HAZIRLIK KAMPI
Hazırlık kampını oynadığımız 7 maç ile tamamlamış bulunuyoruz. Aslını söylemek gerekirse tahmin ettiğimden çok daha iyi bir dönem geçirdik. Her ne kadar takımdaki bir çok önemli isim ayrılmış olsa bile takımın kalitesi hala İskoçya Premier Lig'i seviyesinde. Ayrıca yaptığımız takviyelerde takıma hemen uyum göstermeye başladı.
Özellikle Dinamo Moskova maçında takım üst düzey bir futbol sergiledi. Defansın müdahaleleri güven verici. Aynı şekilde kalecilerimde gerçekten çok iyi bir perfromans sergiledi hazırlık dönemi boyunca. Defans ile olan iletişimleri iyi bir seviyedeydi. Forvet hattında ise bir oyuncu özellikle öne çıktı. Kanatlardan biraz daha verim alabilirsem çok iyi olacak. Albion Rovers maçı da nazar boncuğu olsun. Benim taktik hatam yüzünden uzatmalarda 1 gol yedik. Tabi forvetlerin o maçtaki beceriksizliğini de göz ardı etmemek lazım.
Reading tarafından gözden çıkarılan sağ bek Shaun Cummings'i sezon sonuna kadar kiralık olarak takıma kazandırdık. Fiziksel özellikleri beni tav eden kısım oldu. Hazırlık maçlarındaki performansı ile lige hazır olduğunun sinyallerini verdi.
Scout'larımın önerdiği ve boşta olan İngiliz sol bek oyuncusu Ben Gordon ile 3 yıllık sözleşme imzaladık. Yedek olarak işime yarayacağını düşünüyorum. Hazırlık maçlarında da forma için elinden geleni yapacağını gösterdi bizlere.
Hull City'nin genç oyuncusu Cameron Stewart'ı sezon sonuna kadar takıma kiralık olarak getirdik. Beni en çok etkileyen yanı hızı ve hızlanması oldu. Oynadığı mevki için önemli özelliklerden biri. Hazırlık maçlarında da gayet iyi performans sergiledi. Asistan menajerim ufak uyum sorunu yaşadığını söyledi bana ama çok büyük bir sıkıntı yaratacakmış gibi durmuyor şu anda. Kısa sürede, herkesin desteğiyle uyum sağlayacağına inanıyorum.
Son olarak Newcastle'ın genç kalecisi Jan Alnwick'i sezon sonuna kadar kiraladık. Kendisine zaman zaman forma şansı vermeyi düşünüyorum. Ayrıca Fürth maçında ki penaltı atışlarında çıkarttığı 3 penaltı ile ufaktan gözüme girmeye başladı
Transfer geçmişimiz ise bu şekilde oldu. Sadece bir oyuncu ile yollarımızı ayırdık. Sıkı bir pazarlık sonrası Hibernian'a gitmeyi kabul etti. Ayrıca bahsetmediğim iki oyuncu ise Genç Oyuncu Gelişim Sorumlusu tarafından getirilidi takıma. Sorumlumuzun profiline yakışmayan iki oyunu transferi oldu
Dizilişimiz bu şekildedir. Kanatlardan gerekli performansı aldığımız zaman Dinamo Moskova maçındaki gibi bir performans ortaya koyabiliyoruz. Forvette Sandeza'yı kesebilirim yakın zamanda. Kyle ile değiştirebilirim 1-2 maç sonunda. İsteidğim performansı sergileyemedi bir türlü.
Bugünlük bu kadar. Yarın inşallah lige başlarım diye düşünüyorum. Perşembe günü Tokyo'ya gidiyorum 2 günlüğüne ama elimden geldiğince güncel tutmaya çalışacağım konuyuEğer merak ettiğiniz bir oyuncu veya konu varsa seve seve görüntüleri paylaşabilirim. Aynı zamanda yardımcı görevde oynayabilecek genç forvet önerileriniz varsa lütfen söyleyin bana
![]()