takımında oynuyorum. Japonya'dan sonra ikinci kez ülkemin dışına çıkıyorum. Fenerbahçe aracılığıyla bana teklif geldi ve transferim sonuçlandı. Türkiye'ye geldikten sonra Bursaspor'a kiralandığımı öğrendim. Bu benim için hiç problem değil. Çünkü, ben bir profesyonelim. Nerede olduğum değil, sergileyeceğim performans önemli.

Oyak Renault maçıyla Atatürk Stadı'na ilk çıktığında neler hissettin?
Tribünlerde seyircinin azlığına rağmen yoğun bir tezahürat vardı. Taraftarların bu coşkusu hoşuma gitti. Tribünlerin dolu olduğunu düşününce gözümün önüne muhteşem bir atmosfer geldi. Ateşli taraftarlar performansımı ikiye katlar. Bursaspor seyircisiyle özel bir bağ kuracağım inancındayım. Onlarla buluşmamız bana gereçekten keyif verecek.

Bursaspor formasıyla neler hedefliyorsun?
En iyi performansımı göstermek istiyorum. Elimden gelenin en iyisini yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Zor olduğunu biliyorum ama, şampiyonluk coşkusu yaşamak en büyük arzum. Gelecek neler gösterir bilemem. Belki giderim, belki kalırım.

Türk futbolu hakkında neler biliyorsun?
Televizyonlardan izlediğim kadarıyla Türkiye'de futbol oynamak benim ülkeme göre daha zor. Çünkü, Brezilya'da futbolcular daha serbest ve özgür oynuyor. Özelikle fiziki mücadele daha ön planda. Yani tekniğin ötesinde güce de dayalı bir anlayış var. Ben de şimdiden buna kendimi alıştırıyorum.

Türkiye'de oynayan Brezilya'lı oyunculardan kimleri tanıyorsun ?
Her oyuncunun olduğu gibi benim de hayalim, daha büyük takımlarda, Avrupa'da görev yapmak. Alex de Souza, Nobre ve Kleberson'la görüşüyorum. Brezilya'da zaten aynı şehirde oturuyoruz. Alex, burada olduğu gibi ülkemizde de büyük bir futbolcu. Herkes onunla aynı takımda görev yapmak ister.

Gole yatkın bir futbolcu olduğun söyleniyor. Bu konuda bir hedefin var mı?
Futbol yapımda golcü özelliğimin ağır bastığı doğru. Ancak, kaç gol atacağımı şu an için kestiremem ama elimden gelenin de en iyisini yaparım. Amacım, yakaladığım her pozisyonu en iyi şekilde değerlendirmek yani affetmemek. İşin püf noktası da burada zaten.

Matheaus lakabını nasıl aldın? Örnek aldığın bir oyuncu var mı?
Futbola başladığımda herkes bana ismimle yani De Souza diye hitap ediyordu. Sonra, futbol stilim benzediği için Matheaus diye çağırmaya başladılar. O günden bugüne adım Matheaus kaldı. Örnek aldığım futbolcu ise, Ronaldo.

Biraz da özeline girebilir miyiz?
Brezilya'da bir kız arkadaşım vardı. Ülkemdeyken boş zamanlarımı hep onunla geçirirdim. Ama, şimdi telefonla görüşmekten başka çarem yok. Bunun dışında kendime ait sade bir yaşam şeklim var. Uyumsuz ve sorunlu değilim. Müzik dinleyip, alışveriş yapmak ise başlıca hobilerim.

Uyum sorunu çekiyor musun?
Hem hocalarım hem de arkadaşlarımla aram çok iyi. Onlarla sürekli diyaloğa girmek istiyorum, bunun için de yavaş yavaş Türkçe öğrenmeye başladım. 'Merhaba, nasılsın, su' gibi kelimeleri kullanabiliyorum. Ortam genel olarak çok iyi, bu da beni gerçekten çok mutlu ediyor.

Şu ana kadar seni etkileyen, hoşuna giden bir olay oldu mu?
Bursa'yı daha tam anlamıyla gezemedim. Fakat, taraftarların beni yolda görünce -De Souza- diye göstermeleri hoşuma gidiyor. Bu bana çok samimi geliyor.

Bursa Hakimiyet

Quote Originally Posted by johnhartson
Dostumun Dostu Dostumdur

Bursaspor Ankaragücü Göztepe

Bu ilkeye göre Göztepe araları bozmaz.
Peki ya "düşmanımın dostu düşmanımdır" şeklinde olaya bakarsak.