Quote Originally Posted by MoisHaLe View Post
halkın en başında amacı sadece hakları olan eylemi gerçekleştirmekti.. Ancak polisin kullandığı orantısız güç ve martıya simit atar gibi sürekli gaz bombaları atması sonucunda desteğe giden insan hadi gidelim 2 gaz yer biraz jop yer geliriz diyecek hali yok. elbette kendini savunmaya geçecek. Polis uzlaşmaya yanaşsaydı şiddete başvurmadan çözüme gitseydi ve halk uzlaşmayıp saldırsa, taş atsa sopa atsa tamam da öyle değilki ...
Yazdıklarımı takip ettiysen, olayların en başından beri polisin işgüzarlığından başladığını söylemiştim. Ki bu benzer olaylara ben de farklı zamanlarda maruz kaldım. Biber gazı da yedim, cop da yedim, karşımdaki polisten küfür de yedim. Ancak tutup da elimdeki şişeyi kafasına geçirmedim, geçirsem 2 cop fazla yiyecektim belki de tutuklanacaktım.

Olayları sıcağı sıcağına düşününce söylediklerinizde haklılık payı var. Önceki mesajlarda denmiş, polis neden bize karşı düşmanca diye. Şöyle düşünün Polis'in bu ilk saldırıları çok büyük bi hataydı ve ister istemez haklı da olarak halkın bi tepkisi oldu buna. Halktan karşılık geldi, polis tekrar etti. Buna tekrar cevap geldi. Kısır döngüdür ve bir süre sonra Polis Memuruna gelen tepkiyi artık Polis şahsına kabul eder ve o anki duygularıyla bir cop vuracaksa 10 cop vurur. Haklı mı? değil.