Selçuk yerine Salih'i 11de görürüz inşallah.2-0lık bir skor bekliyorum.
Selçuk yerine Salih'i 11de görürüz inşallah.2-0lık bir skor bekliyorum.
Stoch bu sene hep maçın sonralarına doğru oyuna girdi.Son 13 dakika vs.Kuyt formsuz şu an tam 6-7 maç tahamül ediyor.Hoş tam istediği oyuncu.Baroni cok formsuz ona tahamül ediyor.
Stcoh cok kolay sildi.Aykut Kocaman..
Galatasaray maçında izlemiştim.Özellikle dikkat ettim.Fenerbahce inatla hep krasiç kanadını kullandı 75-90 kadar 90+2 top ayağına ilk kez top ayağına geldi Stoch'un ordada topu ayağında kaçırıdı sürerken.Krasiç kaçırdıklarının yanında hiç bir şeydi.
Stoch türkiye kupası maçlarında oynattı.Stoch Galatasaray maçında süper lig'de sahaya bile cıkmadı.
Yazık oluyor ona kulubude Kasımpaşa'ya gitse keşke tam istediği ekol.Hollanda ekolu hollanda tatkiği 4-3-3..23 yaşında veya avrupa'ya kalitesi cok belli bir oyuncu oynadıkca form tutar.
Aykut'u hiç desteklemem ama Stoch konusunda haksızsınız. Bir futbolcu sahaya çıktığı zaman kötü oynuyorsa ve hoca onu değiştirdiğinde saçma sapan tepkiler veriyorsa kesilmeyi hakediyordur. Stoch biraz hırslı ve karakterli bir futbolcu olsaydı şu an ilk 11'in değişilmez oyuncusuydu. İlk fırsatta pes etti ve küstü. Aykut Kocaman Alex'i bile bu sebepten göndermişken Stoch neyiyle böyle tepkiler veriyor onu da anlamadım. Stoch'un bu saatten sonra takıma faydalı olacağına da inanmıyorum. Aykut Kocaman bu sene bütün planlarını Krasic ve Stoch üzerine yapmışken ikisinin de çok kötü durumda olması FB'yi bu duruma getirdi. Tabi onların formsuzluğunun sebebi olarak Aykut Kocaman gösterilebilir ama oyuncular formayı istediklerine dair hiç ışık vermediler.
Biz 3 senedir aynı sistemle oynuyoruz yanılmıyorsam, Geçen senede bir dönem Stoch oynamadı bu bahane yine ortada kol geziyordu hem de daha sağlam olarak ne zaman ki Sow o bölgede oynadı bu anlayış çürüdü. "Stoch savunma yapmıyor" parodisi uzun süredir var anlayacağın.
Diğer konuya gelecek olursak onun cevabını sohbet alanında vereyim.
...
Geçen senelerle aynı sistemde oynadığımız fikrine kesinlikle katılmıyorum. Geçmiş senelerde Dia (Stoch) - Niang (Bienvenü-Sow) - Alex 3lüsünün ileride olduğu asimetrik bir 433 oynuyorduk. sağ kanatta daha çok orta alan oyuncusu tipindeki Mehmet Topuz vardı. oradaki hücum işini GG yapıyordu. Bu sene ise ; daha normal bir 433 oynuyoruz. Sow-Webo-Kuyt üçlüsüyle. Alex forvet gibi oynarken , Cris daha çok orta alan oyuncusu pozisyonunda.
Stoch'dan savunma bekleme işi diğer kanattaki adamın karakterine göre değişiyor. Sağ kanatta Topuz (Belki biraz Caner) gibi bir adam varsa kimse Stoch'dan defans yapmasını beklemedi ama Dia (Kuyt ) gibi bir adam olursa soldakinden bu beklenir . tabii bunun için Alex'in de var olduğu sistem içinde konuşuyorum. Cris gibi adamın olduğu sistemde (Şuanki sistemimizde) sol kanat tam Stoch'un oynaması gereken mevki. Stoch'un bu sistemde çok az kadroya girmesi yönünden eleştiriyorum ben de Aykut Kocaman ve teknik ekibi. ama bunda Stoch'un hatası daha büyük. çok isteksiz , oynadığı maçlarda da hiçbir şey yapmadı.
Ama dediğim gibi bunun Stoch'un savunma yönünün olmamasıyla hiç ilgisi yok bana kalırsa.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
aykut kocamana inancım kalmamasına rağmen tura inancım var düşünün artık nası bi psikoloji içinde fenerbahçe taraftarı
rahat geçmemiz gereken turu sinir katsayılarım tavan yaparak geçmek istemiyoruz rahat kazanmamız lazım seyircisiz maç avantaja çevrilebilir bu bakımdan
Fenerbahçe sportif sorumlusu ve teknik direktörü Aykut Kocaman ve futbolculardan Reto Ziegler, BATE Borisov mücadelesi öncesi basın toplantısı düzenledi.
İlk olarak sözü alan kanat oyuncusu Reto Ziegler, "Fenerbahçe'yi Avrupa'da temsil etmekten dolayu son derece mutlu ve gururluyum, bu platformda oynamak benim için çok önemli. Hem takımımız hem de hocamız için tur atlamak çok önemli. Yarın taraftarımızın olmaması bizim için dezavantaj. Çok önemli bir maça çıkacağız. Konsantre bir şekilde bu maçı bekliyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
Teknik direktör Aykut Kocaman karşılaşmanın zorluğuna dikkat çekerken, "Zorlu bir eşleşme olduğunu söylemiştim. BATE'nin organizasyon açısından bize göre biraz önde olabileceğini ancak bireysel kalite ve tecrübe açısından bizim önde olduğumuzu söylemiştim. 10 kişi kalmamıza rağmen BATE'nin savunmada gösterdiği anlayış, bizim öne geçmemizi engelledi. Kendi sahamızda turu geçme gayretinde olacağız." dedi.
Kocaman Raul Meireles ve Emre Belözoğlu'nun takımdaki eksikleri üzerine herhangi bir formasyon değişikliği olup olmayacağı yönünde sorulan soruya, "Sadece Orta sahadaki isimleri değiştirecek bu oyuncuların olmayışı. Değişiklik sadece isimler bazında olacak" ifadelerini kullandı.
Aykut Kocaman Milos Krasic'in satışı ile ilgili olarak şu an böyle bir düşüncelerinin olmadığını belirtirken, "Krasic'in satılacağına dair benim bir bilgim yok. Krasic'in sıkıntısı adaptasyon süreci. Problem bu. Hiçbir oyuncu için şu anda şans vererek düzelmesini bekleme şansını verecek bir durumda değilim. Krasic'in futbolculuğuna dair herhangi bir şüphem yok. Artık hem ligde hem de Avrupa'da puan kaybına tahammül yok. Bu tüm oyuncular için geçerli. Meireles sıkıntılı bir dönem geçiriyor. Herkes için uygulanan prösedür Meireles için de uygulanacak. Cezası bitince de takımda yer alacak. Ekstra bir ceza veya başka bir karar verilme durumu yok" değerlendirmesini yaptı.
Anladığım kadarıyla ;
- Yine mi sen Ziegler : )
- Hoca'ya göre Bate bize göre daha takım biz yine bireyselliğe güveniyoruz.
- Geçen maçı şut çekmeden geçirmemiz Bate'nin savunma anlayışından kaynaklanıyormuş
- Emre ve Meireles'in olmaması yine sistem değiştirmiyor inş beklenen 3'lü olmaz.
- Krasiç sezonu kapattı.
...
Krasic'e diyor ki güç toplaman için sahada gezinmene izin vermemem. Antrenman sonrası ekstra çalış ve kendin toparlan.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Krasic gibi hızlı bir adamı kazanmamız lazım.
bir süpriz olmadan turu geçeriz inşallah
topal cristian selcuk ile baslar macida daha baslamadan veirr bateye.. kocamanin kapasitesi bu kdar cünkü..
defansif ortasaha herkesin dusundugunun aksine fener adina avantaj olabilir bence bu macta. bate zaten kontra takimi, 10 kisi kaldigimizda pozisyon uretemeyerek bunu bize gosterdiler. bu kadro yapisiyla kolay kolay kontra yemeyiz diye dusunuyorum. gol falan yersek de ortasahayi daha hucumcu isimlerle takviye edebilir mac icinde aykut kocaman. geride bos alan birakmamak onemli bu macta, golu illaki buluruz biz. sadece yemeyelim (:
Bate'nin iş yapacağı takım tipi kesinlikle Beşiktaş.
Eğer Aykut Kocaman skoru erken bulma kaygısıyla arka alanda çok boşluklar bırakırsa ya da skor bulduktan sonra oyunu soğutamazsa o zaman işi zor. Bence gol bulmak için çok acele edilmemeli.
Bu takıma gol atmak zor değil fakat yemek de zor olmaz eğer dediğim gibi problemler
yaşanırsa.
Fenerbahçe ilk golü bulup geri çekilmeli. Geri çekilmeli dediğim kapanmaktan bahsetmiyorum. Man. United'ın genelde oynadığı gibi gol gerekince atak yapması, golü attıktan sonra rölantide oynaması gerekir. Sonuç 1-0 da olsa 3-0 da olsa turu geçmiş olacaksınız.
İşte oyunu tutma konusunda sıkıntı yaşanabileceğini düşünüyorum. Emre'nin statü gereği oynamıyor olması, Fenerbahçe'nin Emre'li futbolunda oluşturduğu sakin,kontrollü,özgüvenli ortamı bozacak mı? onu bilmiyoruz.
Ben iddaa kuponumda da oynadığım gibi tek farklı bir Fenerbahçe galibiyeti bekliyorum.
Selçuk yerine Mehmet Topuz oynarsa daha verimli olur. Salih'in ilk 11 başlayacağını sanmıyorum, 2. devre oyuna girer.
Canım FEDA olsun sana !
maçı veren yabancı kanal var mı ? yurtdışında yaşadığım için ligtv'im yok
Aykut Yıldırım'a göre
Volkan-Gökhan-Yobo-Egemen-Ziegler-Selçuk-Cristian-Topal-Kuyt-Webo-Sow
Çıkıyormuşuz, 3 ön libero kökenli oyuncu, Ziegler, Selçuk içim ürperdi tüylerim diken diken oldu yemin ederim. Şans ne olur bizimle ol şans...
...
ilk 11 gayet iyi
Çıkartırsın çıkartmasına da Pasif savunma veya skora oynama bu adamlarla zor olur. Öne geçtiğimiz zaman bizim savunma anlayışımız "topu rakibe ver kaleyi savun" mantığı, bu mantık her türlü yedirir size veya önceki Avrupa maçlarındaki gibi Volkan'ı maçın yıldızı yapar. Pasif savunma topun bizde olduğu, oyunu soğuttuğumuz tempoyu ayarladığımız bir oyunla gerçekleşir ama Selçuk ve Topal gibi belli bir metre2 alanda oynayan, top sürmekten ve oyun yönlendirmekten muaf oyuncularla bu iş zor. Cristian'ın inanılmaz bir özveri ile oynayıp oyun içinde olması gerekiyor.
Bakalım bizi neler bekliyor, Umarım rakip ilk maçtaki gibi kötü olur.
@furkan58
Umarım öyle olur. Salih veya Mehmet Topuz farketmez ama aynı karakterde iki adamla oynamak Hleb'e Allah dedirtir.
...
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
Selçuk oynarsa Fenerbahçe'nin hücum organizasyonları ciddi anlamda sekteye uğrar.
Canım FEDA olsun sana !
Arkadaş öyle bir takım ve hoca varki yarı final oynama ihtimali de var bu akşam elenme ihtimali de. Avrupa maçlarında açıkçası şansımız da bol bu sene ve lige göre daha rahat oynuyoruz. Ben Aykut Kocaman'ın Salih'le başlamasına pek ihtimal verimiyorum, Selçuk oynayacaktır. Zieglerin de oynaması bana gereksiz geliyor Hasan Ali daha iyi olur bence hertürlü Zieglerden daha iyi oynuyor hem defansif hem de ofansif. Aykut Kocaman Selçuk ve Ziegler ile başlarsa hiç şaşırmam, ama Salih ve Hasan Ali'yle başlarsa Aykut Kocaman'a olan sevgim ve saygım gerçek anlamda artar.
Maç gerçekten çok zor geçecek Allah yardımcımız olsun. Umarım takıma kasıtlı olarak zarar veren sözde taraftarlar da bu hareketlerinden vazgeçer. 5-6 yıl önce bizim sahamızda küfür bile edilmiyor diye övünürken şu an maç izleyemez olduk. Umarım tekrar eski halimize dönmeyi başarırız. Bunun yolu da köklü yenilikten geçiyor.
Selçuk fazla küçümseniyor , tamam bu maçta olmaması gerek. ama adamı da yerin dibine sokmanın bir anlamı yok.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Fenerbahçe ilk golü bulursa 2-0, 3-0 gibi temiz bir skorla kazanır, Bate bulursa ilk golü o zaman da maçın tek farklı Fenerbahçe galibiyeti ile biteceğini düşünüyorum.
Hazır Emre ile Meireles yok bari klasik 4-4-2 ile oynayalım şu maçı.
Birde çözemediğim nokta Aykut Kocaman HAK ile Ziegler arasında ki farkı nasıl belirliyor? Kimin oynayacağına nasıl karar veriyor?