Quote Originally Posted by perpetua View Post
CM 01-02'yi en son 2002 yilinda oynadim.

Ondan sonra gelen her CM/FM surumunu CM 01-02'ye tercih ettim.

Simdiye kadar oynadigim hic bir oyun (FM veya baskalari) hatasiz olmadi. Bundan sonrakiler de hatasiz olmayacak.

Ben bu hatalara kafayi takip eglencemi bozmak yerine, bunun bir oyun oldugunu ve bu oyunun kendi kurallari icinde oynanmasi gerektigini dusunuyorum.

Mahalle arasinda mac yaparken 3 korner, 1 penalti kurali konulur(du). Veya penaltilar, kalecisiz kaleye, arkani donerek topukla atilirdi. Bu farkli kurallar kullanilirdi cunku saha kucuktu, kale kucuktu. Kucuk sahada korner kullanmanin bir manasi yoktu. Kucuk kalenin icine kaleci sokup penalti atmanin bir anlami yoktu.

Bu farkli kurallara bakip, boyle futbol olmaz deyip oynamamak da var, bu kurallari kabul edip oynamaktan zevk almak da var. FM de kendine has bir menajerlik oyunu. Gercek futbola olabildigince benzeyen ama kisitlamalar veya zaman yetersizligi yuzunden tami tamina benzeyemeyen, hatalari olan bir oyun.

Daha iyisini yapabilen de yoksa, ben oynar ve zevkimi de alirim.

Selam,

Oyun olduğunun altı çizilerek bunun bir simülatör olduğunu belirten yapımcıdan "gerçeklik" yüzdesinin olabilecek en üst seviyede olmasını isterim. Benim takımım her maç "orta-kafa-gol" yerse sorunu kendimde ararım, benim takımım her hafta aylık bazda 3-4 oyuncu revire çıkartırsa sorunu yine kendimde ararım. Ben oyunun hatasız olması gibi bir beklentide olmadığım gibi kimsenin bunu onaylamasından haz duymadım.

Lâkin, kronikleşen problemler için yıllarca çözüm sunmayan bir firmanın da neden bu kadar cansiperane savunulduğu forumun objektif olduğu konusunda kafamda soru işaretleri bırakmıyor değil. Tamam bu oyunu sizin gibi günlerce veya dos-promt'tan itibaren oynamadım. CM01-02 ile başladım ve ard arda oynadığım bir oyun. Kesinlikle başarılı bir oyuncu olmadım ama bu oyunda nasıl ve neden yenildiğimi hiç bir zaman önceden kestiremezdim. Sezon sonu veya maç sonu rakibin oyununu yorumladığımda nerede hata yaptığımı öğreniyordum. Şimdi ise(!) defansım ayağında topu 15 sn tutuyor ki tutuşundan belli, panik halinde rakibe veriyor gol oluyor. Arkadaş golünde değilim olabilir de farklı kayıtlı oyunlarda hep aynı tarz goller yiyorum, 16 yaşındaki rakip futbolcular (bunlar PTT 1.lig futbolcuları, teknik üst düzey değil yani) her serbest vuruşu istisnasız filelere yolluyorlar. Savunmada iken topun başında herkes Hagi, Sergen, Alex, kalecilerimin hepsi Hayrettin, Fevzi, Recep. Bir sezon boyunca 10 kere federasyona itiraz ettim maç içerisindeki pozisyon için, "TFF Sessiz kalmayı tercih etti" selam gibi oldu haberler panosunda.

Ayrıca oyun çıkış tarihi (tam bilmiyorum örn

Kasım 2012 - Oyunun oynanılabilirlik derecesi -10/5-39$

Mayıs 2013 - Oyunun oynanılabilirlik derecesi - 10/7 - 20tl

E biz niye alıyoruz ki erkenden pahalı fiyatına sinirlenmek için. Yıl sonuna doğru alırım oh mis, yama derdin yok neden? çünkü çıktı hepsi. Al yükle oyun.

Kısaca söylemem gerek; bu versiyon ile mutlu olan arkadaşlarım "siz çok yaşayın"

Korsanı desteklemiyorum ama bu adamlar oyun korsana düşmesin diye uğraşacakları zamanı oyuna harcasalar (biliyorsunuz FM 2007 installation guide ) inanıyorum ki bir çok kişi parasıyla satın alacak oyunu. CM 10 veya 11 ilk türkçe çıktığında 1.5$ sabit geri kalan ücreti "donate" olarak bağışlıyordunuz. toplam 20$'a almıştım feda olsun diye. FM08'den beri kendini geliştirmeyi tema düzenleme sanan ve oyuncu menajeri olayını bildiğimizin aksine "dünyaları yaratan menajer" imajını gözümüze sokarak oyunu oynatmaya çalışan ama "crash dump" ile oynatamayan SI GAMES pişkin pişkin "hehe biz dünyada bir numarayız yea" haliyle başarılı olmasını temenni ederim.

Crash dump için arkadaşın biri "fareyle değil space bar ile geçin" demiş. Denersiniz artık