Eski tadı alamıyorum, bu lafı CM ile sabahlayan okulda defterlerine kadro kuranlardan son serilerde oldukça fazla duymaya başladık. O dönemde oynadığımız oyun çok basitti aslında, hayal gücümüze dayalıydı, şimdi açsak 10. dakikanın sonunda kapatırız o çoğu bizim için efsane olan oyunumuzu.

O zamanlarda da yok muydu hatalar, açıklar, mesela 4-1-2-1-2 taktiği vardı, Roma efsanesi vardı bir ara oyunun en iyi takımıydı neredeyse ama o zaman bu kadar detayı bilmiyorduk, heyecanımız fazlaydı, şimdi ise büyüdük, bunu belki kabul etmek istemiyoruz ama o hayata bakan çocukla şu anda hayatı yaşayan adamlar arasında fark var. Değişmeyen şey, futbola olan tutkumuz.

Yeni seriyi çıkacağı gece beklerken yeni seri çıktıktan üç beş hafta sonra oyunu edinir hale geldik. Bu isteksizlik üzerine bazı başarısızlıklar da eklenince oyundan soğuma hızlı şekilde ilerlemeye başladı. Devre arası transferlerinden sonra büyük heyecanla Fenerbahçe kariyeri yapmam gerekirken oyunu açmak bile istemiyordum, oyundan bir süre ayrı kalmak iyi gelebilir diyebiliriz ama ben oldukça ayrı kaldım ama yine aynı takımla açınca yine aynı hislerle kapattım oyunu.

Aylarca oynamayıp beni yeniden oyuna bağlayan Rangers oldu. İskoçya'nın en dibine atıldığı geldi aklıma, açtım bir kariyer. Hem alt liglerdeki büyük takımlar bana cazip gelmiştir, Juventus ile de keyifli zaman geçirmiştim zamanında. Kadrosu zaten o seviyenin çok üzerinde Rangers'ın, ülkenin en iyi 2 takımından biri, stadı o ligde olmasına rağmen full çekiyor neredeyse, oyuncu getirmek konusunda çok sıkıntı yaşamıyorsunuz.

Seçenek çok, önce mevcut kadroyla yoluma devam ettim, yüksek maaş alan bazı oyuncularla yolları ayırdım çünkü takım zaten kazanıyor. Üst seviye oyuncuları kiralayarak yoluma devam ettim bir süre, yine başarılara devam edip kazandım.

Seviye atladıkça geleceğe yatırım yapmak geldi aklıma, takımı gençleştirmek istedim, imkan çok takımdan dolayı, gözlemcilerin önerdiği bazı gençleri aldım, maaş bütçesi sıkıntısı olunca veteran oyunculara veda etmeye çalıştım, takıma yıllarını vermiş ama yüksek maaşı sebebiyle ayrılmak zorunda kalanlar. Karma dönemde her genci tecrübelilerin yanına verdim, beraber oynamalarını sağladım.

3. sezona başlarken takımda 2 adet 25 yaşında oyuncu vardır, diğerlerinin en büyüğü 18 yaşındaydı. Tamamı gençlerden kurulu bir takım neler yapabilir acaba diye düşündüm ve zorlanmadan bunu uygulamaya koydum. Hepsi tecrübesiz 20 tane oyuncum vardı ve anladım ki böyle de olmuyor, potansiyelleri var ama baskıyı kaldıramıyorlar, kayıplar yaşıyoruz.

Bu sefer transfer sezonunun bitmesine 2 gün kala, yıllarını futbola vermiş, eski formunda olmasa da tecrübesiyle takıma seviye atlatacak tam 11 oyuncu transfer ettim, kullandığım taktikte her mevkiye birer oyuncu. En genci 33 yaşında olan yeni bir 11 çıkardım ortaya, yine özenle seçtiğim gençleri bu yaşlı kurtların eline verdim.

Bir taraftan geleceğin takımını oluşturma heyecanını yaşarken diğer taraftan günü kurtarma peşinde oldum. Farklı takımlarda farklı kariyerlerle yaşanacak heyecanı aynı anda yaşamaya başladım. Kaybedilen puanlar belki bana 1 sezon kaybettirdi ama bu yaşlı kurtların deneyimiyle kupada finale uzanıp daha üst lige çıkmadan avrupada oynama şansına eriştik.

Sezon sonu yüksek maaşları sebebiyle yaşlı kurtlara yine veda ettim ve takım yaş ortalaması yine 18 oldu. Ama bu sefer deneyim kazanmış bir takım, yeni oyuncularla 34 kişilik bir ekip ve 3 farklı 11'le sahaya çıkabilen bir ekip oluşturdum. Kendi bulup getirdiğim oyuncular iyi oynadıkça keyifleniyorum, hangi onbiri sahaya sürsem yıldız olabilecek oyuncu görmek, kazanma alışkanlıkları kazanmaları rotasyonu tüm takım olarak yapmak da ayrı bir keyif vermeye başladı şimdilerde.

Bu gençlerle zirveye çıktım, sonunda Premier Lig'e ulaştım. 4. sezon sona erecek ve son yıllarda diyeyim hatta en başarılı olduğum kariyerlerde bile bu kadar keyif almamıştım. Çünkü yapılabilecek farklı şeyleri tek kariyerde yapabildim, şimdi Celtic gibi bir devi devirmek var, 4 sezondur hem lig hem kupayı kazanan ve son yılda abartıp namağlup şampiyon olan Celtic'i devirme hedefi var önümde. Yaş ortalaması 19-20 oldu, bu oyuncularla devam edeceğim ama ilk sene bu gençler Celtic'i deviremeyecek muhtemelen ve 2. sezon için bu sefer de dünya starlarını kadroya katma üzerine bir stratejiyle oyuna devam edebilirim.

Artık sıkılmış, oyundan soğumuş arkadaşlarıma tavsiyem Rangers ile mutlaka bir kariyer yapın, oyuna fazla zaman ayıramıyor olmanız da bir avantaj olacaktır çünkü alt liglerde bir süre sonra sürekli galip gelmek sıkıyor ama oyunu günde bir iki saat oynuyorsanız bu sıkıntı olmaz. Çok uzun zaman sonra, işten eve dönerken oyunu oynama isteğim ve neler yapacağım üzerine hayallerim olduğunu gördüm, Rangers'a bir şans verin derim. Potansiyelleri 4-4,5 olan oyuncuların mevcut yeteneklerinin de o seviyeye yaklaşması, hepsinin de en sevdiği personel kısmında adınızın yazması ayrı bir keyif...