@Aydin
Ben Türkiye Cumhuriyeti tarihinde iktidar değişiminin ardından "Amerika endeksli politika" veya senin deyiminle "Amerikan kuklası" olmayan bir iktidar görmedim, işitmedim ve duymadım. Dün gelenler de böyleydi, bugün olan da böyle yarın gelecekler de.
2001'de de kriz oldu 2009'da da, yaşın benim gibi her iki durumu görmeye müsaitti. Eğer aynı şartlar yaşandı diyosan sözüm yok. Siyasette doğru söz mü aryosun veya sürekli doğruları savunanları mı ? Bak bakalım Cumhuriyet tarihinde Atatürk toprağa başını koyduktan sonra kim bir doğru üzerinde hareket etmiş ? Her dönem kendi içinde çelişkileri ve yalanları barındırıyor. Biz bunca kötü arasında iyiye bakmaya çalışıyoruz, yani gördüğümüz ve yorumladığımız sadece kötünün iyisi. İş kötüye bakmaya kalırsa gelen ve olanın alayı kötü.
Geniş olarak yorumladığım bir durumdan sadece bir kesit alıp "İşte siz bu kafadasınız, Tayyipçisiniz vs demek" yakışmıyor. Eğer senin gibi herhangi bir görüş sempatizmanı olsaydım yorum içinde çelişkileri barındıran bir görüş savunmazdım, bundan emin ol.