Tabi ki seri bitmiş değil ancak Konferans finalinde 22 sayı farkla galip gelmek de bir başkadır.Memphis bu mağlubiyetin şokunu atlatamayabilir en azından sıradaki maçta.
Tabi ki seri bitmiş değil ancak Konferans finalinde 22 sayı farkla galip gelmek de bir başkadır.Memphis bu mağlubiyetin şokunu atlatamayabilir en azından sıradaki maçta.
Maçı izleyemedim ama sonuç sürpriz değildi.Beklenen bir skor meydana gelmiş.SAS seriyi rahat alır gibi geliyor.
Miami Heat,güçlü Indiana Pacers pota altı oyuncularına rağmen seride 1-0 öne geçmeyi başardı.Paul George'ün normal sürenin son saniyesinde attığı üçlük jeneriklikti.Indiana Pacers'ın sahasında oynanacak maçlar serinin kaderini belirleyecek gibi görünüyor.
miami sans eseriyle kazandi maçta 40-50 tane top kaybi oldu ilk defa bu kadar cok gordum![]()
Şüphesiz ki zevkli bir maç oldu.Yalnız o son topta İndiana oyuncuları ağırlığını Lebron James'e vermeliydi çok basit bir sayı oldu onun için.İndiana Pacers,Heat'i zorlayacağını gösterdi 2. maçı alırlarsa şaşırmamak lazım.Paul George attığı 27 sayıyla ilk maçtan gösterdi kendini Heat oyuncularına ben burdayım diye.Heat'te Cris Andersen benchten gelip 7'de 7 attı gecenin gizli yıldızıydı şüphesiz.Bu arada hiç kimse yazmamış 2. maçı da aldık çok rahat alacağımız maçta bir son çeyrek şanssızlığı yaşadık maçı 12 sayı farktan uzattı Memphis.Uzatmalarda Duncan reyizin üstün oyunuyla galip gelmesini bildik ve seride durumu 2-0'a getirdik.Deplasmanda kesinlikle kaybederiz diye düşünüyorum ama 1 maç alırsak deplasmanda final kapısı açılır.
Memphis - SAS serisinde en geç 4.maçta Memphis biraz daha ağır basmaya başlayacak, kendilerini biraz daha gösterecekler, ama seri nasıl biter onu bilemiyorum. 3-0 olsa bile bu seri belki de tarihte bir ilki yaşatabilir bize, Memphis seri ilerledikçe rakibini yıpratan bir takım.
Pacers Heat'ı yenmeyi başardı. Son çeyreğin son 8 dakikasını izleme fırsatı buldum. İki takımda hücumda bol saçmalık yaptı. Özellikle Wade ve Stephanson karşılıklı olarak acayip saçma işlere imza attılar. Pacers kritik bir galibiyete imza attı diyebiliriz. Indiana'daki maçlar çok kritik olacak.
Rotasyon gücünü kullanmasını bilmeyen Erik Spoelstra,ipleri Pacers cephesinin eline vermiş oldu. Miami Heat,çok feci bir mağlubiyet aldı.Şimdi seri 1-1 ve kalan maçlar ilk 2 maçta olduğu gibi heyecan kasırgası çerçevesinde geçeceğe benziyor.
indiana içerden oynarsa miami çok zorlanır. Indıana'nin sorunu ise rotasyon. Bench'ten bu maç 5 sayılık katkı alabildiler sadece. Seri böyle gitmez ama eldeki malzeme de bu işte.
Benim favorim herşeye rağmen Indiana. Miami'yi pota altında dövüyorlar adeta.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Pacers yendi bu gece , inanılmaz keyif aldım. Miami'ye bu sene hakemler de pek yardımcı olmuyor. Pacers-SAS finali olsa da Pacers alsa![]()
İndiana Pacers beklediğim gibi kazandı.İlk maçı da alabilirlerdi ama son topta çok amatörce davranmışlardı.Bu maçta işi sıkı tutmuşlar anlaşılan Hibbert'te ilk maça göre daha iyi oynayıp gecenin yıldızı olmuş.İndiana evinde mutlaka 1 maç alacaktır önemli olan 2. maçı da alabilmek.Evinde 2'de 2 yaparsa İndiana finale çıkar diye düşünüyorum ben.İnşAllah'da bunu başarırlar farklı bir final takımı şart artık East'ten.
Bu arada Paul George ne smaç basmış arkadaş öyle hem Lebron hem Andersen'i tabiri caizse tecavüz etmiş.![]()
Benimde beklediğim gibi Pacer kazandı. Pacers Miami'ye çok ters gelebilecek bir takım aslında. Pota altına Hibbert ve West ile domine ederlerse kendilerine çevirebilirler seriyi. Ama Paul George'un da LeBronu hem savunmada hem hücumda altına alması gerek.
Birde Lebron'un son iki hücumda tıkanıp, pas vermeye çalışıp 2 top kaybettiğini de eklemek gerek. Ancak Miami'nin artık o Big3'lüsü yok gibi. Wade ve Bosh o imajlarını bana göre kaybediyorlar.
Wade sakatlıklardan çok çekti Bosh'ta aynı şekilde.NBA'de sakatlıklardan sonra oyuncunun tam performansına dönmesi ister istemez kolay olmuyor maalesef.Ama Lebron bu sezon takımı fazlasıyla sırtlıyor Wade eski halinde olsa Miami'yi durdurması daha da zor olurdu ki şu haliyle bile sağlam ilerliyorlar ama bi yerde patlak verecekleri belliydi.
Ben takıma güveniyorum, öyle ya da böyle Pacers'ı geçeriz. Her zaman bu şekilde etkili oynayamaz Hibbert, George gibi oyuncular. Wade'in dizindeki sakatlığı nüksedip duruyor, eski atletizmi buna bağlı olarak çok geriledi ancak artık kendi kabul ettiği 2. adamlık olayından kurtulup takıma hücümda katkı sağlamalı. Lebron maç içinde ne kadar dominant olursa olsun Miami her zaman Wade'in takımıdır.
Joel Anthony ve Chris Andersen'a daha fazla süre vermedikçe Erik Spoelstra,Lebron James'in ekstra oyunlarına mahkum kalacaktır.Chris Bosh, en azından bu seride benchte oturtulmalı ve pota altı savunma anlamında güçlendirilmelidir.Aksi takdirde David West ve Roy Hibbert'ı zapt etmek mümkün değil.
Spurs Grizzels'i deplasmanda mağlup etmiş. Seri 3-0 oldu Spurs geçen yılların rövanşını alıyor. Finalin ilk takımı belli oldu diyebiliriz artık.
Memphis'i deplasmanda da yenerek seride durumu 3-0'a getirdik.Artık finale çıktık diyebiliriz ama NBA'de ne olacağı belli olmuyor ki zaten Popovic reyiz oyuncuların rahat olmaması konusunda onları uyarmıştır diye düşünüyorum.4-0'ı bulup erkenden finale çıkarız umarım çünkü Heat-Pacers serisi çok rahat 6.-7. maça gidecektir.
ah memphis ah....
Memphis şanssız takım gerçekten daha ilk çeyrekten 16 sayı fark yapmışlardı bizim takım çok iyi toparlandı ama ve maçı uzatmalara taşıdık uzatmalarda Memphis 2 maçtır bir varlık gösteremedi rahat aldık maçları uzatmalarda.Bizim takımın ilginç bir istatistiği de var tekli yıllarda finallere kalıyoruz ve şampiyon oluyoruz finale çıktığımızda.Umarım bu geleneğimiz devam eder önce finale çıkarız sonra da şampiyon oluruz.
Herhangi bir konferans finalinde süpürme var mı bu zamana kadar ? Çeyrek final , yarı final neyse de konferans finalinde rakibi süpürmek önemli iş.
Vardır muhakkak biz en son şampiyonluğumuzda Cavaliers'i süpürmüştük mesela finalde yapmıştık bunu daha önce.
Olmaz olur mu var tabi. Akla gelen hemen 2003'te New Jersey'nin Detroit'i süpürmesi var. Hatta konferans finallerini geçin 2007 Nba finalinde Spurs Cavs'ı süpürmüştü.
Sağolun arkadaşlar![]()
Lakers o müthiş döneminde 4-0 4-0 4-0 4-1 olarak harika bir playoff sezonu geçirip şampiyon olmuştu mesela.
Memphis'i 93-86 yenerek seride durumu 4-0'a getirdik ve NBA Finaline çıktık.Memphis'ten 2 sene öncenin hesabını onları 4-0'la süpürerek aldık.6 Senelik bir hasret var çıktığımız finalleri hiç kaybetmedik yine bu gelenek bozulmaz ve şampiyon oluruz inşAllah.
memphis gerçekten sasirtti beni..
Şaşırılacak bir şey yok ilk defa buradalar onlar için de iyi bir tecrübe oldu gelecek sezon buralara gelirlerse daha sağlam işler yaparlar.Spurs süper 3'lüsü ile birlikte burada nasıl oynayacağını bilen adamlardan kurulu bir takım.OKC'de Westbrook sakatlanınca işimiz kolaylaştı ve finale çıktık.Finalde de İndiana Pacers gelse tadından yenmez ama Miami 2-1 yaptı seride durumu saha avantajını tekrar eline geçirdi.