Sayfa 126 / 163 İlkİlk ... 2676116124125126127128136 ... SonSon
3,751 ile 3,780 arası toplam 4887 sonuç

Konu: Gezi Parkı Direnişi

Nesil
    2006

Bu gün yaşanıyor, yarın yaşanacak dün dünde kalacak. Eğer yarın eşinle çocuğunla güzel bir pazar günü yemeği yerken gülmek istiyorsan dünden kurtulun. 1930ları bu ülkede yaşayanlar şuan ya huzur evinde ya da evinde o günleri zar zor hatırlıyor. Biz iki internet yazısı ile karşı karşıya konuşuyoruz.

Şu bir gerçek bu günler şiddet ile değil barış ve huzur ile hatırlanmalı. Ama bu gün bir bakan taksime giden terörist diyor. Bu şu demek son seçimde kendi seçmenide dahil artık desteklemeyenlere siz bizden değilsiniz, siz bizim düşmanımızsın deniliyor.

Artık bu olay iki ağaç değildir bu olay yasakçı zihniyet ile savaşan sözde yüzde50dir. Yahu insanların işi gücü yok sabah 5de Boğaziçi köprüsünde yürüyor. Bir düşünün şiddet, hırsızlık yalan dolan ile işi olmayan kişiler neden sokakta? Eğer bu kadar insan sokağa düşüyorsa demek ki bu ülke doğru yönetilemiyor.

Hayatım boyunca şiddeti savunmadım; ama insanlar polisden nefret eder duruma geldi. Sırf AKPye oy verenleri düşman olarak görmeye yakın olan bir çevredeyim, ve diğer çevrede tam tersini yaşıyor. Böyle bir ülke olamaz.

Bu gün Suriye sığınmacıları bir askerimizi şehit etmiş kaç kişinin haberi var?

Türkiye'nin önemli bir iş adamı sırf otelini açtı diye hedef haline geldi. Bir tiyatro oyuncusu suçlu bulunuluyor. Böyle bir yaşam olabilir mi? Vicdanınız mı yok nasıl desteklene biliniyor bu olaylar.

Birde yalan haber paylaşan ünlüler, onlarda herkes kadar suçlu 200bin takipçisi var araştırmadan mesaj yazıyor insanlar galyana geliyor bu da vahimdir.

Elinizi vicdanınıza koyun ve düşünün. Bir ülke yaşananlardan dolayı uyuyamıyor sabah 5de askerine Boğaziçi köprüsünde karşı geliyor. Ve hala belli grubu destekleyenler var. Yahu ben senin arkadaşınım senin oy verdiğin kişi bana hakaret ediyor ben hiçbir kanunsuz eylem yapmadığım halde; ama bu kişiyi arkadaşına rağmen savunabiliyorsun. Olamaz olmamalı. Sözüm muhalefete MHP hala üç hilalin derdinde halkı düşünmüyor, CHP zaten böyle bir lider olamaz. Susuyor tek yaptığı iki kelime laf söylemek. Bu ülkede gündemde olan hiçbir parti bu ülkeyi yönetecek durumda değildir, yeni bir siyasi oluşum şarttır. Bunun en temel şartı ile seçim barajının kalkmasıdır.

Nesil
    2006
    Yer
    İzmir

bu kadar da olmaz bune ondan sonra toma ezdi yersen

Sosyal medyada 'TOMA'nın ezdiği gösterici olarak paylaşılan' o provokatör...

Gezi parkı eyleminde TOMA'nın altına girmeye çalışan göstericiyi polis güçlükle çıkardı.

İşte o anlar...

https://www.facebook.com/video/video...51654785752378

aha bi yalan daha bari mantıklı atın aslında bunu komedi bölümüne koymak lazım

habercilik anlayışını kest

bi tane daha vazgeçmeyecekler yalancının mumu yatsya kadar

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Quote Originally Posted by _yoLcu_ View Post
    gece yarısına kadar tencere tava çalarken lysye girecek olanlar uyuyacak mı deme sabah lys var bune müdahale de tencere tavadan rahatsız olmayanlar ondan da olmasın
    Aynı şey değil. Tencere-tava saat 21-22 gibi oluyor , bu tüm gece sürdü. Hem devlet o kadar doğrucuysa eylemciler art niyetliyse niye onlardan beter duruma düşüyorsun ?

Quote Originally Posted by sakary Ali View Post
    Dün başlayan müdahele artık olması gerekiyordu. İlk müdahele de polis geri çekilmekte biraz geç kalsa da geri çekildikten bu eylemlerin devam etmesi bu müdaheleyi zorunlu hale getirmiştir.

Öyle sokağa çıkıp ağaç falan diyerek hükümet yıkılamaz. Eğer hükümeti istemiyorsan, çıkar aday olursun alırsın iktidarı.

Hasteneyelere, oralara buaralara atılan biber gazlarına da inanmıyorum. Daha önce görmüştük metroya bile biber gazı atıyorlar haykırışlarını.
    Dün gece NTV de gösterdiler polisin divan otele biber gazı attığını. İçerisi zaten duman altı olmuştu. Kapalı alana biber gazı atmak AİHM e göre işkence sucu kapsamında, tabii kimin umrunda?
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

tayyip gibi davranmam gerekiyor galiba artık bazı arkadaşlara. madem burda adminim (başbakan stayla). madem kaynaklarım bazı şeyleri kullanmaya yetiyor (basın, emniyet gücü), ben de o zaman bu konuda yazılanları ve yazan kişileri kendi isteğim doğrultusunda ayarlamak istiyorum (yiğit bulut stayla). hatta bazılarını siteden de atabilirim yazmasınlar diye (tayyibin içeri tıktırdığı gazeteciler stayla).

buyrun yazın.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Dün başlayan müdahele artık olması gerekiyordu. İlk müdahele de polis geri çekilmekte biraz geç kalsa da geri çekildikten bu eylemlerin devam etmesi bu müdaheleyi zorunlu hale getirmiştir.

Öyle sokağa çıkıp ağaç falan diyerek hükümet yıkılamaz. Eğer hükümeti istemiyorsan, çıkar aday olursun alırsın iktidarı.

Hasteneyelere, oralara buaralara atılan biber gazlarına da inanmıyorum. Daha önce görmüştük metroya bile biber gazı atıyorlar haykırışlarını.
    Git bakalım önceki sayfalara görürsün kanıtları.
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri
    Oyuncu profillerini buraya tıklayarak görebilirsiniz.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Quote Originally Posted by Aydin View Post
    tayyip gibi davranmam gerekiyor galiba artık bazı arkadaşlara. madem burda adminim (başbakan stayla). madem kaynaklarım bazı şeyleri kullanmaya yetiyor (basın, emniyet gücü), ben de o zaman bu konuda yazılanları ve yazan kişileri kendi isteğim doğrultusunda ayarlamak istiyorum (yiğit bulut stayla). hatta bazılarını siteden de atabilirim yazmasınlar diye (tayyibin içeri tıktırdığı gazeteciler stayla).

buyrun yazın.
    Bırak abi isteyen istediğini yazsın,bu noktadan sonra kimse kimseye bir şey anlatamaz,ülkenin halini bir 10 yıl sonra gösterebilme imkanımız olsa,ancak çözülür bu iş,isteyen görebilir zaten ancak yanlışa yanlış demeyenler olduğu sürece hiç bir çözüm yolu bulunamaz,farkında olmadan siz-biz diye ayrılıyoruz,nedeni provokatörlerin babası olan bir başbakana sahip olmamız.
    Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

............................
    Football Manager araştırmasında gözlemlediğiniz eksiklikler ve hataları bildirebilirsiniz. Yazdıklarınız araştırma sorumluları tarafından değerlendirilecek ve veri tabanı üzerinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.
    Futbolcu Bilgileri

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Forumda bu konu tartışması yoğunlaşmadan önce, insanların sokaklara çıkıp tepkisini gösterdiği ilk günlerde "helal olsun, artık zihniyet değişiyor, insanlar akıllanıyor ve başbakanın düşüncelerini herkes görüyor" diye düşünmüştüm. Ancak bazı arkadaşların burada hala bazı şeyleri görememesinden sonra yine umutsuzum çünkü demek ki çoğu akp yandaşları yine aynı körlükte devam ediyor.

%5 bile oy düşse yine kar kardır. Bu ülke ne kadar insan kazanırsa o kadar iyidir.
    FM Gazetesi

Nesil
    2006

buyrun yazın.
    Sinirden gülmeye başladım.

Şaka bir yana yazan yazsın. En önemli olan içinde ne hissettiğindir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul-Acıbadem

Belediye çalışanlarının AKP Mitingine katılmalarının zorunlu olduğunu duymuş muydunuz? Duymadıysanız gidip 3-5 belediye işçisiyle konuşun.
    "İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

buyrun yazın.
    Aydın abi çok yaşa. Aydın abi çok yaşa. (seçmen stayla)

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

............................
    Futbolcu Bilgileri

Nesil
    2006

Şuan balkonumdan görülen bir camiide Hatay'dan ölen şehidimizin cenazesi kalkıyor kimin haberi var?

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by sananes View Post
    Belediye çalışanlarının AKP Mitingine katılmalarının zorunlu olduğunu duymuş muydunuz? Duymadıysanız gidip 3-5 belediye işçisiyle konuşun.
    dün gs'nin basket maçına giderken zeytinburnu belediyesi çalışıyordu harıl harıl.

klimalı otobüsler kalkıyor buradan. hizmet budur. sonra da bana belediye çalışmıyor demeyin.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Del Piero_10 View Post
    Bu bir samimiyet testi. Yoksa tabi ki geçmiş ile bu güne kıyaslamak mümkün değildir. Zira şapka giymeyenler ile adam asmaca oynamak, gezi parkını 3 günlük çağrı ve bir saatlik polis anonsunun ardından biber gazı ile boşaltmak ile kıyaslanamaz.

Yaşadığınız ülkenin tarihi gerçeklerinden, yaşanan kıyımlardan habersiz bu saçma sapan talepleriniz ile millet vicdanında ciddiye alınacağınızı mı sanıyorsunuz?

Parktaki insanların sopalanarak boşaltıldığını mı zannediyorsun? İzan sahibi olan eylemciler zaten müdahale öncesi orayı boşalttı, bu yüzden polisin oraya girmesi 5 dakika sürmedi. Bugün kimse parkta çadırını kurup ben bundan sonra burada takılıyorum diyemiyorsa, siz de diyemezsiniz. Polisin müdahale hakkı vardır. Bir saatlik anonsa rağmen hala çocukların ile orada bekliyorsan, devlet o çocukları senin elinden alır, senin zulmünden kurtarır. Çocuk istismarının karşılığı her yerde aynıdır.
    Sen gercekten hic bir sey anlamamıssın. Ac su konuyu en bastan itibaren oku gel sonra tekrar konusmayı deneyelim. Tarihsel konularda da ne algılama ne de yargılama yetenegin olmadıgını neden ısrarla göstermeye calısıyorsun onu da anlayamadım acıkcası.

yıl olmuş 2013. İnsan hakları denen bir kavram var. TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLER VAR. Sen temel hak ve özgürlüklerinden yararlanmak icin devleti protesto ediyorsan ve devlette sana plastik mermi, kimyasal silah, biber gazı ve gaz bombası ile cevap veriyorsa burada bir sorun var demektir. COCUKLARI, ENGELLİLERİ, YAŞLILARI öldürmeye teşebbüs ediyorsa devlet burada bir sorun var demektir. Halk başbakanı seçer, başbakan halkı degil. Basbakan kendi görüsünden olmayanları sindirip, öldüremez. Bu faşizanlıktır. Bu korku , baskı ve sindirme imparatorlugudur. Polis şiddetine dair örtpaslara, birilerinin kişisel cıkarlarına, yandas medyaya tepki gösterince TERÖRİST damgası yiyorsam orada ne demokrasi vardır ne de bir hukuk. İşlenen insanlık suclarının farkına varmak gerek. Günlerdir demokrasinin yeri sandıktır diyenler HİTLER'in de seçimle geldigini unutmasınlar.

BKZ: EVE ATILAN GAZ BOMBASI

https://pbs.twimg.com/media/BM3thfBCEAAKgQH.jpg

Ayrıca bugün İstanbul'da olağanüstü hal ilan edilmiş gibi bir durum var. Ulasım yok hic bir yere. Beylikdüzünde ve daha bir cok yerde akp'liler secmenlerini para ulaşım ve bedava yemek ile örgütleyip metrobüsler aracılıgı ile kazlıcesmeye tasıyorlar. Harbiye'de evinden cıkamıyor insanlar polis her gördügünü gazlıyor. Ee nerede kaldı benim özgürlügüm ? Taksim halka acıldı deniyor. Bak bakalım öyle mi: https://pbs.twimg.com/media/BM3thfBCEAAKgQH.jpg

Kahrolsun 'bağzı' şeyler. Farkına varılası 'bağzı şeyler'..
    Futbolcu Bilgileri

Nesil
    2006

dün gs'nin basket maçına giderken zeytinburnu belediyesi çalışıyordu harıl harıl.

klimalı otobüsler kalkıyor buradan. hizmet budur. sonra da bana belediye çalışmıyor demeyin.
    Taksime gitmenin bedel 30 TL(gidiş-dönüş) milyonlar var, üstüne para alıp insanlar gidiyor anca sözde milyon oluyor.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Universal View Post
    Şuan balkonumdan görülen bir camiide Hatay'dan ölen şehidimizin cenazesi kalkıyor kimin haberi var?
    Başbakanın "zulüm gören kardeşlerimiz" kisvesiyle yurda aldığı kaçakçı serserilerin yaktığı şehidimizi diyorsun.

Onu da CeHaPe yapmıştır.

Nesil
    2011
    Yer
    Adana

Mustafa Sarıgül Olimpiyat oyunlarına katılmış. Tayyip'in neden rahat olmadığı gayet net anlaşılıyor. Neyse bunu uzun uzun yazmaya da gerek yok. Zamanla neyin ne olacağını göreceğiz.

Ayrıca bazı arkadaşlar yıkıp, yakmakla değil sandık başında hak arayın demiş ama ben bu ülkede adil bir seçim yapıldığına inanmıyorum. Tepkiyse tepki, isyansa isyan tam zamanı. Aksi taktirde bunların hedefi tam anlamıyla otoriter bir rejime sürüklemek olacak.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by Mamadou View Post
    Mustafa Sarıgül Olimpiyat oyunlarına katılmış. Tayyip'in neden rahat olmadığı gayet net anlaşılıyor. Neyse bunu uzun uzun yazmaya da gerek yok. Zamanla neyin ne olacağını göreceğiz.

Ayrıca bazı arkadaşlar yıkıp, yakmakla değil sandık başında hak arayın demiş ama ben bu ülkede adil bir seçim yapıldığına inanmıyorum. Tepkiyse tepki, isyansa isyan tam zamanı. Aksi taktirde bunların hedefi tam anlamıyla otoriter bir rejime sürüklemek olacak.
    Yazmıştım, yine yazayım. Elektrik direklerinin, ölülerin bile seçmen yapıldığı ülke söz konusu. Hatta bir istatistik çıkartmışlardı ama konuyu uzatmayayım.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Back to the Future ekşi sözlük;

https://eksisozluk.com/entry/1521251

sakary Ali Misafir

Quote Originally Posted by Mamadou View Post
    Hadi o zaman diyelim ki, Ak Partiyi indirdiler, yeni bir iktidar kuruldu o zaman da o iktidarı sevmeyenler sokağa çıksın hükümet indirsinler. Böyle mi gidecek bu iş?

İşte artık sokaklarda bunu diyenler kaldı, öyle masum insanlar kalmadı. Bu böyle sokaklara çıkıp sağa sola bağararak, düzeni bozarak diyenlere de müdahele şarttır.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Hadi o zaman diyelim ki, Ak Partiyi indirdiler, yeni bir iktidar kuruldu o zaman da o iktidarı sevmeyenler sokağa çıksın hükümet indirsinler. Böyle mi gidecek bu iş?

İşte artık sokaklarda bunu diyenler kaldı, öyle masum insanlar kalmadı. Bu böyle sokaklara çıkıp sağa sola bağararak, düzeni bozarak diyenlere de müdahele şarttır.
    20 gün geçtikten sonra sen bu olayı hala "hükümetin indirilmek istenmesi" olarak algılıyorsun.

Arada başka kanallar açıp izlemeyi dene. Samanyolu, trt, kanal7, habertürk, ensonhaber'de gezme sadece.

Gerçi şaşırmadım Şaşırmamamın sebebini de biliyorsun.

Nesil
    2008
    Yer
    İzmir

Ak partilileri koşulsuz destek ile eleştiren ''Mustafa Kemal'in askerleri'', Dersim'de binlerin kimyasal silah ile katledilmesine, ülkenin kendi toprağını savaş uçağı ile bombalamasına, biber gazına gösterdikleri tepkinin yarısını gösterdiler mi?

Sabiha Gökçen: Dersimdeki uçuşlarım daha heyecanlı olmuştur. Bir-iki defa pilot, fakat ekseriyetle rasıt olarak uçtum. Böyle vaziyetlerde insan harp heyacanını rasıt mevkiinden daha iyi duyuyor. İnsan evvala bombalarını atıyor, bunlar bittikten sonra canlı hedef görürse makineli tüfeğe müracaat ediyor. Dersimde ilk bombardımanın heyecanını unutamam...

Muhasama (çarpışma) meydanında canlı hedef üzerine bomba atmak insana hiç acımak hissi vermiyor. İnsan yalnız vazifesini görmek için aramayı, vurmayı düşünüyor...

İhsan Sabri Çağlayangil: ''Mağaralara iltica etmişlerdi. Ordu zehirli gaz kullandı. Mağaraların kapısının içinden. Bunları fare gibi zehirledi. Yediden yetmişe o Dersim Kürtlerini kestiler. Kanlı bir hareket oldu. Dersim davası da bitti. Hükümet otoritesi de köye ve Dersime girdi. Dersim böyle bitti.''
    O gün o katliamı yapanlar da, bugün bu şiddeti uygulayanlar da şeref yoksunudur.Olaylar bundan ibaret biz her şiddete karşıyız rengi, tarafı, ideolojisi fark etmez.

Nesil
    2006

Öncelikle partinin adı Ak Parti değil Adalet ve Kalkınma Partisi. Bak bu parti kendi içinde bile ayrılıyor kaldı ki ülkeyi mi ayırmayacak.

İkincisi 11-12 yıl geçti bu güne kadar hiçbir kimse dışarı çıktı mı? Demek ki bu parti insanları boğdu. Bu halk Ecevit'in önüne yazar kasada attı. Demokrasidir bu eğer halk bir takım olayları beğenmiyorsa o ülkenin iktidarını protesto eder. Önemli olan burada iktidarın ne yaptığıdır. Bu iktidar o halkı dinlemiyor. Dinlese idi bunlar olmazdı.

Del Piero_10 Misafir

TOMA'nın altına yatan eylemci uyuşturucu kaçakçısı çıktı

Taksim'de Gezi Parkı gösterilerine polisin müdahale etmesine engel olmak için TOMA'nın altına giren Furkan E. isimli eylemcinin uyuşturucu ticareti yapmak suçundan arandığı ortaya çıktı.

http://www.memurlar.net/haber/382121/

Quote Originally Posted by mwaru View Post
    O gün o katliamı yapanlar da, bugün bu şiddeti uygulayanlar da şeref yoksunudur.Olaylar bundan ibaret biz her şiddete karşıyız rengi, tarafı, ideolojisi fark etmez.
    Sen en azından tutarlısın. Lafım sana değil, eylemlere katılan ve biber gazını görünce ''vatandaş öldürüyorlar'' diye feryad eden ulusalcılara.

Nesil
    2006

TOMA'nın altına yatan eylemci uyuşturucu kaçakçısı çıktı

Taksim'de Gezi Parkı gösterilerine polisin müdahale etmesine engel olmak için TOMA'nın altına giren Furkan E. isimli eylemcinin uyuşturucu ticareti yapmak suçundan arandığı ortaya çıktı.

http://www.memurlar.net/haber/382121/

Bırakın bu ucuz numaraları. Birileri kilolarca esrar ile yakalandı bu ülkede. Eğer inandırıcı olmak istiyorsan deniz feneri yolsuzluğundan bahset.

Nesil
    2011
    Yer
    Adana

10 yıldır AKP iktidarında böyle bir direniş olmamış ve şimdi oluyorsa o zaman bir şeyler yolunda gitmiyor demek. Millet bu yanlışları görüyor demek. Ne yapsın millet boyun mu eğsin ? Sonunda yazdığım gibi bu başkalarının işine gelir. Madem sağduyu istiyorsun en başında başbakan kabadayılığı bırakacaktı. Ama belli ki oda artık güvencelerini kaybetmişe benziyor Kendine çeki düzen vermedikçe kendisi er geç kaybeden taraf olacak.

Nesil
    2011
    Yer
    İzmir

Sevmeyenler ne alaka ya ? Ben sevmeyebilirim ancak ülkeyi yönetim biçimine uygun,özgürlükleri kısıtlamadan,baskı yapmadan,ayrımcılık yapmadan,hakaret etmeden,iftira atmadan,yalan söylemeden yönetebilecekse sonuna kadar arkasında dururum sevmesem bile ancak geçen 10,5 yılda ki bunun 6 yılını hatırlıyorum ben,bu bahsettiklerimin hep tersine hareket etti bu hükümet.Evet,öyle devrim tarzı saçma sapan şeyler olmayacaktır ancak hükümetin istifa etmesini istemek en doğal hakkımız,sırf bunu istiyoruz diye sokaklarda yapılanlar meşru mudur,hayır değildir,konu Gezi Parkı'ndan çıkalı 17 gün oldu zaten ancak Gezi Parkı hep gündemdeydi,hala gündemde.Kışla yapılacaksa,kışlanın avlusuna da Taksim Stadı'nı yeniden yapsınlar nostaljik bir hava istiyorlarsa ama yemez.

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by Universal View Post
    Bırakın bu ucuz numaraları. Birileri kilolarca esrar ile yakalandı bu ülkede. Eğer inandırıcı olmak istiyorsan deniz feneri yolsuzluğundan bahset.
    Samimiyet testi mi yapıyorsun sen de

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Unutmadan şunu bir daha izlemek gerekir.

[YOUTUBE="http://www.youtube.com/watch?v=kNyVeKh_w88"]...[/YOUTUBE]

Mesaj Yetkileri