-
FB'nin gerçek hayattaki savunması bu durum için harika örnek oluyor. Bekir veya Egemen benim bahsettiğim tarzda ileri doğru hamle yapan oyuncular, Yobo ise arkayı toparlayan bir savunmacı. Biri durdurucu (stopper) görevindeyken diğeri sıkı defans (cover) oluyor. Bence bu durumlar hiç çerezlik değil çok önemli. Eğer oyuncunun bireysel ayarlarında değişikliği yaparsan oyuncunun pres ve topa müdahale ayarlarının da değiştiğini göreceksin. Aynı şekilde savunmanı cover seçersen ofsayt taktiği de olmaz çünkü o artık daha geride bekleyip atılaan topları alır. Cover olan oyuncu direk müdahale etmez arkaya doğru koşu yapar, bu oyuncunun sezgileri ve hızı iyi değilse sürekli hata yapar. Yavaş oyuncu ile yapabileceğin ileride müdahale edip almasıdır.
Benim dediğm olay da burada devreye giriyor. Durdurucu seçtiğiniz oyuncu ileri müdahale etmeye gittiğinde adamı ıskalarsaa veya topu kaçırırsa savunmanız 1 kişi eksilir ve anında o bölgeden pozisyon verirsiniz.
Defans çizgim normal, takıma pres yaptırıyorum ama bireysel olarak stoperlerin kendi bölgelerinde komutları var. Normal defans seçtiğim Yobo bu dediklerimi yapmazken durdurucu seçtiğim Egemen yapıyordu. Ben de artık onu da normal stoper seçtim ve artık bu şekilde sorun yaşmıyorum. Hiçbir maçta bireysel olarak özel adam markajı vermiyorum, maç başında rakip talimatlarında sıkı markaj veririm. Ama bu hareketleri sadece o markaj verdiğim adama değil herkese yapıyor.
Dediğim gibi ben bu sorundan kurtuldum, fikrimi belirtiyim dedim.
Mesaj Yetkileri