Ben sizin para mevzusundan yakındığınızı söylemedim ki zaten.Avatarınızdaki Q7'yi göndermekte etkisi büyük olan bir hocayı savunmanız ilginç geldi bana o kadar. Cevap verme amaçlı bir mesaj değildi yani yazdığım.
------------------------------------
Samet Aybaba'nın kalması gerektiğini düşünenlere de, şu yazıyı okumalarını öneririm:
Üçüncülük Sonunculuktur!
Sezon başında Beşiktaş'ın şampiyon olabileceği yönünde "Gizli inanç" taşıyan biri olarak hayal kırıklığı yaşıyorum.
Kimse "Üçüncülük başarıdır" diyerek Beşiktaş'ı küçültmeye kalkmasın.
Bu takım yüzyılı aşkın süredir her zaman zirveye oynuyor. Şimdi kalkıp üçüncülük başarıdır diyenler, akıllarınca teknik heyeti, yönetimi, futbolcuları ya da kendilerini yüceltirken Beşiktaş'ı küçültüyor.
Türk futbolunda Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe için tek bir gerçek vardır o da Üçüncülüğün sonunculuk olduğu gerçeğidir.
Sizi bilmem ama "Üçüncülük başarıdır" sözü bana batıyor. "İki Büyükçülerin" ekmeğine yağ, yağcıların ekmeğine bal sürüyor.
Trajikomik Rekor!
2000-2001 sezonunda 34 karşılaşmada 48 gol yiyerek lig tarihindeki en çok gol yediği sezonu yaşayan Beşiktaş, bu sezonu 49 gol yiyerek tamamladı ve olumsuz anlamda bir rekor kırdı.
Bu rekorun en trajikomik tarafı; gol yeme rekoru kıran takımın, teknik heyetinin tamamının futbolculuk kariyerlerini savunmacı olarak tamamlayan kişiler olması.
Samet Aybaba, Ulvi Güveneroğlu ve Recep Çetin. İki sağ bek bir stoper! Sadece bu istatistik bile başarısızlık için yeter.
Türkiye liginde başarılı olmak istiyorsanız önce savunmayı sıkı tutup gol yememek zorundasınız Lucescu'nun da söylediği gibi "Siz Beşiktaş'sınız, bir şekilde gol atar ve kazanırsınız."
ERDEM ULUS