Quote Originally Posted by Walter Sakana View Post
Geçen sezon Fenerbahçe 3 Temmuzu yaşadı, Galatasaray Beşiktaş yaşasaydı toparlanamazlardı, biterlerdi dedi Fenerbahçeliler. Geçmişte Galatasaray yabancısız, hocasız şampiyon oldu, başka kulüp aynısını yapamazdı dedi Galatasaraylılar. Şimdi Beşiktaş kısıtlı bütçeyle ve sakatlık illetiyle boğuşarak mücadele ettiği sezonda şampiyonluk yarışı içerisinde kalmayı başarmış, Avrupa kupalarına katılma hakkı elde ediyor, Fenerbahçe Galatasaray aynısını yapamazdı diyor Beşiktaşlılar...

Demek ki Beşiktaş, Fenerbahçe veya Galatasaray'ın çok farkı yokmuş birbirlerinden bu tür konularda. Demek ki büyük kulüpler ne olursa olsun bir şekilde üstesinden geliyormuş zorlukların. Demek ki bu yüzden büyük kulüplermiş zaten.

Diğer yazdıklarına ise katılıyorum.
Benim orada başına geldiklerinden kastım, bu kadar çok sakatlık problemi yaşamış olsaydı anlamındaydı. Diğer dediklerine de bende tamamen katılıyorum. Öyleki;

Fatih Terim 9 maç ceza aldı ama taraftarı TFF binasını bastı,
Fenerbahçe başkanı şikeden yargılandı fakat taraftarı o kadar bir bütün oldu ki resmen Başkanını içerde çıkardı ve takımına sonuna kadar destek oldu.
Beşiktaş taraftarı takımı borç batağında iken, 9 tane As oyuncusu sakat olmasına rağmen, geçen yıl Avrupa kupalarından men edilmesine rağmen bu sezon hala ne olursa olsun Şampiyonluk potasında olmasına rağmen teknik hocasını istifaya çağırıyor, 1 milyon Euro ya aldığı adam Fenerbahçe maçında 95 metre bu Antalya maçında 80 metre durmadan koşarak gol atıyor ama bunların bilincinde olduğundan sevinç gösterisini hırsına vurunca Çarşı adamı affetmez, Sameti de al git oluyor. Milyon euroluk Amrabatlar, Krasicler, Stochlar ortalıkta yokken senin adamın takımı taşıyor, ona da yaranılmıyor.

Diğer takım taraftarları dediklerimi yaparken takımını da her zaman destekliyor, ama bizim stad yine boş ve yine eleştiri.

Artık bu ne perhiz bu ne Lahana turşusunun babası bizde ki de.

Şu takımı bu durumlarda çok övdükleri Schuster yönetiyor olsaydı takım şu anda küme potasında olurdu. Ben Samet hocayı savunmuyorum. Adamın taktik ve teknik beceri kabiliyeti ligin en zayıf hocalarından, ama bu durumda ki bir takımı da zamanında uzun yıllar hizmet vermiş adamlar ancak ayakta tutabilirdi ve sezon sonuna geldiğimizde ne olursa olsun adam takımı ayakta tuttu. Taktik ve teknik bilgi ile değil, takımın geçmişini, Beşiktaş kulübünün ne kadar büyük bir kulüp olduğu oyuncularına vurgulaya vurgulaya tuttu.

Kimsenin Samet hocayı istifaya çağırmaya hakkı yok. Adamın elinde Schusterde olan galaksi karması da yok ve ancak böyle bir karma olsaydı ve takım bu durumda olsaydı istifa çağrısı yapmakta taraftarın hakkı olabilirdi.

Çarşı ve Beşiktaş taraftarının aklını başına alması lazım. Takıma köstek değil, destek lazım. Biraz sağa sola bakmak lazım..