Oyuncu motivasyonu ciddi derecede etki ediyor oyuna bunu söylemem gerek. Ne tür takım konuşması yapıyorsun maç içinde, maç arasında bilmiyorum, şunu dene. Hani diyorsun ya tatile gidiyorum, yardımcım 5-6 atıyor , maç sonrası bak yardımcın en son ne demiş, kim ne tepki vermiş. Şu an oynadığım Beşiktaş kariyerinde böyle durum oldu (reputation'ımı düşük tuttuğum için -pazar ligi oyuncusu- benden daha popüler oyuncular söylediklerime ters tepki veriyordu. Yardımcım konuşma yaptığında daha olumlu tepkiler almaya başladım.

İkincisi yine moral durumuyla ilgili, maç devam ederken sahada beklediğin performansı gösteremeyen, morali düşük, gergin, sinirli olan oyuncu varsa daha morali yüksek bir isimle değiştirmek de işleri senin lehine değiştirebiliyor. Holosko'nun Olcay'ın döküldüğü maçta sonradan girip Erkan Kaş (yedek takımdan vasat bir kanat oyuncusu) girip maçı değiştirebiliyor mesela (özellikleri diğer ikisine kıyasla çok daha düşük olmasına rağmen daha iyi oynamasını ben moral durumuna bağlıyorum).

Kadro yönetimi konusunda sıkıntı olmadığına eminim. Güzel kadro kurmuşsun, 5. yılın olduğuna göre oyuncular da seni seviyor olmalı. Konuşmalarla ben daha etkili sonuçlar alacağına inanıyorum. Taktik konusunda bazen tıkandığı zamanlar oluyor insanın, tıkır tıkır işleyen sistem birden duraklama dönemine girebiliyor.Bu dönemlerde radikal karar alıp oyun anlayışını kökten değiştirmek de pozitif sonuçlar doğurabiliyor. Mesela topa sahip olup, oyunu kontrol edip maç kazanmayı hedefliyorsun. Baktın istediğini alamaz oldun, tam tersini uygula. Savunmayı geride kur, rakip üstüne gelsin, sen kontratağa çık uzun toplarla. Sırf bunu düşünerek hep 3 taktik yapıyorum ben. Biri tamamen denge üstüne, genelde maça başladığım taktik de o oluyor. Her şey orta karar, oyun anlayışı-genişlik-paslaşma-vs. vs... Bir diğeri topa sahip olma üstüne, kontrollü, yakın, kısa paslar, daha yüksek yaratıcılık gibi. Sonuncusu katı anlayış, direkt paslar, geniş alana yayılma, kanatlardan pivota ortalar gibi

Çeşitlilik yaratmak gerek, hem sen daha çok zevk alırsın, hem takımın tıkanma yaşamaz ya da en aza indirger. Kadroyu oluştururken de benzer yolu izlemek gerek. Aynı mevkiye farklı tipte, farklı özellikte oyuncular bulundurursan sana taktiksel çeşitlilik, etkili hamle şansı sağlar.

Kornerleri de kullan usta Boşver gitsin, oyun bize cinslik yapıyorsa biz de zorlarız her açığını. Gönder ön direğe, koysunlar kaleye topu