1 ile 30 arası toplam 4887 sonuç

Konu: Gezi Parkı Direnişi

Hybrid View

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by Redrum View Post
    Yalnız şu olaydaki "ırkçı söylem" eleştirisi kadar saçma bir şey yok. Erdoğan'ın ne demek istediğini herkes anlamıştır. Bence elle tutulur eleştirilerinize devam edin, güzel gidiyordunuz. Bunlar basitleştiriyor.
    Başlı başına "zenci" kelimesinin bile ayıp olduğunu söyleyebiliriz.

Futbolla iç içe bir forumuz biliyorsun ve çoğunlukla spor gazetelerini de okuyorsundur. Artık "zenci futbolcu" denen bir terim kullanılmaz. "Siyahi futbolcu" terimi kullanılır çünkü "zenci" kelimesi -yazıılı bir kural olmasa da- görgü kuralı olarak kullanılmaz.

Yani zaten o kadar cümle ettikten sonra, "onlar göre biz marslıyız" demek de marslılara hakaret olurdu çünkü önceden söyledikleri, cümleyi bağladığı özneyi küçümseyen şeylerdi. Hem "zenci" kelimesini kullanıyor, hem de zencileri küçümsüyor.

http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=47808

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Aydin View Post
    Başlı başına "zenci" kelimesinin bile ayıp olduğunu söyleyebiliriz.

Futbolla iç içe bir forumuz biliyorsun ve çoğunlukla spor gazetelerini de okuyorsundur. Artık "zenci futbolcu" denen bir terim kullanılmaz. "Siyahi futbolcu" terimi kullanılır çünkü "zenci" kelimesi -yazıılı bir kural olmasa da- görgü kuralı olarak kullanılmaz.

Yani zaten o kadar cümle ettikten sonra, "onlar göre biz marslıyız" demek de marslılara hakaret olurdu çünkü önceden söyledikleri, cümleyi bağladığı özneyi küçümseyen şeylerdi. Hem "zenci" kelimesini kullanıyor, hem de zencileri küçümsüyor.

http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=47808
    Merak ediyorum, hiç mi haberiniz yok Amerika'daki eskiden olan olaylardan? Sanattan anlamama ve zencilik bağlantısı kendi düşüncesi olarak mı aktarıyor? Yoksa onlara göre kelimesini yalnızca ben mi görüyorum? "Onlara göre biz hiç bir şeyden anlamayız, biz köylüyüz." deseydi köylüye hakaret etmiş mi olacaktı? Demek istediği şey gayet açık değil mi? Dayanaktan yoksun dışlanmadan söz ediyor(Bunun varlığını veya yokluğunu tartışmıyorum). Yani bu kadar kasıtlı ve aşikar bir şekilde ard niyetli çarpıtmayın. Güzel eleştirilerinizi, yorumlarınızı görmüşken, bunlarla uğraşarak kalitenizi düşürüyorsunuz.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Merak ediyorum, hiç mi haberiniz yok Amerika'daki eskiden olan olaylardan? Sanattan anlamama ve zencilik bağlantısı kendi düşüncesi olarak mı aktarıyor? Yoksa onlara göre kelimesini yalnızca ben mi görüyorum? "Onlara göre biz hiç bir şeyden anlamayız, biz köylüyüz." deseydi köylüye hakaret etmiş mi olacaktı? Demek istediği şey gayet açık değil mi? Dayanaktan yoksun dışlanmadan söz ediyor(Bunun varlığını veya yokluğunu tartışmıyorum). Yani bu kadar kasıtlı ve aşikar bir şekilde ard niyetli çarpıtmayın. Güzel eleştirilerinizi, yorumlarınızı görmüşken, bunlarla uğraşarak kalitenizi düşürüyorsunuz.
    Başbakan hangi amerikadan bahsediyor ki? Zencilerin dışlanması 60'lara kadardı. Ayrıca 2. sınıf vatandaş şeklinde davranıyorlardı ama sanat konusunda zencileri kimse ezemiyordu o zamanlar. New Orleans başlı başına yeter siyahilerin 1930'ların başından beri amerikada sanata yaptığı katkılar için. Sanat için siyahilerin ezilmesi gibi bir durum amerika tarihinde yok yani Varsa söyle, bilelim.

Başbakanın sürekli yaptığını yapıyor. Örnek veriyor veriyor ve zamanında bu örneklerle ezilen toplumu öne çıkararak mazlum edebiyatı yapıyor yine.

Hadi diyelim ki senin dediklerin olsun. Zenci kelimesinin yanlış olduğunu da geçiyorum. Dayanaktan yoksun dışlanmaktan söz etmiş olsun başbakan. Niye 1960'lardan örnek veriyor ki?

Başbakanın verdiği örnek yanlış. Bundan bahsediyoruz. O cümlede söylediklerini iyi süzdüğünü düşünmüyorum. Ki sen de aynısını düşündüğün için durumu bizlere anlatmak istiyorsun. Teşekkür ederim. Ama art niyetli çarpıtma diye bir şey yok. Başbakan bir şeylere örnek vermeyi beceremiyor zaten genellikle. Her zamanki yaptığı olayı yapıyor. Mazluma yatıyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Aydin View Post
    Başbakan hangi amerikadan bahsediyor ki? Zencilerin dışlanması 60'lara kadardı. Ayrıca 2. sınıf vatandaş şeklinde davranıyorlardı ama sanat konusunda zencileri kimse ezemiyordu o zamanlar.

Başbakanın sürekli yaptığını yapıyor. Örnek veriyor veriyor ve zamanında bu örneklerle ezilen toplumu öne çıkararak mazlum edebiyatı yapıyor yine.

Hadi diyelim ki senin dediklerin olsun. Zenci kelimesinin yanlış olduğunu da geçiyorum. Dayanaktan yoksun dışlanmaktan söz etmiş olsun başbakan. Niye 1960'lardan örnek veriyor ki?

Başbakanın verdiği örnek yanlış. Bundan bahsediyoruz. O cümlede söylediklerini iyi süzdüğünü düşünmüyorum. Ki sen de aynısını düşündüğün için durumu bizlere anlatmak istiyorsun. Teşekkür ederim. Ama art niyetli çarpıtma diye bir şey yok. Başbakan bir şeylere örnek vermeyi beceremiyor zaten genellikle. Her zamanki yaptığı olayı yapıyor. Mazluma yatıyor.
    Bakın yorumlarınızı mantıklı buluyorum, katılıyorum demiyorum ama mantıklı buluyorum. Mazluma yatmak, örnek vermeyi becerememek, konuşmayı bilmemek, evet olabilir. Ama ırkçı - aşağılayıcı söylem? Bu yorum nefret ve art niyet içeriyor bence.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Bakın yorumlarınızı mantıklı buluyorum, katılıyorum demiyorum ama mantıklı buluyorum. Mazluma yatmak, örnek vermeyi becerememek, konuşmayı bilmemek, evet olabilir. Ama ırkçı - aşağılayıcı söylem? Bu yorum nefret ve art niyet içeriyor bence.
    Ben de senin açıklamalarını gayet mantıklı buluyorum. Gayet güzel bir dille anlatmaya çalışıyorsun ama olayı iyi süzemediğini düşünüyorum dediğim gibi.

"zenci" kelimesinin kullanılması "ayıp"tır. Aslında bu ayıp bizim genel kültürümüzde olan bir şey değil. Bundan 15-20 sene öncesine kadar gayet zenci kelimesini kullanabiliyorduk. Ama sonra saçma bir şekilde bu kelimenin ayıp olduğunu öğrendik. amerika'da siyahi birine "hey what's up nigga" diyemezsin beyaz olduğun için. dersen ağzını yüzünü kırarlar. ki bunu biliyorsundur yüksek ihtimal.

daha önce "zenci" dediği için pascal nouma'ya ali aydın özür dilemişti. ki emre'nin de ırkçılık olaylarında bu kelimeyi kullandığını duymuşsundur.

dediğim gibi saçma bana göre. ama bir başbakan bunu kullanmamalı böyle rahat bir şekilde. dikkat etmeli.

Nesil
    2007
    Yer
    Istanbul

Irkçılık ile hakaret arasında ki farkı anlatmamız lazım önce.

Mesaj Yetkileri