Quote Originally Posted by Redrum View Post
Merak ediyorum, hiç mi haberiniz yok Amerika'daki eskiden olan olaylardan? Sanattan anlamama ve zencilik bağlantısı kendi düşüncesi olarak mı aktarıyor? Yoksa onlara göre kelimesini yalnızca ben mi görüyorum? "Onlara göre biz hiç bir şeyden anlamayız, biz köylüyüz." deseydi köylüye hakaret etmiş mi olacaktı? Demek istediği şey gayet açık değil mi? Dayanaktan yoksun dışlanmadan söz ediyor(Bunun varlığını veya yokluğunu tartışmıyorum). Yani bu kadar kasıtlı ve aşikar bir şekilde ard niyetli çarpıtmayın. Güzel eleştirilerinizi, yorumlarınızı görmüşken, bunlarla uğraşarak kalitenizi düşürüyorsunuz.
Başbakan hangi amerikadan bahsediyor ki? Zencilerin dışlanması 60'lara kadardı. Ayrıca 2. sınıf vatandaş şeklinde davranıyorlardı ama sanat konusunda zencileri kimse ezemiyordu o zamanlar. New Orleans başlı başına yeter siyahilerin 1930'ların başından beri amerikada sanata yaptığı katkılar için. Sanat için siyahilerin ezilmesi gibi bir durum amerika tarihinde yok yani Varsa söyle, bilelim.

Başbakanın sürekli yaptığını yapıyor. Örnek veriyor veriyor ve zamanında bu örneklerle ezilen toplumu öne çıkararak mazlum edebiyatı yapıyor yine.

Hadi diyelim ki senin dediklerin olsun. Zenci kelimesinin yanlış olduğunu da geçiyorum. Dayanaktan yoksun dışlanmaktan söz etmiş olsun başbakan. Niye 1960'lardan örnek veriyor ki?

Başbakanın verdiği örnek yanlış. Bundan bahsediyoruz. O cümlede söylediklerini iyi süzdüğünü düşünmüyorum. Ki sen de aynısını düşündüğün için durumu bizlere anlatmak istiyorsun. Teşekkür ederim. Ama art niyetli çarpıtma diye bir şey yok. Başbakan bir şeylere örnek vermeyi beceremiyor zaten genellikle. Her zamanki yaptığı olayı yapıyor. Mazluma yatıyor.