"biz", "onlardan" hizli davranalim, lafi egip bukmeyelim. chp'nin, solcu/provokatorlerin bu firsati kacirmayacagi belliydi. bunda sasilacak bir sey yok. ama gostericilerin polise verdikleri tepkinin aynisini bu firsatcilara da vermesi gerekiyor. onlarla yataga girmemeleri dusmanimin dusmani dostumdur dememeleri.
1. irkcidan, ulusalcidan, oportunistten dost olmaz (bugun size yapilani yillar boyu onlar baskalarina yaptilar),
2. siddeti mesru kilacak hicbir sey yoktur. hakli siddet yoktur. sana saldiran polise direnirsin. ama saldirmayan polise dokunamazsin. vandalizme kalkisamazsin. kalkisirsan devlet siddetini hakli kilar, bir teror bicimi olmaktan cikarirsin!
3. ha bir de polis siddetini mesrulastirmak isteyen hukumete ve yeminli musavirlere "biz demedik mi" deme firsati verirsin! nokta..
su da var. eger bu eylem mustafa alabora gibi (baskalari da var tabii) oportunistlerin eline duserse, polis siddetine isyan etmekten baska amaci olmayanlarin ya bu grubu "siddete basvurmadan" kovmalari ya da o alandan cekilmeleri gerekir. kendi adima iki gundur cok yogun muhalefet yapiyorum. olaylari uluslararasi kanallarda da duyuruyorum. kesinlikle pisman degilim. bu ugurda ikigunlugune akademisyen kimligimi bile askiya aldim. ama 20 senedir mucadele ettigim kemalistlerle, ulusalcilarla, temelkurangillerle ortak tek adim atmam. bunu yalniz kalma pahasina da yaparim. iki gundur beni hayalkirikligina ugratan cok oldu; beni, benim gibi dusunenleri yine yalniz birakabilirler. olsun, farketmez. ben ilkelerim icin mucadele ediyorum. o sayede gece rahat uyuyor, 2.5 aylik ogluma sarilabiliyorum