Quote Originally Posted by Sysmix View Post
"Daha iyisini yapabilen de yoksa, ben oynar ve zevkimi de alirim" ; şimdi hiç kusura bakma senin zevk alma seviyen bayağı düşükse burda şikayeteni dile getiren bilmem kaç tane adam aynı seviyede olacak diye bi kaide yok.
Ilgimi cekti bu yazdigin. Belki Turkiye'de bu aralar cok populer olan televizyon dizilerini zevkle izliyorsundur. Ornegin bu diziler de bana hic cekici gelmiyor. Hepsi bana cok yavas ilerleyen, gerektiginden fazla uzatilmis geliyor. Turk sinemasinin cogu yapimlari da oyle. Hepsi tek hikaye uzerinden giden ve ilgimi yeterince tutamayan yapimlar.

Ama ben bu diziler hakkinda sikayet etmiyorum. Cunku onlarin da musterisi var. Sadece Turkiye'de degil, Turkiye disinda da musterileri var. Beni eglendirmeyen bu diziler ve fimler, pekala baskalarini eglendirebilir. Bunu da dogal karsilamak lazim.

Mesela bir cok kisi oyunda sakatliktan sikayetci.

Ben degilim.

Cunku son 11 yila bakarak UEFA'nin yaptigi arastirmaya gore 25 kisilik bir takim (Sampiyonlar Ligi seviyesi takimi) bir sezonda ortalama 50 tane sakatlik geciriyor.

Bu 50 sakatligin, yaklasik 25 tanesi sadece en fazla 1 haftalik sakatliklar. 15 tanesi ise iyilesmesi ortalama (yani oyuncuya ve kas grubuna gore 7 gunluk de olur 3 haftalik da olur, 3 gunluk de olur, bir aylik da olur) 15 gun suren kas sakatligi.

Ortalama 6-9 tanesi 4 haftadan daha uzun sureli sakatlik.

Ve 1000 saat macta (11.11 mac) ortalama 25 tane sakatlik yasaniyor. Mac basina yaklasik 2.25 sakatlik yani.

1000 saat antrenmanda ise ortalama 4 sakatlik yasaniyor.

Ve tabii daha fazla mac oynamak sakatlik riskini de arttiriyor. Bir sezon cok fazla oynamis bir futbolcu, bir sonraki sezon sakatliklarla daha fazla ugrasiyor.

Kisacasi esasinda hata olmayan bir sey, yillardir kullanicilar tarafindan hata olarak degerlendiriliyor maalesef.

Bunlar Sampiyonlar Ligi futbolcularinin istatistikleri. Yani fiziksel olarak en ust duzey futbolcular. Yani en iyi fizyoterapistlere ve doktorlara ulasma imkani olan kulupler.