Quote Originally Posted by balde_mir_07 View Post
Rakip 10 kişi kalır üzerine de 1 penaltı atarsak neden yenmeyelim ? 2 defa oldu (Bate & Lazio) ne olur Allah'ım bir daha bir daha

İşin esprisi bir tarafa, sonucunun çok şeyi etkileyeceği bir karşılaşma ancak bana göre en önemli etken şu olacak, 2 senedir içeride Galatasaray'a ligi veriyosunuz, Psikolojik üstünlük falan yıkılmış durumda. Sizin 15 senede elde ettiğiniz imkanı adamlar -öyle ya da böyle- 2 senede inşa etti. Ve bu önlenemez yükselişe sekte vurmanın tek yolu, bu kupada final oynamak, hatta kazanmak. Eğer bunu gerçekleştirirsek Galatasaray'ın şampiyonluktaki başarısını gölgede bırakmış oluruz. Aksi halde gerisi hikaye. Fenerbahçe hiç bir zaman Galatasaray ardındaki 2.liğe sevinmemiştir ve sevinmeyecektir. Aynı şeyin üst üste olması da ipi daha da koparır. İşte bu ipi germenin, daha da sağlamlaştırmanın yolu bu maçlardan zaferle ayrılmak ve tüm dikkatleri üzerinize çekmek.

Bu yüzden bu maç önemli, sadece bir 90 dakika değil.
Ligi kimse vermiyor, 2. sene garanti değil zaten şu anda ama 2 sezondur size karşı da üstünlüğümüz var aradaki maçlarda, hem skor hem de oyun olarak. Olay imkan meselesi de değil ayrıca, Aziz Yıldırım'ın gördüğü Galatasaray şampiyonluğu Fenerbahçe'ninkinden fazlaysa zaten ortada abartılı bir başarı yok demektir. Bu iki takım arasındaki makas bence hiçbir zaman kolay kolay açılmaz, bir şampiyonluğa bakar. Siz bu kupayı kazansanız hatta Monaco'da oynanacak süper kupayı alsanız hatta ligi ve Türkiye kupasını da alsanız bile bizi bağlamaz ki. Bir tane Galatasaray'lının da çıkıp vay arkadaş adamlar ne yaptı diyeceğini, hayıflanacağını sanmıyorum açıkçası. Biz bunu zamanında yaptık, siz yarın tarihinizin Avrupa'daki en önemli maçına çıkıyorsunuz, biz 4 senelik ambargonun üstüne namağlup kazandık üstüne de Süper Kupa'yı Real'i yenip aldık. Yani ortada Türk futbolu açısından yeni bir şey yok. Senin kastettiğin şeyi anlamakla birlikte verileri farklı yorumladığını düşünüyorum. Bana göre Galatasaray camiasına vay be, daha iyisini yapmamız gerekiyor dedirtecek şey ŞL'de en az yarı final oynamaktır. İşte o zaman çıtayı yükseltmiş olursunuz, bize de imrenmek ve tebrik etmek düşer.

Maça gelirsek, 2-2 biteceğini düşünüyorum, Fenerbahçe bir dönem sezon içindeki en iyi futbolunu oynamaya başlamıştı ancak son dönemdeki değişik etkenlerden dolayı bir düşüş var, Avrupa'ya daha uygun bir oyun oynadığı için yenilmeyeceğini düşünüyorum ama sonuçta Benfica da kolay lokma gözükmüyor. Fenerbahçe'nin zayıf karnı zaman zaman orta sahası gözükse bile bu sezonki Yobo faktörü ve sonradan gelen Ziegler'in vasatlığı sebebiyle savunması bence.