UEFA Avrupa Ligi'nde son şampiyonu devirmiştik. İşler güzel gidiyordu kupada. Ancak ligde durum hiçte iç açıcı değildi. Kaybetmememiz gereken 2 maçı birden kaybettik ve liderle aramızdaki puan farkı fazlasıyla açıldı. Artık puan kaybı yaşamamam gerekiyordu ligde.

2017/2018 Sezonu Türkiye Süper Ligi 24.Maç

24. haftada rakibimiz ilk maçta 6-1 yendiğimiz Mersin IY takımıydı. İlk maçın aldatmaca olduğunu biliyordum. Rakibimiz kendi sahasında kök söktüren bir takımdı. Kaliteli oyunculara sahipti. tahmin ettiğim gibi zorlandık maçta. ancak yinede maçtan 0-1 galip ayrılmasını bildik. arada kazaya uğradığımız 2 maç sonrası bu galibiyet takıma moral verdi.

2017/2018 Sezonu Avrupa Ligi İkinci Tur İlk Maç

Sırada ise bir italyan devi vardı. AS Roma. İtalyan boğalarına karşı durmamız gerekiyordu. İlk maçı deplasmanda oynuyorduk. Maçta beklendiği gibi Roma'nın top kontrolunde üstünlüğü vardı. geriye yaslanmış kontralarla etkili olmaya çalışıyordum bende ki bu kontralardan birinde defansında hatasıyla 26. dakikada 1-0 öne geçiyordum. Ancak sevincim fazla uzun sürmedi. 27. dakikada Rıdvan Şimşek'in inanılmaz bir hatası nedeniyle 10 kişi kalıyorduk. Bizim için bu dakikadan sonra daha zor geçecekti. Roma kaleyi uzak şutlarla yokluyordu. Defansım iyi oynuyordu. Roma ataklarında sonuca gidemeyince bu zorlu deplasmanda 0-1 galip geliyorduk. İtalyadan muhteşem bir avantajla dönüyorduk. tek yapmamız gereken Roma'ya yenilmemek olacaktı evimizde.

2017/2018 Sezonu Türkiye Süper Ligi 25.Maç

25. haftada rakibimiz zorlu Bursaspor'du. Bize ters gelen bir ekipti. Batalla ve Pinto bu takımın durdurulmazlarıydı benim için. ve bu maçtada görevlerini yapıyorlardı. 1-1

2017/2018 Sezonu Avrupa Ligi İkinci Tur Rövanş Maçı

Kritik Roma maçı gelip çatmıştı. Kupanın favori takımından birini elemiş, diğer takımı ile dişediş bir mücadele içindeydim. Roma'yı geçebilirsem önümde finale kadar yol vardı.

Roma maça iyi başladı ve ve ilk yarıyı domine ederek devre arasına 0-2 önde girdi. Liverpool ve il Roma maçlarındaki takımdan eser yoktu sahada. Oyuncularıma onlardan ne beklediğimi belirttim. Henüz ikinci yarının başında nasıl oynamaları gerektiğini anlamışlar olacaklardı ki 1-2'ye getiriyorduk durumu. Beraberliği yakalamak zorundaydık. oyunun hakimiyetini ele almaya başladık ancak 73. dakikada yediğimiz gol ile durum 1-3 oluyordu. maç gitti gözüyle bakarken son 15 dakikada oyun değişti. Roma takımıda skorun rehavetine kapılınca, 79. dakikada durumu 2-3'e getirdik. Takımın bütün hatlarıyla yüklenmesini istemiştim. Roma direniyordu, ancak bu baskıyı kaldıramadı ve 86. dakikada durumu 3-3'e getirdik. artık avantaj bizdeydi. Roma paniklemiş durumdaydı. öldürücü darbeyi ise 89. dakikada Pedro indiriyordu. Sahamızda muhteşem bir geri dönüş yapıyor ve maçtan 4-3 galip ayrılarak Çeyrek Finale yükseliyorduk.

[YOUTUBE="yue3vI8JPoA"]Sakaryaspor 4 - 3 Roma[/YOUTUBE]