Güncellenmiş puanlar biz 17.000 olmuşuz fenerbahçe 10.280 (avrupa ligi güncellenmemişte olabilirde yenildi diye puan verememişte olabilirler) ülke olarak 6.400 puan olmuşuz
Güncellenmiş puanlar biz 17.000 olmuşuz fenerbahçe 10.280 (avrupa ligi güncellenmemişte olabilirde yenildi diye puan verememişte olabilirler) ülke olarak 6.400 puan olmuşuz
Fenerbahcenin berabere kalmasıyla 200 Puan aldık Puanımız Şu an itibariyle 6.600 Oldu.Galatasaray yarın kazanırsa 7.000 olucak.
Ülke Sıralaması olarak 12 sıradayız.İnşallah ilk 9'a gireriz.6 takımımız avrupaya gider ama bunun için her sene 10.000 puan şart.
2013'te 5 takımımız 3 Avrupa Ligi 2 Şampiyonlar Liginde olmak üzere en azından gruplara kalması lazım.
Last edited by petrol_fb12 : 19.Şubat.2013 at 09:59
Galatasaray, Schalke'yi elerse önümüzdeki sene Şampiyonlar Ligine 2 temsilcimiz doğrudan katılacak.
boyle birsey var twitterde dogrumu acaba
Kim söylemişse uçmuş biraz, her şeyden önce bu sene aldığınız veya alacağınız puanlar gelecek sezonun kontenjanını etkilemez, bir sonraki sezona etkisi olur. 2 takım direk katmak için 3 takımla katılmanız lazım. 5 veya 6. sırada olmanız gerekecek (şuan sıralamada 10.yuz) ki bizim 5 sene boyunca bu sene elde ettiğimiz başarıların bir kademe üstünü daha elde etmemiz gerekiyor. (total puanda 10.00 alltına düşmeden) Eğer öyle olursak tahminen 2017/2018 sezonunda bu gerçekleşebilir.
...
Galatasaray şampiyon olursa kupaya direkt katılır, bu nedenle lig sıralarına göre iki takım daha şampiyonlar ligine gider üstte olan direkt katılır.
Avrupa Liginde Fenerbahçe şampiyon olursa bir sene sonrası için direkt katılma hakkı elde eder; ama Şampiyonlar Ligine giderse onun yerine lig sırasına göre başka bir takım katılır.
En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"
Türkiye bu seneki mevcut puanlarla 12. sırada ve toplam puan 31,1 önümüzde Yunanistan ve Belçika var puanları 34 ve tüm takımları elendi. Bu sene çok zor olsa da seneye bu takımlar geçeriz. Ama 8. sıradaki Hollanda bile gruplara doğrudan 1 takım gönderiyor, gruplara doğrudan 2 takım gönderen son ülke yanılmıyorsam 6. Portekiz. Ondan sonra da Avrupa kupalarının müdavimi Ukrayna ve Rusya geliyor, yani bizim 2 takımı direk göndermemiz en azından bu istikrarsız süreçte neredeyse imkansız. En büyük sebebi ise diğer katılan takımlar hiçbirşey yapmadan eleniyor. Her sene 5 takım katılıyor ama 3 tanesi gruplara bile gidemeden eleniyor ve diğer takımların aldığı puanlar 5'e bölünüyor. Bizim 2 takımı direk gönderebilmek için Universal'in dediği gibi kupayı kazanmamız lazım.
bence bu sene geceriz yunanistan ile belcika yi.. ben iki takimimizdan da ümitliyim.
Şu anki durumda geçmek bir yana, GS ve FB yoluna devam edemezse seneye 13. olma ihtimalimiz var. 08/09 puanları silinecek, gelecek sezona başlarken bizim ülke puanımız 24.500, İsviçre ise 24.525 oluyor. Tabii bu şu andaki puanlara göre, iki takımda alabildiği kadar puan almalı ve İsviçre'nin yola devam eden tek takımının yani Basel'in elenmesi lazım. Şampiyonlar Ligine direk 2 takımla kısa vadede mümkün gözükmüyor.
Bir galibiyetle Yunanistanı geçiyoruz.
2010/11 ve 11/12 sezonlarimiz facia. onlar silinmeden ne uzar ne kisaliriz. son 5 yil dikkate alindigindan daha 4 yil bu rezil puanlarin sikintisini cekecegiz. tabi bu arada her sene minimum bu yilki kadar basari yakalamamiz sart. o da ancak mevcut durumumuzu korumamizi saglar. ben kisa vadede en cok 9. olabiliriz diye dusunuyorum. su anda 9. hollanda 2 SL, biri onelemeden ve 4 uefa kupasi olmak uzere 6 takim gonderiyorlar.
bu sene bursa ve trabzonspor da elemeden cikabilseydi cok iyi bir puan cikarabilirdik. simdiden 10 civari veya uzeri olurdu sezon puanimiz.
Fenerbahçe ile Galatasaray çeyrek finalleri görürse bonuslarla birlikte ilk 10a gireriz büyük ihtimalle. Aslında son iki sezon kötü puan topladık bu bir dezavantaj; ama eğer ülke futbolunu daha çok Avrupa'da gösterirsek bu puanların gideceği yıl iyi puan toplarsak avantaj sağlarız.
Ne zaman mart ayını gören 4 takımımız olur o zaman ilk 10 a gireriz
Anadolu kulüplerinin bu işe yardım etmesi lazım. Özellikle de Trabzonspor'un başı çekmesi lazım anadoluda ancak katkı neredeyse sıfır. 6 takımda gidelim de o sene çoğu eleniyor ilk turda yine olan puanlara oluyor.
Sezonluk sıçramalar yaparak bir yere varamayız, istikrar gerekiyor. İstikrar olmadan ilerleme kaydedemeyiz.
Canım FEDA olsun sana !
İyi olduğumuz yıllarda Avrupa'da her sezon bir Anadolu ekibi UEFA'da 3. turu gördü. Gençlerbirliği, Denizlispor vs gibi. Bu takımların katkısı olmadan çok büyük sıçrayış olmaz. Ama ilk defa iki takımla bu kadar geldik.
1 takımla olacak iş değil. Biz Avrupa Ligi'nden gruplardan çıkmak için bile her sene büyük mücadele veriyoruz ama oradan bile 2. tur göremeden eleniyoruz. Millet 2-3 takımla grupları geçiyo üzerine 1-2 tur daha atlıyo her sene. Bu seneki gibi 2 takımda 3 sezon böyle başarılı olsa ilk 8 e girebiliriz.
Galatasaray şu anda 21.640 puan almış durumda, toplam puan 52.000. 44. sıradayız, olası bir galibiyet sıralamadaki yerimizi değiştirecek.
Galatasaray'ın son dakikada golü çok önemli bu puanlama için.
Yarın Fenerbahçe çeyrek finale kalırsa ligi ikinci sırada tamamlayan takım direk katılacak gruplara ? Twitter'da bunu yazanlar var ne kadar doğru bilmiyorum. Fenerbahçe yarın bir sürpriz yaşamazsa herhalde Avrupa kupalarında en başarılı sezon bu sezon olacak. Başarı anlamında daha önce tek takım götürmüştü bu kez iki takım. İki takımda teşekkürü hak ediyor hani ülke futbolu pek yakın zamanda kaos ortamını yeni atlatmışken. Başarı gelmese çok geriye gidilecekti bu bir gerçek. Kura şansı ile iki takımda bir tur daha geçebilir.
Öyle bir olay yok eğer Fenerbahçe Avrupa Ligini kazanırsa bir sonraki sezon Avrupa Liginde gruplara direkt katılma hakkını elde ediyor; ama ligi ilk iki içinde bitirirse durum ne olur bilmiyorum. Diğer türlü http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/qual2012.html burada da görüldüğü gibi ilk 7 ülkenin ilk sıradan katılan takımı direkt gidiyor.
Gs şampiyonlar ligini alırsa anca iki takımla direkt gideriz, puanla sanmıyorum bu kadar sıra atlayacagımızı.
Liverpool'da durum şuydu, Ligi 5. sırada bitirdiği için kurallara göre onların katılıp 4.sıradaki takımın Uefa'ya gönderilmesi gerekiyordu ancak -yanılmıyorsam- Tottenham buna itiraz etti ve kısa süren kaos'un ardından Gruplara direk katılması gereken Liverpool'un en alt turdan mücadele etmesine ve Eğer gruplara katılırsa İngiliz takımlarıyla eşleşebilmesine karar verildi. Nitekim Liverpool tüm turları atladı ve şans o ya Arsenal ile aynı gruba düştü : )
Neyse konuya gelelim. Bizim 2 takımı direkt gruplara göndermemiz için birinin Şampiyonlar Ligini kazanması gerekiyor. Öyle puan işiyle falan daha önce yazdık, çok ekmek yememiz gerekiyor.
...
2 takimi direk gonderebilmek icin 6.liga cikmak gerekiyor. Bunun icin de hali hazirda 6.olan Portekizin 2takiminin da hemen bu turda elenmesi ve bizim takimlarimizin da yaklasik 25x5=125puan toplamasi gerekiyor. Bunun icin de ortalama 60 galibiyet almalari gerekiyor sezon sonuna kadar. Kim uydurmussa iyi uydurmus twitterdaGelecek 5yil da pek mumkun gozukmuyor su sartlarda.
Ya avrupaya kaç takımın katılacağı önemli değil takımların ne yapacağı önemli. Takımlarımızda süreklilik yok. Bu yıl 2 takım çeyrek finaldeyse (Kura'da da çok şanslıydık bu yıl) seneye guruptan çıkamayabiliyor. Geriden gelen oyuncu yok.Hep hazırı tüketmeyle yola devam ediyoruz. Bakıyorsun dün akşamkimaçın aktörlerine Hamit 30,Umut 31 yaşına gelmiş.Burak,Selçuk yıllardır bu piyasada daha yeni bu seviyelerde topoynamaya başlamışlar. Bu adamların yerine koyacağın kimse var mı? Yok. Rakibe bakıyorsun 18-19 yaşlarında adamlar oynuyor hatta en son 17 yaşında oyuncu girdi oyuna. Huntellar ve Jonas olsa belkide gs elenirdi. Pukki denen adam huntelaar'ın tırnaga olamayacak bir oyuncuymş anladık dün akşam. Schalke bu yıl elendi ama önündeki yıllarda da orada olacaktır bnu anlamak zor değil.
Fenerbahçe iyi güzel ilerliyor ama biraz dişli bir rakip gelse bu oyunla havlu atacaktır.
Biz her kazandığımız başarıda kendimiz o kadar abartıyoruzki sanki bütün kupalara yıllarca ambargo koyacagız ve önümüze Barca,Real gelse affetmeyiz. Zamnında çok yaptık bu hataları Milli takımda açık örenklerden biri. 2002 'de kazanılan 3.lük sonra gelen hüsran sonra 2008'de gelen 3.lük ve yine sonrasındakihüsran. Gs bundan önce ne zaman guruptan çıkmıştı hatırlayan? Lucescu dönemiydi sanırım ben öylehatırlıyorum. Fener'de Zico döneminde çıkmıştı sanırım guruptan çıkıp Sevillayı elemişti. Biz zaten 1 kere gitti 3. olduk Uefa'ya kaldık ama ben onu saymıyorum. Bidaha gider miyiz onuda bilmiyorum.Beşiktaş Uea'da her yıl oluyorduama bir dişe dokunur iş yaptığını hatırlamıyorum. Anadolu takımlarını zaten saymaya lüzum yok.
Bence mevzu kaç takımın gittği değil, gidenin ne yaptığı ne kadar yaptığıönemli. Umarım kafalar deişir.
Biz abartmıyoruz. Galatasaray gruplardan çıkınca; ''Takımlar kötüydü, ondan tur atladı.'' dedin, şimdi Çeyrek Finale çıktık, rakipte'' Huntelaar ve Jones olsa böyle olmazdı diyorsun.'' Yorumların hep negatif, evet bu turdan sonra elenme şansımız da var Madrid'e veya Porto'ya ama bundan sonra kimse niye elendin diye soramaz. Sanki her sene yarı finalin kapısından dönüyoruz.
Nush İle Uslanmayanı Etmeli TekdirTekdir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir
Bu ülkede yıllardan beri alttan sağlam adam çıkmıyor. Artık bazı şeylere alışmak gerek, ilkokuldayken de zemin hazırlanıyordu şuan da zemin hazırlanıyor ancak bakıyoruz ortada hiç birşey yok
Kısacası daha senelerce hazır tüketmeye devam edeceğiz belki de istikrar olmadığı çok doğru ancak Anadolu takımları da çok zarar veriyorlar. Bursaspor şampiyon oldu ardından devamını getiremedi Avrupa da ben burada takımları suçlamıyorum kimse yanlış anlamasın sadece bir örnekti.
Hangi anadolu takımı giderse gitsin, kadrosunu geliştiremiyor. Bu sene iyi gidiyoruz maşAllah umarım böyle devam ederiz, bu aşamadan sonra hiç birşey belli olmaz. Galatasaray ve Fenerbahçe devam da edebilir yoluna umarım da öyle olur.
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
hali hazırda belçikanın ve yunanistanın avrupada takımları elenmişken bu sene sonunda 10.luğa çıkamazsak dahada çıkamayız zaten