Sayfa 40 / 163 İlkİlk ... 3038394041425090140 ... SonSon
1,171 ile 1,200 arası toplam 4887 sonuç

Konu: Gezi Parkı Direnişi

Nesil
    2007
    Yer
    Kastamonu

hani derler ya ağlanacak hale gülme diye o tam olarak bu

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

İstemeyerek de olsa bu konuyu kapatmak durumundayım artık. İstemeyerek diyorum çünkü zaten hükümetin her şeyi yasakladığı ve artık bu yasağı din kurallarına göre de ayarlamaya çalıştığı bir dönemdeyken (sözde laiklik üzerine yemin etmişti bu kişiler) bu konuyu konuşmayı forum kurallarına rağmen kapatmayacağımı, yasakçı zihniyetin işine geleni yapmayacağımı söylemiştim.

Bir ülkenin "bir" olmasını engellemenin yöntemi kutuplara ayrıştırmaktır. Ayrım yapmaktır. "Sen" - "Biz" muhabbeti yapmaktır. Bu hükümet şu zamana kadar bunu çok güzel başardı. Ancak bu olayda o ayrıştırdığı kürdünün, lazının, alevisinin, sünnisinin bir olduğunu görünce geri adım atmak zorunda kaldı. Hala hükümet yandaşları ve polislik mesleğini icra edenler şu olaylardaki birkaç olayı cımbızla çekip, önümüze argüman koyarak yaşananları savunmaktadır.

Hatta bu konuda kendileri gibi "Nasıl olsa bizden değiller, geberip gitsinler" gibi düşünceye sahip olduğumuzu sanıp bizlere "1 polis öldürülmüş, sevinin" diye yazan oldu. İşte böyle düşünenlere bir şey anlatmak çok zordur. Bana bu konuya yazdığım mesajlardan sonra 12 kişi özel mesaj attı. Sadece 1 tanesi bana atarlanan bir mesajdı. sırf tayyibe oy verenlere saygı duymadığımı yazdığım için bu arkadaş benim ahirete olan inancım olup olmadığından bile şüphe duymuş

Arkadaşın yaşına baktım ve yazdıklarına fazla şaşırmadım. Ona öğretilenlerle bu zamana kadar yetişmiş, bu hale gelmiş. Böylelerine laf anlatmak ile yorulmamak gerekir. Çünkü onların düşüncesine göre, onlardan değilsek Müslüman olduğumuz bile şüpheli.

Artık bu konu zaten kuklası olduğumuz, dış politikamızı yöneten amerika'nın istediği gibi kutuplaşmamıza yol açıyor. Başta yasakçı zihniyet için bu konuyu açık tutmuştum ama şimdi de aynı şekilde, bizim kutuplaşmamızı isteyenlerin ekmeğine yağ sürmemek için bu konuyu kapatmak zorundayım.

Biraz geçtikten sonra, sakinleşip sadece olayları tartışmak üzere konuyu tekrar açabilirim. Bu konuyu tartışma özgürlüğünüzü geçici olsa da engellediğim için özür dilerim.

Son paragrafım Gençliğe Hitabe'den olsun:

Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Konuyu birazdan açacağım tekrardan ama lütfen provakasyona dikkat edelim. Söylemlerimizde birbirimizi kırmadan, abartıya kaçmadan konuşalım.

Burası bir football manager forumudur. Ancak bu yaşanan olaylara asla gözümüzü kapamayacağız. Bu direnişi boş bulan, amacından saptı diyenler olabilir. Ortada bir gerçek var ki bu gerçeğin adı da orantısız güçtür. Bu orantısız güçe karşı halk tepki gösteriyor. Bu olay üzerinden paylaşımlar yapılması serbesttir. Ama lütfen hükümete, muhalefete ve kurumlara karşı hakarete varacak sözlerden kaçınalım.

Olaylar yine başladı. Bu yüzden konuyu bir kez daha açacağım.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Ankara'da durumlar baya kötüymüş.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Ankara ve İzmir'de durum kötü. Ankara'da arkadaşım Meşrutiyet caddesine inmiş ve yanındaki adamın gözüne gaz bombası gelmiş. Düşünün artık. Gözüne gelmiş. Bu öylesine kıçımdan uydurduğum bir hikaye değil, arkadaşımın yaşadığı bir olaydır.

Ne diyeyim.

Nesil
    2011
    Yer
    adana

Quote Originally Posted by Aydin View Post
    Ankara ve İzmir'de durum kötü.
    Adana için de geçerli

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Konunun kilitli olduğu sırada başbakan , fatih altaylı'nın programına (program dediğime bakmayın bi sarılıp kucaklaşmadıkları kaldı) katıldı ve yine boş konuştu.

Çok kısa bir örnek..

Tayyip : Her içki içen alkoliktir Fatih Altaylı: Haftada 1 içip size oy verenler de var.. Tayyip: Onlar alkolik değil..

Ya ben seçmenlerini de anlamıyorum bu adamın. Adam resmen dalga geçiyor dalga. Şu yukarıdaki diyaloğu bir Allah'ın kulu bana açıklayamaz mantık sınırları çerçevesinde. Bu verdiğim yaptığı anormalliklerin milyarda biri belki de. Cidden Rabbim akıl fikir ihsan eylesin ne diyeyim.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

ANKARA !

İZMİR !

ANKARA !

Biber Gazı Ses Bombaları Atıyorlar..

ANKARA !

Görme Engelli Vatandaşlarımız ANKARA !

ANKARA Akşam üstü !

ANKARA TAKSİLER BARİKAT KURMUŞ !

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Olaylar büyümeden önce ki bir videoyu izledim; Eylemciler polise börek uzatıyor,polis ise tazyikli suyla cevap veriyor.Artık yorum yapmayacağım,yapamayacağım.Bu hükümete itimat etmeyeceğim ancak provokasyon içeren bir hareket dahi yapmayacağıma yemin ediyorum.Bu halkı artık durduramazlar,olayı saçma sapan yönlere çekip kendi ''özel'' kanallarından halkı yanlış bilgilendirmelerine rağmen durduramazlar,belli bir siyasi partinin üzerine yıkıp durduramazlar.Yaptıkları yetti artık,Fatih Terim'in bir sözü vardı;

Herkesin adaleti şaşar,Allah'ın asla !

Sabırla o günü bekliyorum.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by anil luque View Post
    Konunun kilitli olduğu sırada başbakan , fatih altaylı'nın programına (program dediğime bakmayın bi sarılıp kucaklaşmadıkları kaldı) katıldı ve yine boş konuştu.

Çok kısa bir örnek..

Tayyip : Her içki içen alkoliktir Fatih Altaylı: Haftada 1 içip size oy verenler de var.. Tayyip: Onlar alkolik değil..

Ya ben seçmenlerini de anlamıyorum bu adamın. Adam resmen dalga geçiyor dalga. Şu yukarıdaki diyaloğu bir Allah'ın kulu bana açıklayamaz mantık sınırları çerçevesinde. Bu verdiğim yaptığı anormalliklerin milyarda biri belki de. Cidden Rabbim akıl fikir ihsan eylesin ne diyeyim.
    Evet o programda önce her içki içene alkolik dedi, sonra "size oy veren iki kadeh içenler de var" diyinfa faltaylı, tayyip "yok onlar alkolik değildir" falan dedi.

Hani böyle kendi söylediklerinin tam tersini söylediği videolar zaten nette dolaşıyordu. Kendi kendini yalanladığı videolardaki zaman aralığı 3-5 sene arasında değişiyordu ama bu sefer bu çark edişi çok kısa sürdü.

İlerleme var.

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

[YOUTUBE="http://www.youtube.com/watch?v=rFbZ0TLh53A&feature=share"]helal[/YOUTUBE]

Talihsiz açıklamalar olmuş. Parti ve kişi olarak bakmıyorum olaya. Bir BAŞBAKAN' ın halkına karşı "sallandıracaksın" tarzı konuşması son derece talihsiz olmuş bence
    Football is simple,but Football Manager is not

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Bence tayyip orada twitter'da milletin verdiği örnekten bahsediyordu ama vurgu yapmayı beceremediği için sanki kendisi öyle demiş gibi gözüktü.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

[YOUTUBE="kdQYDR1GxJ8"]...[/YOUTUBE]

Anonymous Devreye Girmiş bu Olay cok büyücek.

İZMİR !

Beşiktaş , İstanbul ,Turkey !

Last edited by Aydin : 02.Haziran.2013 at 22:00

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Aydin View Post
    Evet o programda önce her içki içene alkolik dedi, sonra "size oy veren iki kadeh içenler de var" diyinfa faltaylı, tayyip "yok onlar alkolik değildir" falan dedi.

Hani böyle kendi söylediklerinin tam tersini söylediği videolar zaten nette dolaşıyordu. Kendi kendini yalanladığı videolardaki zaman aralığı 3-5 sene arasında değişiyordu ama bu sefer bu çark edişi çok kısa sürdü.

İlerleme var.
    Pratik yapa yapa oluyor demekki abi

Bu arada Zafer'in koyduğu videoda Aydın abinin dediği gibi cümleyi toparlayamamasından ötürü bir anlam kayması var. He yeri gelince onu da der kendisi ama şimdilik demedi.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Beşiktaş'ta olan arkadaşlım olayların giderek vahimleştiğini söylüyorlar.

Cumhuriyet Gazetesi de son dakika geçti şimdi.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Şunu mutlaka dinleyin. 1 dakikalık bir şey. Çok güzel olmuş. Yandaş medya ile güzel dalga geçilmiş:

https://soundcloud.com/mustafa-za/cn...enguen-iste-im

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

İzmir şuan boydan boya tencere tava alkış korna slogan sesleriyle inliyor, yıkılıyor!

İzmir !

polisin katliam provasi yaptigi eylem. catilardan insanlarin kafasina gaz bombasi yagiyor

An İtibariyle Beşiktaş !

İzmir Ara Sokaklar.

Last edited by petrol_fb12 : 02.Haziran.2013 at 22:09

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Ben de duydum şimdi Beşiktaş fena karışmış. Yaklaşık 5000 kişilik gruba ağır müdahale varmış şuan. Taksimden de Beşiktaş' a doğru yardım için koşan kalabalık bir grup varmış

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

http://www.youtube.com/watch?v=LDnrc...&feature=share

Her saat başı ayrı bir rezillikleri çıkıyor..

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

idealtepe sahilde oturuyorum mahalle ayaklandı şuan. çanak çömlek birbirne vuryorlar hep. bir polis geçse saldıracaklar o derece

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Bunu izlediniz mi?

[YOUTUBE="cqIiWHMnM94"]fdsffdssfsd[/YOUTUBE]
    FM Gazetesi

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

[YOUTUBE="XThjR-7F0io"]....[/YOUTUBE]

BU NEYİN KİNİ NEYİN NEFRETİ !!!

Beşiktaş , İstanbul ,Turkey !

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Brezilya bize çalışmış yıllardır belli oldu. Ne bitmek bilmeyen gaz bombasıymış
    FM Gazetesi

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Küçükçekmece yine yıkılıyor.dun gitmistim bugün gidemedim eyleme.dunden daha kalabalikti giden grup.bu arada merak edenlere söyleyeyim kimse terörist degil eylemde.ailecek gelmis herkes.polis müdahalesi olmayinca kimse kimseye saldirmadi.herkes eylem bitince evlerine dagildi.

Bu arada cnn ve ntvyi arayip penguenler nerede penguen belgeselini istiyoruz diye arayan arayana.baskilara dayanamayıp yayinliyacaz dediler ama su an haber var ikisinde de.ilginc

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Artık polisler yakaladıkları kişileri dövüyorlar ve gözaltına alıyorlar.

Evet polis haklı. Evet hakediyor insanlar dövülmeyi. Evet her şey insanlardan ötürü oluyor.

He he siz haklısınız evet.
    FM Gazetesi

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Vur tencere tava ne varsa vurr dışarı çıkamayan evde oturan vurun vuruunn !!!! #DirenTürkiye!

Nesil
    2011
    Yer
    Sakarya[54]

Quote Originally Posted by Ralf View Post
    Bunu izlediniz mi?

[YOUTUBE="cqIiWHMnM94"]fdsffdssfsd[/YOUTUBE]
    Sonrasında yaptığı o el hareketi sevinme gibi birşey mi ?

Yoksa ben yanlış mı anladım.

Fossa dei Leoni / AC Milan
    Leoni armati, stiam marciando,
    Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
    Milan Milan Milan...
    Kaka Leite
    22 / 8 / 10
    The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
    http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
    TAKİP ET!

Mesaj Yetkileri