Quote Originally Posted by Bulstrap87 View Post
itibarı bu kadar düşürmek bana göre yanlış tamam gs ile fb kadar itibar olmasın bunu kabul ediyorum ama bu kadar da düşürmek yanlış arastırmacı arkadas demis itibarı düsürdük ki sampiyon yapamazsa kişi kovulmasın e arkadas ben iyi giderken yine kovuluyorum yine kovuluyorum birsey degismiyor?? daha sezonu tamamlayamadım beşiktaşla.itibar düşükken ilk 3 e oynuyoruz yinede kovuluyoruz bunun nedeni nedir ki sezon bası sampiyonluk hedeflemiyorm sampiyonluk yarısı diyorum.
itibar bu kadar düsürülmeyip de maas bütcesi takımın bütcesi düsürülse olmaz mıydı?? ayrıca bu sene beşiktaşın gelirleri artmaya basladı itibar düsünce gelirlerde düsüyor ancak gercekte arttı gelirler. yıllardır borclanmayla yıldız oyuncu aldık suanda da aynısını yapabiliriz ancak baskan borclanma olmayacak dedi. siz itibarı bu kadar düsürmeyip bize oyuncu alma hakkı tanısaydınızda borclanma olup kulübü batırma yada kulübü düzlüge cıkarma işini bize bıraksaydınız daha gercekci olurdu bana göre.oyuncu gelmek istesin maas veremeyince alamayız zaten ki suanda maas ı karsılayamadıgımız icin büyük oyuncu almıyoruz baskan cebinden verse borclanma yapsa yine büyük oyuncu alabiliriz..ama bu seride beşiktaş ile büyük oyuncu alma işi hayal gibi..

Besiktas ilk sezon sampiyon olmadigi zaman, itibari (132) lig itibarinin (130) ustunde oldugu icin, itibar seviyesi hala oyun tarafindan dusuruluyor. Bu dususle beraber kulubun sponsorluk gelirleri de dusuyor. Bu gelirler dusunce, kulubun finansal durumu daha da zayifliyor.

Itibari veritabaninda 135 veya 140'a cikartsak, Besiktas ilk sezon sampiyon olmazsa bu dusus daha da sert olacak. Gelirler daha da fazla dusecek.

Benim de itiraz ettigim bir durum esasinda bu. Oyunda yukselen itibar daha fazla gelir getiriyor. Halbuki gercekte yukselen gelir daha fazla itibar getiriyor (en azindan transfer piyasasinda). Gelirlerin yukselmesi de basariya, taraftar profiline ve sayisina bagli olmali.

Ayni sey lig icin de gecerli. LigTV 5 yillik yayin anlasmasi yapti. Kuluplerin gelirleri garanti. Ama onceki veritabani surumlerinde lig itibari, UEFA siralamasina gore fazla yuksek oldugu icin lig itibari ve dagitilan yayin geliri daha ilk sezondan dusuyordu.

Bunu kulubun gurur meselesi gibi dusunmek yerine, oyunun iyi islemesi icin hangi seviyede olmali seklinde dusunmek gerekli. Ozellikle Besiktas icin borclarin yuksek oldugu, gelirlerin de cok yuksek olmadigi mevcut donemde oyun icinde yasanan bir itibar dususu Besiktas'i hirpaliyor ve uzun donemde daha da zayiflatiyor.

Halbuki, ozellikle bu sezon, Besiktas'in ligi 3. bitirmesinin kulubun itibarini dusurmemesi, gelirleri indirmemesi gerekli.

Transferlere gelince, itibar bir yere kadar onemli (ligi itibari bence kulup itibarindan biraz daha onemli). Ama itibar kadar onemli olan kulubun oyunculara odeyebilecek parasinin olmasi. Yani dusuk itibarli bir kuluple, eger cepte para varsa, onemli transferler yapilabiliyor cunku oyuncular paranin oldugu kuluple ilgileniyor.