Özgür Kedikli, Hakan Toker, Levent Demiray, Mesut Morgül, Selim Çatalbaş gibi isimler kadroda olmadan bu milli takımdan cacık olmaz.
Özgür Kedikli, Hakan Toker, Levent Demiray, Mesut Morgül, Selim Çatalbaş gibi isimler kadroda olmadan bu milli takımdan cacık olmaz.
arda fenerbahçeye gitmez
Bu arada 2.yarı iyi oynadık değişiklikler yerinde bekir çıkıp semih girmesi de gerekliydi ama önemli değil ve bu takımda eğer 4-3-3 oynayacaksak olcay şahan'ı niye çağırmadılar çağırılması gerek ilhan biraz kaçarak oynadı ilk maçı diye gördüğünüz üzere sercan'a mehmet ekiciye mevlüte filan gerek yok bu arada sol bek lazım bu ülkeye hasan ali standart bir oyuncu ya da kendini geliştiriyorsa ben göremiyorum
Kulüplerin oynadığı berbat futbolun bir yansıması, pek şaşırmamak gerek. Futbolumuz şuan San Marino, Luxembourg, Andorra gibi son sınıf ülkelerin bir üst kademesinde. Hani 5 üzerinden değerlendirirsek bu ülkeler 5. kategoriyse biz en fazla 4. kategorideyiz. Kendimizi kaf dağının ardında sandığımız için hayal kırıklığı yaşıyoruz ama kabullenmek istemesek de gerçek bu, Parababalarının yönlendirdiği, çıkar çatışmalarının diz boyu olduğu, futbolun içinden gelen insanların bu oluşum içinde yer almadığı, siyasetin kol gezdiği bir futbol ülkesinde futbolun tekniğini, taktiğini konuşmak gerçekten boş.
...
Arda iyiydi diye yazanlara sasiyorum. Taktik disiplin sifir, top alis-verisi sifir. Bu sekilde kendi basina buyruk oynayacaksa bir daha Milli Takimda da oynamasin. Ceklerde Rosicky'nin kac defa calim atmayi denedigini gordunuz? Veya kanat oyuncularinin. Surekli topsuz kosu ve hizli, oyuncularinin olacaklari yere pas. Arda topu kontrol edip rakibi karsisina alip calima gittiginde degil, topu alip-verip bosa kacip tekrar aldigi zaman degerli. Ben bu takimi kurtaririm dediginde degil.
Topu ayagina alan once acaba kime calim atsam diye dusunuyor, ondan sonra calim atamayacagini fark edince pas vermeye kalkiyor. O zamana kadar da zaten pas verecegi oyuncu markaja girmis oluyor. Topsuz oyun, bos kosu olmadigi gibi takimin cogu kafasini kaldirip pas vermiyor.
Topal'i cok severim. Cok da begenirim. Ama bu takimda Topal'a gercekten ihtiyac yok. Eskiden her yere yetisip orta sahanin aciklarini kapatirdi. Ispanya'ya gittiginden beri (ek: hatta GS'da Rijkaard ile calistigindan beri) bunu da yapmiyor. Surekli stoperlerin arasina saklaniyor.
Bekir formda oldugu, guclu oldugu zaman faydali bir oyuncu. Ama gucsuz oldugu gunde, ustelik rakip bir de ileride baski yapiyorsa cekilmiyor cunku o baskiyi kiracak pas atma becerisi olan bir oyuncu degil. Guclu oldugu zaman rakibi marke eder, topu keser. Guclu olmadigi zaman ise siritir. Bugun de siritti.
Ilk yarida ne Gokhan, ne de Hasan Ali'nin hangi mevkide oynadiklarini cozemedim cunku surekli kacirdiklari rakiplerin arkasindan kostular. Hasan Ali'nin bir tane topu olumlu kullandigini da gormedim mac boyunca. Belli ki ikisinin de morali cok dusuk. Hafta sonunda oynadiklari mactan sonra gayet dogal karsiliyorum.
Nuri ve Selcuk agir oyuncular. Ikisi de baskalarini oynatan oyuncular. Etraflarinda onlardan pas alacak ve tekrar geri verecek dinamik oyunculara ihtiyaclari var. Bu oyunculara kendini gostermezsen onlardan topu alacak kosu yapmazsan bu oyuncularin yerine Baris Ozbek ile Mustafa Sarp oynasin fark etmez.
Bu mac oyuncularin iyiligi veya kotulugu maci degil. Abdullah Avci iflas etti bu macta bence. Abdullah Avci gelirken umarim Hiddink'i aramayiz diye dusunuyordum.
Mayis ayindan beri yapilan 7 macta 1 galibiyet (Estonya), 1 beraberlik (Danimarka) ve 5 maglubiyet oldu.
Simdiye kadar hic bir Milli Takim icin bu kadar umutsuz olmamistim. Ortada ne anlasilabilir bir oyun var. Ne de iyi oynayarak basarili olmamizi saglayabilecegine guvenebilecegimiz tek bir oyuncu. Ortalik darmadagin.
Çekler o boşlukları verdi mi ki de Arda bunu yapmadı ? Elinden gelenin en iyisini yaptı yine o yaptığı hareketlerle kimsenin gözünü boyadığı falan yok.Maça Emre'yle başlayıp forvette Burak - Umut ve sağ bekte Gökhan kalsaydı bu kadar kötü olmazdık diye düşünüyorum.Ama kötüyüz,Andorra maçını belki diye düşünüyorsak kötüyüz arkadaşlar.
"insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."
kosan oyuncu yoktu bosluklara demekki arda hakli bu durumda çalim atmakda kendi basina birsey yapmakta.
Bilmiyorum ben mi bazı şeyleri çok iyi tarafından bakıyorum ama Arda'yı beğendim her şeye rağmen en azından o ruhu kaybetmeyen oyunculardan.Arda zaten Galatasaray'da da topu öyle ezen bir futbolcuydu onu yapmasa o kadar daha iyi yerlere gelir ki şu 2-0 yenildiğimiz maçta bile Arda'yı alalım diyen Fenerbahçeli arkadaşlar var ise bence yanlış bir şey yoktur ortada.
Klasik Abdullah Avcı açıklamaları...Çek Cumhuriyeti'ne 2-0 yenildiğimiz maçın ardından Teknik Direktör Abdullah Avcı, mart ayında oynayacağımız Dünya Kupası grup eleme karşılaşmaları öncesinde iyi bir sınav geçirdiklerini söyledi. Oyunu iki etapta değerlendirmek gerektiğini belirten Avcı, "Oyunun başında basit bir hatadan gol yedik. İlk yarıda Mevlüt ve orta saha arasında 35 metrelik bir boşluk bıraktık. Rakibe de temas etmeyince soyunma odasına iki farklı yenik girdik. İkinci yarıda orta sahanın katkısıyla, son beş maçta kaybetmeyen, dokuz maçta dört gole izin veren Çek'lere karşı altı net pozisyon ürettik. Çizgiden çıkardıkları toplar oldu. Kaybetmek üzücü, ancak bu maç bizim için iyi bir hazırlık oldu" dedi.
Avcı, Selçuk İnan'la ilgili bir soruya ise, "Selçuk, Romanya ve Macaristan maçlarında sakatlığı nedeniyle oynamadı. Sadece Hollanda önünde taktiksel nedenlerle kendisiyle başlamadık. Onun bugünkü performansından çok memnunum" yanıtını verdi.
Hala Selçuk diyen basına da akıl & fikir diliyorum..
Şenol Güneş gelsin diyicem Demirören onu getirmez.Futbolun F sinden anlamayan adamlarla bu iş bu kadar.ilk 45 dakika boyuncu Abdullah Avcı taktiği defans yap kontralar cık (!) Rakip onun daha iyisini yaptı pas yaparak yaptı.2 yarı taktik bitti oyuncular oynamaya başladı.Abdullah Avcı ligi hiç izlemiyor sanırım.Bu kadronun yerine nice topcular var bizim ligimizde.En güzel örnek Sercan yerine Serdar Gürler.Form tutmuş hem çağır milli takıma.Yok büyük takım topcusu daha iyi.
Abdullah Avcı oyun sistemiyle bu iş yürümez.Şenol Güneş gelicek yada böyle her maç rakip 2 pas yapıp bize gol atıcak başka çare yok.
Arda bireysel olarak cabaladi ama takim icin hucumda liderlik yap( a)madi cunku her seyi kendi basina yapmaya calisti. Takimda herkes artik biliyor ki Arda once calim deneyecek. Olmazsa pas verecek. Emre'den saha ici lideri olur. Selcuk'tan saha ici lideri olur. Hatta Nuri'den saha ici lideri olur. Ama Arda'dan olmuyor cunku sadece bir pas istasyonu olmuyor bir turlu.
Bunu Gerets, Kalli ve Skibbe ile yapiyordu. O zaman 66 numarayi giyiyordu. Kaptan degildi.
Simdi Atletico Madrid'de de yapmiyor. Surekli alip-veriyor ve alan degistiriyor. Milli Takimda ise herseyi kendisi yapmaya calisiyor, kosu yapani gormuyor, fazla fiziksel mucadeleye giriyor - fizigi yetmese de. Belki de bunun onun degerini arttirdigini dusunuyor.
Bu orta saha ne zaman rakibe temas etmis?Çek Cumhuriyeti'ne 2-0 yenildiğimiz maçın ardından Teknik Direktör Abdullah Avcı, mart ayında oynayacağımız Dünya Kupası grup eleme karşılaşmaları öncesinde iyi bir sınav geçirdiklerini söyledi. Oyunu iki etapta değerlendirmek gerektiğini belirten Avcı, "Oyunun başında basit bir hatadan gol yedik. İlk yarıda Mevlüt ve orta saha arasında 35 metrelik bir boşluk bıraktık. Rakibe de temas etmeyince soyunma odasına iki farklı yenik girdik. İkinci yarıda orta sahanın katkısıyla, son beş maçta kaybetmeyen, dokuz maçta dört gole izin veren Çek'lere karşı altı net pozisyon ürettik. Çizgiden çıkardıkları toplar oldu. Kaybetmek üzücü, ancak bu maç bizim için iyi bir hazırlık oldu" dedi.
Ek: Hatta bekler ve kanat oyunculari da dahil buna.
Gerçekçiliğinden bahsetmedim farkındaysan denilenler bu yönde.Arda'nın milli takımdaki konusunda hak veriyorum ama Arda'nın kötü oynadığına kesinlikle katılmıyorum hala.
Hücum anlamında çok etkisiz. İlk yarı 433 şeklinde oynadık. Ortadaki iki isimde hücuma destek verecek cinsten oyuncular değiller. En ilerdeki 3lümüzde Arda sağ taraftan, Sercan sol taraftan ayrılmayınca pozisyon üretmek imkansızlaşır. Çek Cum'e bakıyoruz o kadar kolay pozisyon üretiyorlar ki. Çünkü ilerde çok iyi şekilde çoğalabiliyorlar. Bizde bu yok. İlerde 3 kişi Arda-Mevlüt-Sercan hiç kıpırmadan bekliyoruz. Bu şekilde pozisyon üretemeyiz.
Biz 433 oynayacak orta saha oyuncularımız yok. 4231 daha ideal bence. Ama bunu kullanırkende ilerki 4lümüz sürekli harekat halinde olmalı.
Kimse kötü oynuyor demedi ki zaten
Bence kotu oynadi. Mucadelesı kotu degildi ama aklini kullanarak oynamak yerine her aldigi top ile dripling yapmaya calisti. Pas trafigini yavaslatti. Rakip savunmanin yerine yerlesmesini sagladi.
Ama takimda dikine topu tasiyacak baska adam yok ki bu is Arda'ya dusuyor.
Gokhan Tore ve Kerim Frei'in da en azindan Arda kadar calim yetenegi var. Ama onlarda Arda'nin futbol zekasi yok. Bu takima Arda'nin calim yetenegi degil, oyun zekasi lazim. Bu zekasini kullanarak oynamayacaksa da Arda'ya gerek yok. Ondan daha hizlilari var.
Abi, Arda genelde zaten dribbling üzerine kendini kurmuş bir adam. O yuzden genelde kanatlarda etkili oluyor. Öyle ince arapasları veren bir adam zaten değil.Yine de benzerleri arasında en fazla pas verenlerden bir tanesi fakat dün başına buyruk oynamasının sebebi kimsenin kendini boşa çıkarmaması markajdan kaçmaması. Zaten hem ofansif hem defansif açıdan en büyük problem bu takımın koş( a )maması. Dikkat ettik mi Çekler'in nasıl daralıp genişlediğine veya top Rosicky ya da Darida'ya geldiğinde kanatların/beklerin nasıl hareketlendiğine. Koşmak ile ilgili bir problem var. Bu problem bir tek milli takımın değil, klüp takımlarının da problemi. Toplu veya Topsuz efektif koşu yapmakta sıkıntı var. Yoksa 4-4-2 ymiş 4-3-3'müş fazla bir şey değiştirmez.
Burada en büyük sorun, yetenekli diye bir çok general oynatmamız. Hamit,Nuri,Selçuk,Arda,Burak,Mehmet Topal hepsi topu sürekli ayağına bekleyen oyuncular. Bunları bu yaştan sonra değiştiremezsin. Bir takımda bunlardan en fazla 2 tane olması lazım. Bizde bir sürü var. O yuzdendir ki hala Emre diyen arkadaşlar var. Haklılar da, efektif koşu yapabilen bir oyuncu Emre. O yüzdendir ki bu takıma Necip'ler Oguzhan'lar lazım. Tıpkı onların Darida'sı gibi.
Burak'in topu ayagina istedigi konusunda hic katilmiyorum. Aksine, topu surekli onune isteyen bir oyuncu. Bu nedenle de eger mevcut anlayisla oynayacaksak kanat oynamasi Milli Takim icin cok daha hayirli olur bence.
Orta sahada pasor oyuncularimiz var. Hiddink doneminde bu oyuncularla topa sahip olabildigimizi gostermistik. Topa sahip olarak da rakipten az gol yiyorduk. Belki cok uretici degildik ama en azindan mac kazanabiliyorduk cunku oyunu kontrol debiliyorduk.
Bizim elimizde 433 veya 4231 oynayacak kanat oyuncusu veya kanat forvet yok veya oynayabilecek oyuncular kadroda yok/orada oynamiyor. Ahmet Ilhan gibi, Aydin Yilmaz, Sercan Sararer gibi oyuncularla macera araniyor.
Elimizde bol bol uzun mesafeli pas yetenegi olan 30-40 metrelik pas atabilen orta saha oyuncusu var. Bunun yaninda Burak, Mevlut, Umut gibi savunmanin arkasina kosu yapan guclu kuvvetli oyuncular var.
Kanat oyuncusu uretemeyen Italyanlar yillardir ya 4312 oynuyor veya uzun metrajli beklerinden yararlanmak icin 352 oynuyor. Ama bizim kanat oyuncumuz yok ve israrla yaraticiligin kanat oyuncularina birakildigi bir 4231 veya 4141 oynuyoruz.
Benim Milli Takim teknik direktorunden beklentim elindeki oyunculardan yarisabilecek bir takim cikartmasi. Bu takim defansif oynayip kontra ataklarla da gol bulabilir. Ofansif oynayip rakip sahaya yerleserek de oynayabilir. Bana fark etmez. Eldeki oyuncularin becerileri ne ise ona gore oyun duzeni kurulur cunku Milli Takim'a transfer yapma sansin yok. Olmayan bir oyuncuyu var etme sansin da yok.
Bence bir takimin taktigi, oyuncularin zaaflarini kapatacak, guclu yonlerini de one cikartacak sekilde kurulmalidir. Dripling becerisi olmayan Selcuk mecburiyetten calim atiyorsa, hizli olmayan Arda surekli calim denemek zorunda kaliyorsa, savunmadan top surekli Mevlut'e dogru sisiriliyorsa bu basarilamamistir. Bu nedenle oyuncularin performansindan daha cok bizim oyun duzenimiz beni delirten.
Burak konusunda haklısın o Generalden araya karışmış. Hepsi yi Çoğu olarak değiştiriyorum
Dediğin gibi oyun düzeni. Olmayan bir oyun düzeni var. Tutmuyor. Cunku oyuncular ne yapacaklarını bilmiyorlar karambole oynuyorlar. Düzen oturtamıyor bir türlü. O yuzden ne alan savunmasında ne de set hucumunda kollektif, akıcı bir futbolumuz yok. Yediğimiz ilk golde de sözde alan savunması yapıyoruz ama kimin nerede olduğu belli değil.
sorun hocada abdullah avciya cok buyuk geldi milli takim XXXXL. sahsen yilmaz hoca gelse cu futboldan kat kat guzel oynatir.
Yok abi bu iş Abdullah Avcı ile olacak iş değil. Daha fazla umutlarımızla oynamadan namusunla çekil git be adam ! Milli takımdan soğuttun adamı.
Canım FEDA olsun sana !
http://www.sporyazarlari.com/ffutbol...gi/536079.aspxUluslararası hazırlık maçları FIFA Dünya sıralamasına puan olarak doğrudan tesir ediyor. Dün geceki sonuç, 2014 finallerinde ve 2018 elemelerinde torbalar belirlenirken (genelde sıralama açısından çok yakın olduğumuz) Çekler’e karşı dezavantajlı duruma düşürdü bizi.
Yine de dün gece Manisa’da Çekler’e bir maç kaybetmiş olmak çok önemli değil. Hatta Dünya Kupası 2014’e katılamamak da dünyanın sonu sayılmaz. Milli takımla ilgili kamuoyunu esas endişelendiren konuysa başka: “Biz ne yapıyoruz? Hedefimiz ne? Planımız ne? Ya da gerçekten bir planımız var mı?” sorularının cevabını bulamıyor hiç kimse...
Hollanda maçı sonrası basın toplantısında “Herkes değişime saygı duyacak” demişti Abdullah Avcı... Galiba bu laflardan, “değişiyoruz, gençleşiyoruz” mesajı almamız gerekiyordu. İki tane ciddi rakiple oynadık, Hollanda 11’inin de, Romanya 11’inin de yaş ortalaması bizimkinin altındaydı!
Hollanda karşısında Gökhan’la Selçuk kenarda oturmuş, Hamit’le Emre oynamışlardı. Romanya karşısına çıkan 11’imizin yaş ortalaması 26 buçuktu. Dün de Manisa’da Semih kulübedeydi, Bekir oynadı. Son iki resmi maçımızda (Romanya-Macaristan önünde) dünya çapındaki kalecimiz Onur kadroya çağırılmamıştı, Cenk-Mert kadrodalardı. Dün Onur 11’de, hocanın üç ay önce çok güvendiği Cenk’le Mert kadroda yoklar! Gerçekten neyin değiştiğini, tam olarak neye saygı duymamız gerektiğini ben anlayamıyorum artık...
Son 5 büyük turnuvanın yalnızca birine katılmışız. FIFA sıralamasında Haiti ve Zambiya’nın altına, 40’ıncı sıralara gerilemişiz. Kelimenin tam anlamıyla dibe vurduğumuz için, ulusal takımın başında da genç oyuncular konusunda uzman bir hocamız olduğu için bir nesil değişikliği hayal ediyor herkes. Hazırlık maçları kaybedilebilir, hatta resmi maçlar da kaybedilebilir. Ama kaybedenler hep aynı oyuncular olunca, puan da kazanmadığımız halde Onur’u, Semih’i, Alper’i, Olcan’ı, Ahmet İlhan’ı, Oğuzhan’ı, Salih’i kazanmakta da tedirginsek, biz ne yapmaya çalışıyoruz anlamak güç doğrusu.