1 ile 30 arası toplam 4887 sonuç

Konu: Gezi Parkı Direnişi

Hybrid View

Yahu ben şeriat gelecek veya istiyorum mu yazdım

Siz Atatürkçüsünüz ben de belki şeriatçıyım neden saygı duyulmuyorda saldırıyorlar direk

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by erdem344 View Post

Siz Atatürkçüsünüz ben de belki şeriatçıyım neden saygı duyulmuyorda saldırıyorlar direk
    Şeriatçisindir orası ayrı. Ama bu ülkenin değişmeyecek belli başlı şeylerine "halk isterse değişir" falan diyemezsin arkadaşım İlk 3 maddeyi içeren şeye karşı laf söyleyemezsin. Söylemek istiyorsan bunu bu forumda söylettirmem. Kusura bakma.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Atatürk'ün Cumhuriyetinde boyle seylere hos bakilmiyor. begenmeyen gider seriat ile yonetilen bir yerde yasar. tipki senin mantigin.

Quote Originally Posted by anil luque View Post
    Atatürk'ün Cumhuriyetinde boyle seylere hos bakilmiyor. begenmeyen gider seriat ile yonetilen bir yerde yasar. tipki senin mantigin.
    Atatürkün Cumhuriyeti değil Atatürkün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti

Nesil
    2010
    Yer
    Eskişehir

Atatürkün Cumhuriyeti değil Atatürkün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti burda bi kere anlaşalım
    Tamam kardeşim işte kendin söylüyorsun "cumhuriyet" sonuç olarak

Nesil
    2010
    Yer
    İstanbul

Atatürkün Cumhuriyeti değil Atatürkün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti
    Atatürk'ün devrimlerini benimseyen bir Cumhuriyet , bir gençlik AK Gençlik yok burada Kemalist Gençlik var.

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

Ya Allah aşkına kendimi tutuyorum surda birşey yazmamak icin iyice diplere düstün artık ne demek saygı niye duyulmuyor ? Atatürk'ün sabitledigi Anayasa'nın ilk 3 maddesine karşı gelen Atatürk'ün ilkelerine karşı gelen bir yönetim bicimine mi saygı gösterecegim ?

Nesil
    2007

Bence de saygı duyulmalı. Bu ülkede yıllarca bir şeyleri bastırdık, konuşulmasın dedik, saçmaladık. Bir şeyleri halı altına süpürünce onlar yok olmuyor maalesef. Zamanında ülkenin yeni rejime ayak uydurması için gerekli şeyler yapıldı/yapılmalıydı ama 90 yıl oldu artık her şey olmasa da belli başlı şeyler oturdu; özgürlük gibi.

Kendi adıma konuşursam şeriat, sosyalizm, faşizm gibi kendi kollarımı bağlayacak sistemleri istemiyorum. Demokrasi iyidir hoştur. Bugün bu forumda yazabiliyorsak da bu sistem sayesinde. Eğer o 3 sistemden biri ile yönetiliyor olsaydık muhtemelen bu gösteriler sırasında internet kesilmiş olurdu. Sıkı yönetim falan ilan edilirdi. Halk bu kadar özgürlüğe alıştıktan sonra da bu 3 sistemden herhangi biri için oylama yapılırsa %50'yi geçeceğini düşünmüyorum. O yüzden boşa tartışmalar bence bunlar. Yine de insanlar konuşmaktan korkmamalı. Biz tartışmaya tartışmaya bilimi unuttuk zamanında yine tartışmaya tartışmaya kendi ufkumuzu açma fırsatından mahrum kalmayalım. Tabi abartmamak da lazım. Bizim ülkemizde tartışma=kavga, karşı kesimler düşman askeri gibi görülebiliyor bazen. Hepimiz Türk'üz. Kendi fikrimizle bu vatanın iyiliğini düşünüyoruz. Kendimize düşman gibi bakmaktan vazgeçmeliyiz.

Mesaj Yetkileri