Bence de saygı duyulmalı. Bu ülkede yıllarca bir şeyleri bastırdık, konuşulmasın dedik, saçmaladık. Bir şeyleri halı altına süpürünce onlar yok olmuyor maalesef. Zamanında ülkenin yeni rejime ayak uydurması için gerekli şeyler yapıldı/yapılmalıydı ama 90 yıl oldu artık her şey olmasa da belli başlı şeyler oturdu; özgürlük gibi.
Kendi adıma konuşursam şeriat, sosyalizm, faşizm gibi kendi kollarımı bağlayacak sistemleri istemiyorum. Demokrasi iyidir hoştur. Bugün bu forumda yazabiliyorsak da bu sistem sayesinde. Eğer o 3 sistemden biri ile yönetiliyor olsaydık muhtemelen bu gösteriler sırasında internet kesilmiş olurdu. Sıkı yönetim falan ilan edilirdi. Halk bu kadar özgürlüğe alıştıktan sonra da bu 3 sistemden herhangi biri için oylama yapılırsa %50'yi geçeceğini düşünmüyorum. O yüzden boşa tartışmalar bence bunlar. Yine de insanlar konuşmaktan korkmamalı. Biz tartışmaya tartışmaya bilimi unuttuk zamanında yine tartışmaya tartışmaya kendi ufkumuzu açma fırsatından mahrum kalmayalım. Tabi abartmamak da lazım. Bizim ülkemizde tartışma=kavga, karşı kesimler düşman askeri gibi görülebiliyor bazen. Hepimiz Türk'üz. Kendi fikrimizle bu vatanın iyiliğini düşünüyoruz. Kendimize düşman gibi bakmaktan vazgeçmeliyiz.