AVM yapılıp yapılmaması ile ilgilenmiyorum aslında ben. Başta ilgilensem gider tepki gösterirdim. Zaten şu an atıyorum 20bin kişi katıldıysa taksimdeki eylemi 18bini AVM için değildir. Bu yıllardır süregelen bir durum.
Bu halkın eylemden,şiddetten canı çok yanmış 80'e kadar. Bir olay oldu mu "polis boşuna atacak değil ya,anarşiklik yaptılar demekki" diyor orta ve üstü yaşlı insanlar yani halkın büyük bölümü. Bu durumu iyi analiz etmiş iktidar ve her eylemde daya gazı,copla döv,al içeri işkence et olabildiğince katı ol emri veriyor polise. Polisin hepsini itham etmek istemiyorum ama bu kadar güçlü bir kurum olmasının sebebi mevcut iktidarın savunucusu olmasıdır.
Her neyse işte bu şekilde yıllar yılları kovaladı sürekli insanlara eziyet edildi. E dostum bir olur iki olur. Sen Mısır'da "kendi halkına eziyet eden hükümet meşrutiyetini kaybetmiştir" diyorsun. Tam 2 sene sonra kendi halkına eziyet ediyorsun. Sana göre kendi halkın sadece sana oy verenlerse bilemeyeceğim ama kafanıza göre orantısız ve aşırı şiddete başvurursanız bir yerden sonra fitili yakmış olursunuz. Halkı da(en azından olaylardan haberi olanların büyük bölümünü) karşınıza alırsınız.
Tabi onların kafaları rahattır. Anadoluda çok duyulmamış haber malum medya yazmıyor yayınlamıyor. Anne neredeyse iç savaş var istanbul'da dedim anneme hiç bir şeyden haberi yok kadının ve onun gibi milyonlarcasının.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly