Başarılar benim de Kayseri kariyerim var Cleyton'a iyi bak.
Başarılar benim de Kayseri kariyerim var Cleyton'a iyi bak.
Teşekkürler Arkadaşlar,
Başlık açılana kadar ligin ilk maçına kadar devam ettik, gelişen olayları aktarayım.
Öncelikle transfer dönemini tamamladık. İlk işimiz teknik ekibimizde bir kaç yenilik oldu. Baş Antrenörlüğe Tayfur Havutçu'yu, As takım hocalığına ise Tanju Çolak'ı getirdik. Ayrıca 4 tane Scout'u ekibimize dahil edip bunları Asya, Avrupa, Güney Amerika ve Afrika'da genç oyuncu avına gönderdik.
Daha önceden de dediğim gibi Temel prensibimiz genç ve yerli oyunculara yönelmek oldu. İşe, Takımımızda yaşı gelmiş yabancı oyuncuları listeye koyarak başladık. Daha sonra yerli ve yabancı bütçemizin elverdiği şekilde transfer edebileceğimiz oyunculara yöneldik. Özellikle hedefimizde bulunan Recep Niyaz, Muhammed Demirci, Serdar Gürler, Cenk Tosun ve Vladimir Darida gibi isimleri transfer edemedik. Gelenler ve Gidenlere bakacak olursak ;
Transfere öncelikle Fenerbahçe'den kiralık olarak kadromuzda bulunan Ertuğrul'la başladık. Ardından kadroda eksik gördüğümüz mevkilere Genç ve Yerli oyuncu takviyesinde bulunduk. Brezilya'dan getirdiğimiz genç Douglas Costa'yı ise ileride "Roberto Carlos" yapma hedefimiz var.
...
Mehmet Topuz Kayserispor'da
Oyuna başladığımız zaman Fenerbahçe'de kadro bolluğu yüzünden satılık listesine konan Mehmet Topuz'u almak için bir çok girişimimiz oldu ancak yüksek maaş bedeli ve bizim bunu karşılamamızın mümkün olmaması üzerine kiralama yöntemine başvurduk ve sezon sonunda 1 milyon € satın alma opsiyonuyla kadromuza dahil ettik, Kaptan yuvasına döndü, Takıma katkısı kadar, Orta alandaki Gençler için iyi bir bireysel gelişim hocası olacaktır.
...
Yeni Sezondaki Kadromuz
21 yaş ortalamasıyla ligin en genç takımı durumundayız; Lig ortaması 24. Kadroda geleceği parlak ve gelişime açık Ertuğrul , Salih Dursun, Kamil, Douglas, Civar, Emrah, Engin, Ömer, Okay ve Babacar Diop gibi oyuncularımız mevcut. Özellikle Babacar Diop'a parantez açmak gerek. 18 yaşındaki oyuncu 1.97 boyunda. Teknik özellikleri fena sayılmaz, Fiziksel olarak gelişmesi gerekiyor. Bunu da hem takım hem bireysel antrenmanlarla hem de maç tecrübesiyle geliştireceğimizi düşünüyorum. Onun bir kaç sezon sonra nasıl bir profil alacağını merak ediyorum.
Takımın genel antrenmanı Kondisyon olarak ayarlanmış durumda, Bireysel antrenmanların çoğu da Fiziksel özelliklerin gelişimi üzerine ayarlı, İlk amacımız takımın fiziki kapasitesini yükseltmek olacak.
...
Taktik, Oyun Anlayışı ve Dizilim
Yeni sezonda kullanacağımız Sistem bana ait olan bu dizilim olacak. Oyuncu kadromuza elverişli olarak dizayn edilen sistemimizde temel amaç düşük tempoda oyun seyri, sahaya geniş bir şekilde yayılım ve her alanda oyuncu bulundurabilme, Defanstan kısa pasla çıkmaya dayalı, oyuncuların birbirlerine daha fazla yardımlaşmasına dayalı bir savunma anlayışı, hücumda ise ani ataklarla çoğalabilme ve uzaktan şutlarla etkili olabilme. Oyuna başlar başlamaz dizayn edip özellikle antrenman kampında bu sistem üzerine çalıştık. Sağ kanattan yapacağımız Sürpriz ataklar ve özellikle AMC pozisyonunda oynatacağım Engin Bekdemir/Okay Yokuşlu ikilisi, Sistemimizin ana karakterleri olacaktır.
...