Sayfa 17 / 22 İlkİlk ... 71516171819 ... SonSon
481 ile 510 arası toplam 653 sonuç

Konu: Football Manager 2013 | Fenerbahçe

1. Default

Fenerbahçe için orta saha önerim:

Ezequiel Cirigliano & Sandro

Geri dörtlünün hepsini Türkleştirip, orta alana bu iki oyuncuyu enjekte ederseniz harika sonuç alabilirsiniz. Cirigliano'nun savunma yönü muhteşem, Sandro da çok yaratıcı bir futbolcu. Aynı dili konuşabildikleri için uyum da sağlıyorlar. Kanatlara da hızlı ve içe katedebilen oyuncular koyarsanız süper olur. (Stoch gb)

FB ile başlayanlara bir önerim de Egemen Korkmaz'a yönelmeleri. 150'ye yakın potansiyeli var ama mükemmel oynuyor. Yobo iyi futbolcu ama satmanızda fayda var çünkü ileride yabancı sınırlaması 5 olacak ve geri dörtlü için her zaman türk bulabiliyorsunuz. Ben Serdar'ı oynatmadım ama Hasan-Egemen-Serdar-Gökhan ideal dörtlü ilk 2-3 sene için FB'de.

Bahsettiğim ikiliyi ben Chelsea'ye sattım. Biraz da pişman oldum açıkçası. İyi regenler çıktığı için onlara yatırım yapıp finansı güçlendirmek istedim. Ama dediğim gibi bu ikiliyi kesinlikle öneriyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

criglianonun pa sını düşürmüşler sanırım

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

cirigiliano'yu bende denemistim 2 sene ondan sonra sattim uygun fiyata kaliteli bir oyuncu..

Kendi yönetim şeklimden dolayı mı kaynaklanıyor yoksa takımımızın mevcut kadro yapısından dolayı mıdır hiç transfer yapmadan ilerlemek istiyorum. 2. Sezonun ilk 5 haftasında yer alıyorum şu an ve transferlerim Alex-Barry ve üç tane genç yetenek.

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Ben de 2. sezonun ortasındayım sadece Fierro'yu aldım. Takıma katılacak 4 tane genç var, bir tanesi 4.5 yıldız potansiyelli stoper, 1 tane 4 yıldız potansiyelli Türk stoper, 1 tane 4 yıldız potansiyelli Türk sağ bek, 1 tane de gençlik geliştirme sorumlusunun aldığı forvet. Türk sağ bek ve stoper Basel ve Young boys altyapılarından çıktı ve ikisine toplamda 1 milyon bonservis verdim. Bunlar İsviçre ligini açmama rağmen çıktı sonra hemen ligi açtım, size de tavsiye ederim. Sonuncuyu oynatmam ama diğerlerinden umutluyum. Ama benim transfer yapmamamın sebebi kimseyi satamamış olmam, istemediğimden değil .

Quote Originally Posted by Curvanord View Post
    Fenerbahçe için orta saha önerim:

Ezequiel Cirigliano & Sandro

Geri dörtlünün hepsini Türkleştirip, orta alana bu iki oyuncuyu enjekte ederseniz harika sonuç alabilirsiniz. Cirigliano'nun savunma yönü muhteşem, Sandro da çok yaratıcı bir futbolcu. Aynı dili konuşabildikleri için uyum da sağlıyorlar. Kanatlara da hızlı ve içe katedebilen oyuncular koyarsanız süper olur. (Stoch gb)

FB ile başlayanlara bir önerim de Egemen Korkmaz'a yönelmeleri. 150'ye yakın potansiyeli var ama mükemmel oynuyor. Yobo iyi futbolcu ama satmanızda fayda var çünkü ileride yabancı sınırlaması 5 olacak ve geri dörtlü için her zaman türk bulabiliyorsunuz. Ben Serdar'ı oynatmadım ama Hasan-Egemen-Serdar-Gökhan ideal dörtlü ilk 2-3 sene için FB'de.

Bahsettiğim ikiliyi ben Chelsea'ye sattım. Biraz da pişman oldum açıkçası. İyi regenler çıktığı için onlara yatırım yapıp finansı güçlendirmek istedim. Ama dediğim gibi bu ikiliyi kesinlikle öneriyorum.
    Kardeşim ilk sezon Cirigliano 5-6 Milyon Euro'ya alınabiliyor.Sen ikinci sezon alarak zarar etmişsin.

crigliano son güncellemeden sonra düşürülmüş sanırım 20 potansiyelli gözlemci potansiyeline 3 yıldız veriyor.

En başarılı Fenerbahçe kariyeri benim sanırım

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by cmyksl55 View Post
    crigliano son güncellemeden sonra düşürülmüş sanırım 20 potansiyelli gözlemci potansiyeline 3 yıldız veriyor.
    179 dan 140 küsüre düşmüş

Quote Originally Posted by NikolaiBelinski View Post
    Birazdan Fenerbahçe ile bir daha açacağım, büyük ihtimalle favori olarak sahada yer aldığımız maçlarda Stoch'u kullanacağım. İlk 18'e almayıp değerini düşürmektense mümkün olduğu kadar oynatıp performansına göre satabilirim.

@TurgoN

Şampiyonlar Ligi performansı nasıl Stoch'un? Geçen oyunumda 89. dakikada yediğimiz akıl almaz bir gol yüzünden çeyrek finali kaçırdığım için bu sefer işi şansa bırakmak istemiyorum.
    Bende iyiydi. Kritik anlarda attığı uzantan attığı goller çok kurtardı beni

Quote Originally Posted by Curvanord View Post

Salih Uçan'ın fazla gelişmediğini söyleyen arkadaşlara katılmıyorum. Tabi ki ne olursa olsun Fenerbahçe için yeterli bir topçu değil, o hale de gelmiyor. En fazla B kalite topçu oluyor. Ama ilk 5 sezonda geliştirilebilir/kullanılabilir bir futbolcu. 8M€ değerine Zenith'e sattım ben.
    Aslına bakarsak bende daha iyi gelişmiş. Bende ilk 3-4 sezon yedek oyuncu kurucu olarak kullandım. İlk 11 oynatmadım çok fazla

Oyunda üçüncü sezonuma ayak bastım ve Avrupa arenasına değerli başarım olmamasına rağmen Türkiye'de kimseye kupa bırakmadım. 2 lig, 2 kupa, 2 süper kupa şampiyonluğu ile kulübün sevdiği kişiler listesine adımı yazdırdım. Transferde hiç bir zaman aktif rol almadım ve eldeki kadroyu idare etmeye çalışarak oynadım, yabancı sınırının kademeli olarak düşmesi ile beraber üçüncü yılda çok garip bir bilanço çıktı ortaya.

Üçüncü yıl Erdinç(regen), Batalla(bedelsiz), Aykut Demir(bedelsiz), Eren Güngör(bedelsiz), Halil Altıntop, Okan Aydın(kira), Raspentino(kira), Anderson(kira) gibi oyuncuları almak için 230B£ ödedim ve kadroya derinlik sağladım.

Kuyt, Yobo, Stoch, Mert, Kadir, Egemen, Bekir gibi isimleri yollayarak transferden 26M£ kazandım ve içinde bulunduğumuz finansal sıkıntıdan çıktım. Maaş konusunda kulüp yönetiminin takdirini kazandım.

Wordpad olarak bilgisayarımda bulundurduğumuz kadro yapılandırmasını paylaşmak istiyorum.

Kaleci - Volkan Demirel | Ertuğrul Taşkıran | Coşkun Civelek
    Sol Bek - Hasan Ali Kaldırım | x | Reşit Öcal | Yasin Ermiş
    Defans Merkez - Mehmet Topal | Eren Güngör
    Defans Merkez - Serdar Kesimal | Aykut Demir | Hakan Çinemre
    Sağ Bek - Gökhan Gönül | Orhan Şam | Murat Kılıç
    Orta Saha Merkez - Anderson | Emre Belözoğlu
    Orta Saha Merkez - Raul Meireles | Salih Uçan | Sezer Öztürk
    Ofansif Orta Saha Sol - Caner Erkin | Okan Aydın | Erdinç Şahan
    Ofansif Orta Saha Merkez - Pablo Batalla | Recep Niyaz | Aşikar Gümüş
    Ofansif Orta Saha Sağ - Milos Krasic | Florian Raspentino
    Forvet Merkez - Moussa Sow | Halil Altıntop | Sefa Kaya | Beykan Şimşek

Lacivert renkli gördüğünüz kişiler kadronun as takım ve kilit oyuncuları olan kişilerdir, üç yılda gördüğünüz gibi Anderson ve Batalla eklendi sadece.
    Koyu turuncu olan oyuncular ise rotasyon oyuncularıdır.Sol bek mevkisi hariç tüm mevkilerde alternatif mevcut gördüğünüz gibi.
    Yeşil olan oyuncular ise Türk futbol tarihinin gelecek yıllarda ki en iyi oyuncularıdır. Reşit ve Erdinç Adana Demirspor alt yapısından, Sefa Kaya'da Gençlerbirliği alt yapısından takıma katılan regeneration oyunculardır. Okan Aydın gerçekte olan bir oyuncu ve o da Türk pasaportuna sahip yerli bir Miroslav Stoch adeta, bonservisi elimde olmadığı için yeşil olarak işaretlemedim.
    Kırmızı renkli oyuncular yedek kadroda yer alan alternatifler veya as kadroda üçüncü tercih olarak kalan kişilerdir.

Bu yıl transfer olarak hiç bir hedefim yok, Meireles'in yaşlanması çok kötü çünkü istediğimiz isimleri bir türlü bulamıyoruz orta saha mevkisi için. Sezon öncesi Colman ile ciddi şekilde ilgilenmemize rağmen Trabzonspor kulübünün biçtiği yüksek transfer ücretini karşılayamazdık, Alper Potuk ile görüşmemize rağmen kulübü izin vermedi bir türlü.

Sezon sonu Anderson'ın sözleşmesinin bitişi, Meireles'in verimli çağını geride bırakması Türkiye sınırları içindeki saltanatımı sona erdirebilir. Mevcut transfer bütçesi 27M£, harcamak istemiyorum ama şart oldu artık. Mutlaka MC önerileri bekliyorum sizden.

fletcher a bir goz gezdir derim ilk sezon da manchester da satılık listesine konuyordu regenler oyunda cıkmaya basladıktan sonra normal transferlerın bir onemi kalmıyor acıkcası ben sadece regen elemanları kovalıyorum 17-18 yasında veletlerın profilleri insan ustu oluyor

oyunun ıkıncı sezonunda yabancı sayısı 5'e mi dusuyor?

Nesil
    2013
    Yer
    Ankara

Quote Originally Posted by ogsusam11 View Post
    oyunun ıkıncı sezonunda yabancı sayısı 5'e mi dusuyor?
    Kadroda sınırsız yabancı varken en fazla 10 adet oyuncu kaydedebiliyorsun.

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

İsco yeni Alex oldu takımda resmen. Malaga ilk sezondan küme düştü şok bir şekilde ve aldım hemen biraz pahalıya patladı ancak değdi.

Fossa dei Leoni / AC Milan
    Leoni armati, stiam marciando,
    Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
    Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
    http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
    TAKİP ET!

arkadaslar sezon bitmek uzere su anda ilk yılım takımda eduardo(shaktar) ve albiol(real) den kıralık
    performansları cidden cok ıyı bu oyuncuları almaya calısım mı yoksa sezon sonu cıkıcak regenleremı yonelım transfer lıstesıne dusen ıyı oyuncularımı kovalıyım tavsıyesı olan varsa beklıyorum

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by ThreepWooD View Post

İsco yeni Alex oldu takımda resmen. Malaga ilk sezondan küme düştü şok bir şekilde ve aldım hemen biraz pahalıya patladı ancak değdi.
    Bu adam bende 3. yılında transfer listesinde ama alamıyorum, Manchester Belhanda'yı satıyor ama ikna edemiyorum. Siz nasıl alıyorsunuz arkadaş bana da bir tüyo versenize. Kime el atsam gelmek istemiyor, Emre Can gibi adamları kiralık bile getiremiyorum. Takım 3 yıl üst üste şampiyon oldu, şampiyonlar liginde 2 çeyrek final 1 2. tur gördüm ve ligin itibarı güncelleme öncesindeki haline geri döndü. Ama küme düşen Werder'den Mehmet Ekici ve yine küme düşen Reading'den Jem Karacan bile gelmiyor ya. Böyle saçma birşeyle karşılaşmamıştım. Mecburen regenlere yöneldim artık, Allah'tan iyi Türk ve yabancı regenler buldum da zevk alıyorum. Onlar da olmasa istifa ederdim çoktan.

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

Ne kadro kurduk be

Alex'i Captain geri döndü ve ilk maçında çoştu. Bu takım Uefa'yı alacak bu sene başka yolu yok

Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    TAKİP ET!

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

Quote Originally Posted by himone View Post
    Bu adam bende 3. yılında transfer listesinde ama alamıyorum, Manchester Belhanda'yı satıyor ama ikna edemiyorum. Siz nasıl alıyorsunuz arkadaş bana da bir tüyo versenize. Kime el atsam gelmek istemiyor, Emre Can gibi adamları kiralık bile getiremiyorum. Takım 3 yıl üst üste şampiyon oldu, şampiyonlar liginde 2 çeyrek final 1 2. tur gördüm ve ligin itibarı güncelleme öncesindeki haline geri döndü. Ama küme düşen Werder'den Mehmet Ekici ve yine küme düşen Reading'den Jem Karacan bile gelmiyor ya. Böyle saçma birşeyle karşılaşmamıştım. Mecburen regenlere yöneldim artık, Allah'tan iyi Türk ve yabancı regenler buldum da zevk alıyorum. Onlar da olmasa istifa ederdim çoktan.
    Valla dostum adam gelmesine gelir de beni şaşırtan ilk sezon Malaga'nın küme düşmesi oldu.

İsco zaten satılık listesinde idi, bir sürü klüp asıldı ben alacağımızı düşünmüyordum ancak geldi.

Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    TAKİP ET!

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

martinez nasıl memnunmusun tam ball playing birde kaça geldi ben 30 milyon bayılmıştım

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

Quote Originally Posted by Önder HOCA View Post
    martinez nasıl memnunmusun tam ball playing birde kaça geldi ben 30 milyon bayılmıştım
    14.5 Milyon'a aldım da şuan o kadroda gözüm kapalı önereceğim tek kişi var oda;
    DİAME bu adamı sakın ama sakın kaçırmayın alabiliyorsanız, bir adam her yerde olur mu ?
    -Olur.

Sakatlıktan yeni çıktı ondan kadroda yok, yoksa herkes'i dönüşümlü oynatıyorum o hariç

Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    TAKİP ET!

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

Quote Originally Posted by himone View Post
    büyük ihtimal düsük yillik ücret öneriyorsundur.. avrupada 2 ye 3 e oynayan adami türkiyeye getirmek icin yillik 5-6 vermek gerekiyor..

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by KanaKe View Post
    büyük ihtimal düsük yillik ücret öneriyorsundur.. avrupada 2 ye 3 e oynayan adami türkiyeye getirmek icin yillik 5-6 vermek gerekiyor..
    Öneremiyorumki, adam teklife yanaşmıyor bile. Emre Can'ı 4. senemde yeni kiralayabildim. Bakalım transfer etmek istediğimde gelecek mi? Bir de Sow derdi çıktı başıma, 29 yaşında devre arasında 30 olacak ve sözleşmesi bitmek üzere, teklif yapıyorum 5 milyon Euro istiyor. Aynı şekilde diğer oyuncular da çok yüksek istiyor. Önceki oyunlarda böyle adamları satardım ama bu oyunda hiçkimseye teklif gelmiyor, daha 1 tane adam satamadım hepsini serbest bırakıyorum mecburen. Bu yüzden Türkiye'de oynamak çok sıkıyor, transfer zaten bir dert bir de üstüne sözleşme olayı var.

salih in cesaretinin 5 olması sizce de cok dusuk degil mi?

Ligin itibari gitgide düşüyor. 18. lige kadar geriledi bende. oyunda 2 senede 1 kere CL'de ceyrek finale cıktım, digerinde uefada gruplardan cıkıp Lille'e elendim.

niye surekli dustugunu anlamıyorum. Bana da kimse gelmiyor.

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by slayer34 View Post
    Ben de güncelleme öncesi bu konuda düzeltilsin diyenlerdendim ama aynı şekilde kalmasını uygun gördüler. Bakalım seneye düzelir herhalde.

Quote Originally Posted by ogsusam11 View Post
    Ligin itibari gitgide düşüyor. 18. lige kadar geriledi bende. oyunda 2 senede 1 kere CL'de ceyrek finale cıktım, digerinde uefada gruplardan cıkıp Lille'e elendim.

niye surekli dustugunu anlamıyorum. Bana da kimse gelmiyor.
    Benim ilk senemde 2 sıra birden yükseldi ve 4. senemde hala aynı yerde. Sadece sana bağlı değil, tüm takımlar etkiliyor. Senin dışında Avrupa'ya giden tüm takımlar çabucak elenmiştir.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by slayer34 View Post
    Fm 14'le beraber iyi bir ayar çekileceğini düşünüyorum, Ancak benim en fazla dem vurduğum konu genç oyuncuların fiziksel durumlarının aşırı derecede kötü yansıtılması. Salih gibi bir adam bugün her türlü Fenerbahçe'de oynar. Ama oyunda o seviyeye getirene kadar 4-5 sezon fiziksel çalıştırmak zorunda kalıyorsunuz, Teknik ve Zihinsel özelliklerine yüklenemiyorsunuz, Ee zaten oynatamadığınız için maç tecrübesinden edineceği kazanımlar da olmuyor. 23-24 yaşına gelince böylesine yüksek potansiyeli olan bir adamdan Selçuk Şahin çıkıyor.

Buna bir çözüm bulmak lazım, Avrupa'daki genç oyuncular oyunun ilerleyen dönemlerinde oyuna damga vururken bizde PA'sı -8 -9 çekilen adamlar yerlerde sürünüyor. Bu farklılığın önüne geçmemiz gerek.
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2008
    Yer
    Frankfurt am Main

Quote Originally Posted by balde_mir_07 View Post
    Fm 14'le beraber iyi bir ayar çekileceğini düşünüyorum, Ancak benim en fazla dem vurduğum konu genç oyuncuların fiziksel durumlarının aşırı derecede kötü yansıtılması. Salih gibi bir adam bugün her türlü Fenerbahçe'de oynar. Ama oyunda o seviyeye getirene kadar 4-5 sezon fiziksel çalıştırmak zorunda kalıyorsunuz, Teknik ve Zihinsel özelliklerine yüklenemiyorsunuz, Ee zaten oynatamadığınız için maç tecrübesinden edineceği kazanımlar da olmuyor. 23-24 yaşına gelince böylesine yüksek potansiyeli olan bir adamdan Selçuk Şahin çıkıyor.

Buna bir çözüm bulmak lazım, Avrupa'daki genç oyuncular oyunun ilerleyen dönemlerinde oyuna damga vururken bizde PA'sı -8 -9 çekilen adamlar yerlerde sürünüyor. Bu farklılığın önüne geçmemiz gerek.
    problem su bizim arastirma sefinin mentalitesine göre türkiyedeki gencler fizik olarak avrupadaki genclerden geride oldugu icin son dönemde fazla genc oyuncu cikmiyormus altyapilardan bence olayin fizikle felan ilgisi yok tamamen oyuncularin oyun zekasina bagli salih yasina göre oldukca zeki oynuyor bu sayede zaten fenerbahcede forma sansi yakaladi..

FM2013 de Fenerbahçenin çalıştırıldığı hazır save li dosya nereden bulabilirim arkadaşlar? 2015 ve üstü olursa iyi olur

Sayfa 17 / 22 İlkİlk ... 71516171819 ... SonSon

Mesaj Yetkileri