Arda iyiydi diye yazanlara sasiyorum. Taktik disiplin sifir, top alis-verisi sifir. Bu sekilde kendi basina buyruk oynayacaksa bir daha Milli Takimda da oynamasin. Ceklerde Rosicky'nin kac defa calim atmayi denedigini gordunuz? Veya kanat oyuncularinin. Surekli topsuz kosu ve hizli, oyuncularinin olacaklari yere pas. Arda topu kontrol edip rakibi karsisina alip calima gittiginde degil, topu alip-verip bosa kacip tekrar aldigi zaman degerli. Ben bu takimi kurtaririm dediginde degil.

Topu ayagina alan once acaba kime calim atsam diye dusunuyor, ondan sonra calim atamayacagini fark edince pas vermeye kalkiyor. O zamana kadar da zaten pas verecegi oyuncu markaja girmis oluyor. Topsuz oyun, bos kosu olmadigi gibi takimin cogu kafasini kaldirip pas vermiyor.

Topal'i cok severim. Cok da begenirim. Ama bu takimda Topal'a gercekten ihtiyac yok. Eskiden her yere yetisip orta sahanin aciklarini kapatirdi. Ispanya'ya gittiginden beri (ek: hatta GS'da Rijkaard ile calistigindan beri) bunu da yapmiyor. Surekli stoperlerin arasina saklaniyor.

Bekir formda oldugu, guclu oldugu zaman faydali bir oyuncu. Ama gucsuz oldugu gunde, ustelik rakip bir de ileride baski yapiyorsa cekilmiyor cunku o baskiyi kiracak pas atma becerisi olan bir oyuncu degil. Guclu oldugu zaman rakibi marke eder, topu keser. Guclu olmadigi zaman ise siritir. Bugun de siritti.

Ilk yarida ne Gokhan, ne de Hasan Ali'nin hangi mevkide oynadiklarini cozemedim cunku surekli kacirdiklari rakiplerin arkasindan kostular. Hasan Ali'nin bir tane topu olumlu kullandigini da gormedim mac boyunca. Belli ki ikisinin de morali cok dusuk. Hafta sonunda oynadiklari mactan sonra gayet dogal karsiliyorum.

Nuri ve Selcuk agir oyuncular. Ikisi de baskalarini oynatan oyuncular. Etraflarinda onlardan pas alacak ve tekrar geri verecek dinamik oyunculara ihtiyaclari var. Bu oyunculara kendini gostermezsen onlardan topu alacak kosu yapmazsan bu oyuncularin yerine Baris Ozbek ile Mustafa Sarp oynasin fark etmez.

Bu mac oyuncularin iyiligi veya kotulugu maci degil. Abdullah Avci iflas etti bu macta bence. Abdullah Avci gelirken umarim Hiddink'i aramayiz diye dusunuyordum.

Mayis ayindan beri yapilan 7 macta 1 galibiyet (Estonya), 1 beraberlik (Danimarka) ve 5 maglubiyet oldu.

Simdiye kadar hic bir Milli Takim icin bu kadar umutsuz olmamistim. Ortada ne anlasilabilir bir oyun var. Ne de iyi oynayarak basarili olmamizi saglayabilecegine guvenebilecegimiz tek bir oyuncu. Ortalik darmadagin.