Devre Arası Transfer Dönemini Kapatıyoruz.
- Transfer Hazırlıkları
Öncelikle transfer dönemine girerken takım hedeflerini değiştirdik. Yönetimin talebi üzerine sezon başında "Üst Sıralar" olarak belirlediğimiz hedefleri "Avrupa Kupalarına Katılma" olarak değiştirerek transfer ve maaş bütçemizi biraz daha yukarıya ittik.
- Gönderilen Oyuncular
Transfer için kaynak yaratma adına yaptığımız 2. iş eldeki bazı oyuncuları çıkarmak oldu. Abdullah Durak, Emre Güngör ve Sefa Yılmaz'ı satarak bütçemizi arttırma yoluna gittik. Ayrıca sezon başında kiralanan Ceyhun Gülselam ve Mehmet Topuz'un da kiralık kontratlarını fesh ederek maaş bütçesini biraz daha genişlettik.
- Takıma Katılan Oyuncular
Sezon başında da dediğim gibi hedefimiz potansiyeli yüksek genç Türk oyuncuları takıma kazandırıp onları geliştirmek ve kulübü kalkındırmak. Bu doğrultuda daha önceden takibe aldığımız 5 oyuncuyu takımımıza kazandırmayı başardık. Tabi bu transferlerin neredeyse hepsini 48 aylık ödeme planları şekilde ayarladık, malum o kadar da zengin kulüp sayılmaz parayı tık diye ödeyelim. Bu trasfer metodu kısa vadede avantaj olarak görülse de iyi bir planlama yapılmaması durumunda uzun vadede can sıkabiliyor. Özellikle ekonomik yükümlülükleri dikkate alarak hareket ediyoruz. Ayrıca sezon sonunda sözleşmesi sona erecek Muhammed Demirci'yi de kadromuza katacağımızı da belirteyim.
- Genel Değerlendirme
Şuan takımızda bulunan en yaşlı oyuncu 26 yaşındaki Atahan Menekşe, Takımın yaş ortalaması 20. Bundan sonra gerekmedikçe fazla transfer yapacağımızı zannetmiyorum hem elde potansiyeli yüksek bir kadro oluşturduğumuz için hem de para suyunu sıktığı için : ) Sezon sonunda Muhammed Demirci de geldikten sonra Biseswar'ı ve kirada bulunan yabancı oyuncuları elden çıkararak zorladığımız bütçeyi düzeltme yoluna gideriz.









