1 ile 30 arası toplam 4887 sonuç

Konu: Gezi Parkı Direnişi

Hybrid View

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Madem kural 5 hice sayiliyor bizde birseyler yazalim.

Kilicdaroglu denen adam CHP gibi bir partinin liderligini yapacak kapasitede degil. Ana muhalefetin basina geldiginden beri yapmadigi sacma is kalmadi. Bu gezi parki isinde CHP partisininde imzasi var simdi niye cikmis tersini konusuyor ?

Korku hukumeti, yasak hukumeti yaziliyor. Ingilterede Turk olmayi deneyin derim. Turkiyedeki yasaklara dayanamayan burda nasil isyan eder bilemiyorum.

En basitinden araba surerken cep telefonumu cikarip anneme verdigim icin mahkemeye cikmak zorunda kaldim niyemi polise telefon ile konusmadigimi soyledigim icin.

Her cikarilan kuralla "rebel" yapmak icin birbirinizle yarisiyorsunuz. Son donemde alkol yasagina buyuk tepki verenler var Amerikasindan tut Ingilteresine kadar herkes uyguluyor.

Su son gunlerde gorduklerimiz gercekten cok gereksiz seylerdi. Sanat camiasinin gaz vermeleri, yabanci basinin gaz vermeleri, hani gaza gelmeyede musait bir milletizya. Iste yaparsiniz edersiniz 40 yil dusunsem apo - ATATURK bayraklarinin yan yana gelecegini dusunmezdim ( Turklerin elinde tuttugu, bdp miting salonlarini saymiyorum)

Ha belirtim milliyetci bir ailenin cocuguyum ama suanki liderine bizden oy cikmaz. Onun icin istikrar diyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Bordo61Mavi View Post

Kilicdaroglu denen adam CHP gibi bir partinin liderligini yapacak kapasitede degil. Ana muhalefetin basina geldiginden beri yapmadigi sacma is kalmadi. Bu gezi parki isinde CHP partisininde imzasi var simdi niye cikmis tersini konusuyor ?

Korku hukumeti, yasak hukumeti yaziliyor. Ingilterede Turk olmayi deneyin derim. Turkiyedeki yasaklara dayanamayan burda nasil isyan eder bilemiyorum.

En basitinden araba surerken cep telefonumu cikarip anneme verdigim icin mahkemeye cikmak zorunda kaldim niyemi polise telefon ile konusmadigimi soyledigim icin.

Her cikarilan kuralla "rebel" yapmak icin birbirinizle yarisiyorsunuz. Son donemde alkol yasagina buyuk tepki verenler var Amerikasindan tut Ingilteresine kadar herkes uyguluyor.

Su son gunlerde gorduklerimiz gercekten cok gereksiz seylerdi. Sanat camiasinin gaz vermeleri, yabanci basinin gaz vermeleri, hani gaza gelmeyede musait bir milletizya. Iste yaparsiniz edersiniz 40 yil dusunsem apo - ATATURK bayraklarinin yan yana gelecegini dusunmezdim ( Turklerin elinde tuttugu, bdp miting salonlarini saymiyorum)

Ha belirtim milliyetci bir ailenin cocuguyum ama suanki liderine bizden oy cikmaz. Onun icin istikrar diyorum.
    Ne istikrarından bahsediyorsun sen ? Ne istikrarı ? Gel bak bakalım burda sokaklara gör istikrarı. Polis resmen öldürmeye çalışıyor masum insanları. Başbakan kendini padişah sanıyor emirler yağdırıyor kafasına göre planlar yapıyor. Çoğunluk olmayanı öldürüyor, sindiriyor. Bu mu istikrar. Biraz acın gözlerinizi yahu.
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by Bordo61Mavi

Sırayla sorayım. Gezi parkı olayını 2-3 günlük olay mı sanıyorsun? Orada protesto 6 gündür devam ediyor. 3 gündür polis, elinde taş olmayan, polise bir taş bile atmayan kalabalığı sert bir müdahale ile oradan çıkartmaya çalışınca olaylar koptu. Oraya ilk önce "halk" gitti.

Olayın chp ile tek bağdaştırabileceğin yönü, cumartesi günü yapılacak olan kadıköy mitingini iptal edip, kılıçdaroğlu taksim'e gideceklerini söyledi. Bu olaya 2 bakış açısıyla bakabilirsin.

1. bakış açısı (ki bu senin baktığın bakış açısı diyeceğim ama sen olayların başlangıcının tamamen chp tarafından çıkartıldığını düşünüyorsun sanırım) chp'nin akp'ye karşı olan bu halk hareketinden nemalandığı. doğrudur. böyle düşünen çok kişi var. ben de biraz böyle düşünüyorum açıkçası.

2. bakış açısı (ki bu bakış açısı bence asıl olan olmalı): ülkede büyük bir olay olduğunda devlet büyükleri napar? olay yerine gider değil mi? hani şu tayyibin reyhanlı yerine amerika'ya gitmesi gibi, adında "halk" olan bir partinin lideri olan kılıçdaroğlu da olay yerine gitti. adında adalet olan partinin lideri ise oradakileri olayların ilk gününden beri marjinal, çapulcu diye küçümsüyor. kararı sana bırakıyorum.

Yasaklar her yerde var. Alkol yasağı da normal bir yasaktır. Yalnız bunu din kurallarını dayatarak yapamazsın arkadaşım. Alkol yasağı koyacaksan "bakın dinde de bu yasak" diyemezsin. dinimi nasıl yaşayacağımı bana söyleyemezsin. Sigara ve alkol yasağı 10 numara şeyler bana göre. Ama bunun uygulaması yanlış.

Kaldı ki korku imparatorluğunun bir sürü örneği var. Haber kanallarının haberleri vermemesi buna en büyük örnek. Yahu halk tv olmasa olayları bbc'den, cnn international'dan öğreneceğiz. Var mı böyle başka bildiğin ülke?

Olayı militanizm olarak görüyorsun bence çok yanlış görüyorsun. Olay sadece bir ağaç değil.

Ayrıca şunu söyleyeyim. ülkede apo ve atatürk bayraklarını yan yana göreceğimi düşünmezdim hiç diyorsun değil mi? Ben bu ülkede apo bayrağının açılacağını da düşünmezdim ama hükümet sağolsun bunu başardı. Yani bu bayraklar yan yana açılıyorsa, bu olay karşısında türk ve kürt kardeş gibi yürüyorsa (provakatörler hariç) tayyibin büyük bir başarısıdır bu.

Bu yüzden haklısın. Böyle istikrara ben de varım. Herkesi birleştirecek bir istikrara ben de varım. Ama oyum, halkına göz göre göre yalan söyleyen, halkını aptal yerine koyan birine bir yalancıya asla gitmeyecek.

Mesaj Yetkileri