Sayfa 14 / 163 İlkİlk ... 412131415162464114 ... SonSon
391 ile 420 arası toplam 4887 sonuç

Konu: Gezi Parkı Direnişi

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

@Aydin

Ben Türkiye Cumhuriyeti tarihinde iktidar değişiminin ardından "Amerika endeksli politika" veya senin deyiminle "Amerikan kuklası" olmayan bir iktidar görmedim, işitmedim ve duymadım. Dün gelenler de böyleydi, bugün olan da böyle yarın gelecekler de.

2001'de de kriz oldu 2009'da da, yaşın benim gibi her iki durumu görmeye müsaitti. Eğer aynı şartlar yaşandı diyosan sözüm yok. Siyasette doğru söz mü aryosun veya sürekli doğruları savunanları mı ? Bak bakalım Cumhuriyet tarihinde Atatürk toprağa başını koyduktan sonra kim bir doğru üzerinde hareket etmiş ? Her dönem kendi içinde çelişkileri ve yalanları barındırıyor. Biz bunca kötü arasında iyiye bakmaya çalışıyoruz, yani gördüğümüz ve yorumladığımız sadece kötünün iyisi. İş kötüye bakmaya kalırsa gelen ve olanın alayı kötü.

Geniş olarak yorumladığım bir durumdan sadece bir kesit alıp "İşte siz bu kafadasınız, Tayyipçisiniz vs demek" yakışmıyor. Eğer senin gibi herhangi bir görüş sempatizmanı olsaydım yorum içinde çelişkileri barındıran bir görüş savunmazdım, bundan emin ol.
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Aydin View Post
    Ülkelerde ekonomik kriz olur. Doğaldır. Yunanistan'ın düştüğü durumu hepimiz görüyoruz. Almanya parmağında oynatıyor Yunanları. Ama o "para dilenenler" dediklerin halka göz göre göre yalan söylemiyor, çiftçiye "ananı da al git" demiyor, "çöldeki bahtsız bedevi" gibi, 10 sene önce söylediklerini 10 sene sonra inkâr etmiyordu yani dansözlük yapmıyordu.

Kaldı ki "IMF" den kurtulduk" diye milletin gözünü boyarken dış borçtan hiç bahsedilmiyor.

Siyaset konuşmak belki yasak ama şu yeni jenerasyonu bazı şeylerin farkında olmaya uyandırmak gerekiyor. Hükümeti seven, tayyibi seven olabilir bu forumda. Saygı duymuyorum. Normalde "saygı duyarım" yazmam gerekirdi ama hayır, saygı duymuyorum. Her fırsatta Cumhuriyet'le alakalı bir olayda "hastalanıp" kutlamalara katılmayanlar, feto tarafından her sene düzenlenen türkçe olimpiyatlarında nedense hasta olmuyor. Ülkesinde katliam düzenleyenleri sınır kapısından içeri almalarına rağmen utanmadan bir de suriye devletine savaş açmaya çalışan adamlar tarafından yönetiliyoruz.

O el pençe divan dediğin adamlar en azından yurdun bağımsızlık ve egemenliğini savunuyorlardı. Şimdi bildiğin amerika'nın kuklasıyız ve dış politikamız diye bir şey yok. Amerika'nın politikasını uyguluyoruz.

Zaten artık laiklikle de yönetilmyioruz. İç politika da böyle bir durumda.

akepeye bugün oy veriyorsunuz. tayyibin seçmenisiniz. dostusunuz. ama unutmayın ki bir zamanlar esad da onun dostuydu. kardeşiydi.

Şimdi otorite artık tayyip. dostuysanız, -şimdilik- zarar görmezsiniz. ama dostu değilseniz ileride bir gün sizin de kafanıza biber gazı sıkılabilir.

Artık uyanın. Gezi parkı bir direniştir. "Artık yeter" cümlesinin eyleme dökülmüş halidir. Ama memlekette koyun çok.
    Diğer yazdıklarınla ilgili yorum yapmayacağım ama, Türkler, Fatihlerin, Yavuz Sultan Selimlerin, Kanuni Sultan Süleymanların devrinden beri ne zaman dışa bağımsız bir devlete sahip oldu ki? Bu zırvalıkları bırakın. Güçlü her zaman zayıfı ezer, veya kontrolü altında tutar. Türkiye 10 sene önce de 80 sene önce de 150 sene önce de Amerikanın veya İngilizlerin veya Fransızların dediklerini yapıyordu. Yapmaya da devam edecek. Bunun ne Tayyip Erdoğan'la ne isyanla ne darbeyle ne başka birisiyle alakası var.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by Rick Nelson View Post
    Atatürk döneminde de mi bağımsız değildik ?

Sen hakikaten at gözlüklerini hala atamamışsın.Reyhanlı'da olay oldu adam 15 gün sonra gitti,bunun doğrudan Tayyip Erdoğan'la alakası var.

Alkol yasağı neymiş ? Sen kimsin de milyonların işine karışıyorsun,kim veriyor sana o hakkı ?

Aydın Abi'nin dediği gibi Tayyip Erdoğan halkı önemsese,bir çiftçiye "Artistlik yapma lan,ananı da al git!" demezdi.

Neyse dur dur,

ekonomi iyiye gideya !!
    Yolları da yaptıklar. pkk falan da şimdi ateş kes oldu sağlık sektöründe de gelişmeler var. bunları unuttun.

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

Eskiden böyle polisler de vardı.

"insanı kirleten, ağzına giren değildir. ağzından çıkandır insanı kirleten."

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by Redrum View Post
    Diğer yazdıklarınla ilgili yorum yapmayacağım ama, Türkler, Fatihlerin, Yavuz Sultan Selimlerin, Kanuni Sultan Süleymanların devrinden beri ne zaman dışa bağımsız bir devlete sahip oldu ki? Bu zırvalıkları bırakın. Güçlü her zaman zayıfı ezer, veya kontrolü altında tutar. Türkiye 10 sene önce de 80 sene önce de 150 sene önce de Amerikanın veya İngilizlerin veya Fransızların dediklerini yapıyordu. Yapmaya da devam edecek. Bunun ne Tayyip Erdoğan'la ne isyanla ne darbeyle ne başka birisiyle alakası var.
    1920-1945 arası yani TBMM hükümeti ve Türkiye Cumhuriyeti'nin İkinci Dünya Savaşı'nın sonuna kadar olduğu dönem Türkiye bütün dış kuvvetlerin dışında bir politika izledi.Bunları göz ardı etmemek gerekir.Çok ince noktalar bunlar.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

Adamsın AMİRİM !

Drogba

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

CHP mitingini iptal etmiş.İyi oldu bu.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Atatürk döneminde de mi bağımsız değildik ?

Sen hakikaten at gözlüklerini hala atamamışsın.Reyhanlı'da olay oldu adam 15 gün sonra gitti,bunun doğrudan Tayyip Erdoğan'la alakası var.

Alkol yasağı neymiş ? Sen kimsin de milyonların işine karışıyorsun,kim veriyor sana o hakkı ?

Aydın Abi'nin dediği gibi Tayyip Erdoğan halkı önemsese,bir çiftçiye "Artistlik yapma lan,ananı da al git!" demezdi.

Neyse dur dur,

ekonomi iyiye gideya !!

Şuna çok güldüm,haklılar : Tüp kaçağını çakmakla kontrol eden bir milleti biber gazıyla yıldırabileceğini düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz .
    Evet Atatürk döneminde de değildik. Neden olalım? Çok güçlü bir devlet miydik?

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Evet Atatürk döneminde de değildik. Neden olalım? Çok güçlü bir devlet miydik?

İngiliz Kralı...

Nesil
    2007

Kusura bakmada bir İngiliz asla birinin önünde eğilmez Hele hele İngiliz aristokrasisi.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Atatürk dönemini sorgulayan arkadaşlara buradan cevap vermek anlamsız. Onlara öğretilen şeylerin önüne geçmek çok zor çünkü. Anca kendilerinin açıp araştırması lazım.

Nesil
    2009
    Yer
    Ankara

( ölü Taklidi )

Nesil
    2010
    Yer
    [01]

Adanadaki Mitingde 17 Kişiyi göz altına aldı polis, Adanasporlu Ve Demirsporluları Yan yana slogan Atarken Gördük Teşekkürler Başbakan.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Maalesef tartışamayacağım çünkü siz tarafsız olduğunu savunanlar dahi çoğu konuda taraflısınız, objektif bakamıyorsunuz. İngilizler savaşlardan dolayı artık bitmiş perişan olmuş bir devleti istedikleri an işgal edemezler miydi? Acaba bunu mu isterlerdi? Yoksa anlaşmalarla olayı kapatıp kendi istedikleri yönetimi sağlamalarını mı isterlerdi? Bence ikinci seçenek. Ve bu olay herkes için geçerli. Doğanın kanunu çünkü.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Güçlü bir devlet değildik,şuanda çok iyiyiz canım ya,gel gel kucağıma gel.

Atatürk döneminde yapılan atılım bu padişah,aman başbakan döneminde yapılan atılımı katladı.Kanıtları veririm istersen Erdoğan 2002-2012 arasındaki demiryolunu 1924-1934 arasındakiyle karşılaştıracak kadar olaylara uzak.

Sanayi atılımı çok yüksekti Atatürk döneminde

Atatürk'ümüze kurban olun siz canlar
    Ben şu anda güçlüyüz demedim. Yavuzdan beri değiliz, olmadık, olmayacağız da dedim. Saçma sapan konuşacaksan tartışmayalım.

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

bu akp cevresinin her muhalefet girisiminde darbe argumanini kullanmalarindan biktim. kimsenin darbe falan istedigi yok, sunu ogrenin artik. fasizmden dert yanan bir toplumun darbeyle ne ilgisi alakasi olur.

Nesil
    2007

@Redrum

İngiltere de finansal olarak çökmüştü o zamanlar. Bir savaşı daha kaldıramazlardı. Kısaca kazandık ve bitti. Atatürk dönemi Cumhuriyet tarihinin en bağımsız dönemiydi ama tam bağımsız olamazdık o kadar güçsüzken. Olabildiği kadar kendi kararlarımızı vermeye çalıştık. Olmadı; şu an daha çok bağımlıyız işte. Bu bağlılıktan da kolay olay kurtulamayacağız bence. Adamlar bize bir daire çizmiş dışına çıkamıyoruz. Çıkartmazlar. Başarabilecek olan varsa buyursun başbakan olsun.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Maalesef tartışamayacağım çünkü siz tarafsız olduğunu savunanlar dahi çoğu konuda taraflısınız, objektif bakamıyorsunuz. İngilizler savaşlardan dolayı artık bitmiş perişan olmuş bir devleti istedikleri an işgal edemezler miydi? Acaba bunu mu isterlerdi? Yoksa anlaşmalarla olayı kapatıp kendi istedikleri yönetimi sağlamalarını mı isterlerdi? Bence ikinci seçenek. Ve bu olay herkes için geçerli. Doğanın kanunu çünkü.
    Haklısın, İngilziler savaş istemedi. İngilizler Osmanlı'nın son padişahıyla anlaşıp, ülkeyi SATIN ALMAYA bak, büyük harfle yazdım, tekrar yazıyorum SATIN ALMAYA çalıştı.

O kadar çok yanıldığın şey var ki. Bunları araştırmak için yapman gereken tek şey google'dan bakmak. Sömürge olayında hala dünyada 1. sırada olan bir krallık olan İngiltere. Şu an resmen ilkokuldaki bilgilerimi tekrar ediyorum. Çok zor değil, google'dan araştır bak

sen şu görüşlerinle objektifim diyebiliyorsan ne diyeyim, helal olsun. Sadece bizim Osmanlı'nın ve Atatürk'ün çocukları olduğumuzu unutmayın. ve dediğim gibi. google

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Ben bu yıl 3 tane üniversite bitirip Profesör olmuş bir Tarih hocasından ders aldım ancak böyle bir kafa görmedim.Eyvah,eyvah...

Nesil
    2010
    Yer
    [01]

@redrum

Tarihden Bahsedersek yavuz sultan selimin alevilere yaptığı katliam onun büyüklüğünü göstermiyor tam tersi eskilerin dikdatörü diyebiliriz, benim düşüncem bu herkesin düşüncesine saygı duyarım.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Ya zaten olayı Osmanlı,Atatürk,Cumhuriyet'in ilk yıllarına kim bağladı olayı sabote etmesin kimse. Bu olay güçle,güçsüzlükle alakalı değil insan hakları ihlal ediliyor,her konuda biz böyle olsun istiyoruz böyle olacak zihniyeti sürdürülüyor insanların tepkisi buna. Siyasi bir durum yok ortada her kesimden HALK destek veriyor eyleme.
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by sananes View Post
    Ya zaten olayı Osmanlı,Atatürk,Cumhuriyet'in ilk yıllarına kim bağladı olayı sabote etmesin kimse. Bu olay güçle,güçsüzlükle alakalı değil insan hakları ihlal ediliyor,her konuda biz böyle olsun istiyoruz böyle olacak zihniyeti sürdürülüyor insanların tepkisi buna. Siyasi bir durum yok ortada her kesimden HALK destek veriyor eyleme.
    Keşke dediğin gibi her kesimden destek veriyor olsaydı halk ama şu olayda bile oradaki protestocuları "suçlu" olarak gören zihniyet çok burada

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Şöyle yok böyle kafa mı olur, yok googlea bile bakmıyor, yok kitap okumuyor, yok 7. sınıf tarih bilgisi diye hemen saldıracak kadar çirkinsiniz ya, hiç bir şey demiyorum. Ben İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3. Sınıf öğrencisiyim, bir anadolu lisesi mezunuyum, sürekli okuyan bir insanım. Bana burada kimse hakaretvari konuşamaz.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Sen de 80-90 yıl önce binlerce insanın canını verdiği,uğruna her şeyden vazgeçtiği bir konuda;

''İngiltere istese işgal ederdi''

dersen alırsın cevabını.

Nesil
    2007
    Yer
    Dublin

Bir şeyi anlamakta güçlük çekiyorum arkadaşlar. Polisin kendi vatandaşlarına yaptığı bu kadar şeyden sonra nasıl oluyor da bu ülkenin başbakanı olarak konuşma yapabiliyor? Bugün yaptığı konuşmanın, son konuşması olması gerekmez miydi? Özellikle dün yaşanan olaylardan sonra her onurlu devlet adamı gibi istifasını verip, siyasetten çekildiğini duyurmalıydı bugün. Keşke onur, bağışlanabilen bir şey olsa...

Remaining silent in the face of injustice is the same as supporting it.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Şöyle yok böyle kafa mı olur, yok googlea bile bakmıyor, yok kitap okumuyor, yok 7. sınıf tarih bilgisi diye hemen saldıracak kadar çirkinsiniz ya, hiç bir şey demiyorum. Ben İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi 3. Sınıf öğrencisiyim, bir anadolu lisesi mezunuyum, sürekli okuyan bir insanım. Bana burada kimse hakaretvari konuşamaz.
    Yazdıkların beni aynı dünyada yaşayıp yaşamadığımız konusunda kuşkuya düşürdü. "Atatürk döneminde bile bağımsız değildik" diyen birisisin. Sana verebileceğim en güzel tavsiye google, hadi google'ı da geçtim evinde varsa kütüphane oradan bak. Hadi evindeki kütüphaneyi de geçtim, beyazıt kampüsünün karşısında halk kütüphanesi var biliyorsundur. Oradan bir araştır bak.

Olayın okuduğun bölümle bir alakası yok. Bilgi birikimiyle bir alakası var. Ben gazetecilik mezunuyum ve okulda yunan antik tarihini bile okutmuşlardı bize. Bildiklerimiz çok ayrı.

Sana yapılan şey hakaret değil, tavsiye. Araştır. ha sen ben böyle iyiyim, bilmem gerekenleri biliyorum diyorsan sen bilirsin.

Not: gazetecilik mezunu olduğumu nerede okuduğunu söylemenin alakasızlığı için yazdım. gazetecilik mezunu olmama rağmen bilmediğim ya da yanlış bildiğim bir sürü şey vardır. ama emin ol senin o hayal ettiğin dünya yok. öyle bir dünya yok

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by vivoperlei View Post
    Bir şeyi anlamakta güçlük çekiyorum arkadaşlar. Polisin kendi vatandaşlarına yaptığı bu kadar şeyden sonra nasıl oluyor da bu ülkenin başbakanı olarak konuşma yapabiliyor? Bugün yaptığı konuşmanın, son konuşması olması gerekmez miydi? Özellikle dün yaşanan olaylardan sonra her onurlu devlet adamı gibi istifasını verip, siyasetten çekildiğini duyurmalıydı bugün. Keşke onur, bağışlanabilen bir şey olsa...
    Adamlar kanun geçirdi deniyor bu olaylar olurken.
    Ama yalan ama doğru sonuçta adamlar şu anda bir taraflarına takmıyorlar o kadar insana bir şey olsa bile.Çünkü halkın yarısının hala olaydan haberi yok.Benim babam falan hala diyor.Ağaç olayı zart zurt.İyi olmuş falan modunda.Basını kısıtladığın zaman işte insanları bu kadar kör edebiliyorsun

Nesil
    2008
    Yer
    Denizli - İzmir

Eğitim cahilliği alır,eşeklik baki kalır.

Kimin nerede okuduğu önemli değil yani. Atatürk zaten İngiliz ajanı,İngilizlerde ağır psikopat ki adamı cepheye yolluyorlar. Çünkü dünyada onun gibi o kadar çok adam var ki , hemen yenileyebilecekler. Ki neden işgal etsinler ki,ellerinde bir padişah var ki her istediğini yapan. Bütün aydınları Malta'ya sürgün ettirmeye çalışan. O zaman ben soruyorum,neden İngilizler en güçlü zamanlarında dahi Hindistan'ı tamamen işgal etmediler de Raj yönetiminin başına sadece yönetici atadılar ?
    Daniel Bryan'ın sakalının kılıyız !

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Cemaate yakin kuruluslarda Akgenclik adinda karsit grup olusturuluyor.eyleme giden abilerim kardeslerim dikkatli olsunlar.sadece bu kadar soyluyorum.

Nesil
    2008
    Yer
    Sakarya

Tarih deneye ve gözleme dayalı bir bilim olmadığından bir noktadan sonra bulgulardan çok subjektif bilgiye dönüyor. Bunun tek tarafı da yok ayrıca. Atatürk'e Kanuni'ye ingiliz ajanı diyenler, Fatih'i de oğlancılıkla itham ediyordu zaten. Konu neden Osmanlıya kadar uzadı bilmiyorum ama burada anlatılmaya çalışan siyasetin üzerinde, tamamen insan haklarına yönelik yapılan protestodur. Ortamı bulandırmaya gerek yok yani.

Sayfa 14 / 163 İlkİlk ... 412131415162464114 ... SonSon

Mesaj Yetkileri