Quote Originally Posted by HooijDonk07 View Post
Senin dediğin miktar 10 bin lira bahsedilen rakam 40 milyon . Öyle olsa şu an Fener yada Galatasaray messi ronaldoyu almıştı
Benim demek istediğim bambaşka bir şeydi. Fikir olarak o rakamları telafuz ettim ben. Misal olarak. Ayrıca sadece bu cekilen krediler "futbolcu alımı" için kullanılmıyor ki. Bu klüplerin zrilyon tane gideri var. Şampiyonlar ligine gittiğin, gidemediğin seneler var. Havuzdan aldıgın payın değişkenlik gösterdiği zamanlar var, merchandise forma falan satısının değişklik gösterdiği zamanlar var. Zaten net gelir belirleyemiyorsun tıpkı net gider belirleyemediğin gibi. Kredi almak demek, param yok demek değildir. Cash para sokuyorsun içeriye beklenmedik borçlarını karşılayabiliyorsun hem de ödemelerini uzun uzun vadelerle düşük faizlerle yapıyorsun. Bir nevi mali tabloyu rahatlatıyorsun. Bugun kredi almayan klüp mü var ? O zengin PSG ya da Chelsea kredi kullanmıyor mu sanki ?

Kısacası bankadan kredi çekmek ooo klüp batıyor demek değildir. İsterse 100milyon euro olsun. Herkes kredi kullanır. Hele hele bu kadar populer futbol klüplerine düşük faizli kredi vermeyecek banka yok. Hele hele bir de F.Bahçe gibi klübe.
Her borcunu vermiş, her vergisini kurusu kurusuna ödemis. Klüplerimiz arasında bankalardan en yuksek kredileri en dusun faizle alabilecek yegane takım F.Bahçe